Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Miasto z najlepsza pogoda w no? - Norwegia

Czytali temat:
Agnieszka Kubczyk barbara stencel Vito Wrona Sanczo395 Miki Kiss Eli Bulls Monika2276 (4228 niezalogowanych)
7 Postów
greada -----
(greada)
Wiking
Ktore z wiekszych miast w norge ma najbardziej przyjazna pogode na nas w ciagu roku.
Mniej opadow deszczu prawdziwe sniezne zimy itp...
Bede wdzieczny za info .
Czy w Bergen jest naprawde tak morkro jak wszedzie mozna przeczytac ?
G
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
azyl soker
(azyl soker)
Nowicjusz
Najlepsza ponąć "no" w Barcelonie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(hunter2525)
Początkujący
Moim zdaniem Stavanger.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
azyl soker
(azyl soker)
Nowicjusz
A co wszystkie miasta już odwiedziłeś i mieszkałeś w nich co najmniej jeden rok, spoko ty masz więcej lat niż PAPA SMERF!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
a w bergen dziś pada , jutro też będzie padać ...ba chyba nawet cały tydzień będzie , poza tym pogoda jest OKi nie ma się czego czepiać ...nawet w zimie śnieg spadł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
W Berlevag jest pogoda dobra cały rok, wiaterek od morza lub w stronę morza cały rok. Zimą do -10st, a śnieg to jest prawie cały rok. No i nie mają tam o Polakach złej opinii (nie mieli przynajmniej do stycznia) bo ich tam nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Czesiu,

Twój...przekaz przyrody rozłożył mnie na czynniki pierwsze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
U Mnie w... Bådåddjo...jest pięknie , przez CAŁY BOŻY , PROTESTANCKI ROK ...!!! .
Teraz na przykład Maj , zaczyna robić się w około wszędzie zielono , a krzewy czarnej porzeczki tak pachną intensywnie aż w nosie kręci ... Bez puszcza liście , trawa powoli budzi się , gdzieniegdzie tulipany przebijają się swoimi kolorami tęczy , nawet krzak Narcyzów , przepięknie wygląda wśród młodej soczystej zieleni pokrzyw ...
Taki wioskowy nieład .
Tu świeci słońce ... tam daleko nad Oceanem ciemno jak w nocy i pewnie jest burza i lekki sztorm , a po drugiej stronie Fiordu w prostej linii , niecałe ...PIĘTNAŚCIE KILOMETRÓW ...!!! rozpoczęła się przed godziną ŚNIEŻNA ZADYMA NA CAŁEGO .
Teraz to jeszcze pikuś ... ale w Czerwcu lub Lipcu ...to dopiero jest szok !!! .
Z jednej strony brzegu , ludzie na kocach wystawiają WDZIĘKI do Słońca , a z drugiej w oddali można Śmiało szusować na nartach -/oczywiście trzeba tam chcieć w czerwcu jechać/-//MAŁO CHĘTNYCH//-.
A jaka Zima , wszędzie biało i jak świeci Słońce /o ile/to i miło i przyjemnie.

ZAPRASZAM do Mojej Wioski... nawet pokój się znajdzie .../oczywiście za legalnym czynszem , na legalnym kontrakcie / .
TYLKO PRACĘ TRZEBA ZNALEŹĆ SAMEMU ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

W Bergen byłem zaledwie dwukrotnie i po kilkanaście godzin, więc nie będę obiektywny. Za pierwszym razem nie padało przez pół godziny. Za drugim, padało tylko pół godziny, spadło nawet trochę gradu, a poza tym, było tak:

Dla mnie, przyjaznym klimatycznie miejscem w Norwegii, jest Oslo. Pogoda jest prawie taka jak w Warszawie, ale bez upałów i z normalną zimą. Niestety, burze (z nielicznymi wyjątkami) są tylko cieniami warszawskich burz .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Katarzyna napisał:
Czesiu,

Twój...przekaz przyrody rozłożył mnie na czynniki pierwsze

Jak kobieta sie rozkłada i oddycha to trzeba sie cieszyć, a jak już nie oddycha..........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok