Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Zasilek dla bezrobotnych - Norwegia

Czytali temat:
(342 niezalogowanych)
2 Posty

(czarek.no@gmail.com)
Wiking
Witam wszytkich.Mam taka sytuacja,bylem rok na zwolnieniu i teraz nie mam jak narazie pracy,bylem w navie i kazali mi sie zarejestrowac na zasilek dla bezrobotnych,wiadomo ze trzeba uzyskac dochod około 110tys NOK w ciagu ostatniego roku,ale powiedzieli mi ze dochod za zwolnienie sie nie wlicza tylko za sama prace.pozniej bylem na spotkaniu z Polką w navie i ona mi powiedziala ze kazdy dochod jest liczony bo za zwolnienie tez jest odprowadzany podatek.a wiadomo ze im wiekszy dochod tym wiekszy zasilek.czy mial moze ktos taka sytuacja?prosze o pomoc bo niewiem co robic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Czarek.no napisał:
Witam wszytkich.Mam taka sytuacja,bylem rok na zwolnieniu i teraz nie mam jak narazie pracy,bylem w navie i kazali mi sie zarejestrowac na zasilek dla bezrobotnych,wiadomo ze trzeba uzyskac dochod około 110tys NOK w ciagu ostatniego roku,ale powiedzieli mi ze dochod za zwolnienie sie nie wlicza tylko za sama prace.pozniej bylem na spotkaniu z Polką w navie i ona mi powiedziala ze kazdy dochod jest liczony bo za zwolnienie tez jest odprowadzany podatek.a wiadomo ze im wiekszy dochod tym wiekszy zasilek.czy mial moze ktos taka sytuacja?prosze o pomoc bo niewiem co robic.

skladajac wniosek dajesz im rozliczenie roczne z ostatniego roku albo z trzech ostatnich lat... musisz miec zarobek minimum 109 322 koron w skali ostatniego roku albo 218 643 w ciagu trzech lat... albo!!!! zalezy co lepiej dla Ciebie!! moze cos tam jeszcze jest, jakies warunki specjalne ale nie chce mi sie czytac... nizej masz linka to sobie poczytaj - gdzies tez powinno byc po polsku!!

Har fått utbetalt arbeidsinntekt på minst kr 109 322 i siste avsluttede kalenderår (i fjor), eller minst kr 218 643 i løpet av de siste 3 avsluttede kalenderårene

www.nav.no/page?id=728

www.nav.no/154915.cms

po polsku - jak wypelnic podanie o dagpenger: www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=3&url=http%3A%2F%2Fwww.nav.no%2Fbinary%3Fid%3D332933%26download%3Dtrue&ei=L2SxSpS0IsLr-Abh1vi6Bg&usg=AFQjCNEcsXM0oYUmv_Y_6NfMCEY-cOGkZA&sig2=gkG7yErb7jDVfyCAWIgsyQ

ps. keywords at google: +dagpenger +krav +nav
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(czarek.no@gmail.com)
Wiking
tak ja to wiem ale ja mam dwa rozliczenia roczne z pracy 130tys + z navu za zwolnienia i dochod za te zwolnienia jest 110tys wiec jest to duzo.tylko ze w navie powiedzielimi ze nie chonoruja dochodu za chorobowe. czy mial ktos taka sytuacja?jak to rozwiazac?bo na spotkaniu w navie prowadzaca powiedziala ze powinienem miec zaliczony dochod za chorobowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Czarek.no napisał:
...tylko ze w navie powiedzielimi ze nie chonoruja dochodu za chorobowe...

bo na spotkaniu w navie prowadzaca powiedziala ze powinienem miec zaliczony dochod za chorobowe.

nie rozumiem sory ale jedno wyklucza drugie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
ja tego kompletnie nie moge pojac
skoro byles pozniej na spotkaniu z Polka w navie,ktora powiedziala Ci co innego niz wszesniej pani przy okienku takze w navie,to dlaczego w tej sytuacji na goraco nie skonfronowales obu pan,badz nie poprosiles o paragraf?
niepojete....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
idz do lokalnego navu i rozmawiaj z norwegami!! rok temu w skacie a nie w navie rozmawialem z polka... kazda jej odpowiedz na moje pytanie zaczynala sie od slow: CHYBA... pytalem sie ale jest pani pewna tego co mowi czy tylko sie tak pani wydaje?? i ona ze nie jest pewna do konca... a o jakas bzdure chodzilo tylko ze ta bzdura to bylo - wrzucac te pozycje i dostac 30k nok zwrotu extra czy nie pisac tej pozycji i ewentualnie stracic inne odliczenia bo pani polka byla niedoinformowana... lepiej u zrodla norweskojezycznego ale tez nie w okienku tylko przy biurku - one jakies chyba wieksza wiedze maja... i jzu wtedy nie ma CHYBA.. ALBO... WYDAJE MI SIE.... idz do NAV - lokalnego NAV i drecz ten temat!! i niech cie nie zbywaja zadnymi spotkaniaqmi z polkami tlumaczami itd...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Paweł michnik
(kaliszaninss88)
Wiking
witam i pomocy!mam pytanie odnosnie zasilku dla bezrobotnych!Podjolem legalna prace w norwegi w pewnej firmie od 20.03.08 i zakonczylem ja na wlasne zyczenie z dniem 30.01.2009 z tym tez dniem zjechalem do Polski (sprawy osobiste)gdzie bylem ponad rok!w tym okresie pracy czyli od 20.03.08 do 30.01.09 zarobilem 221 tys kr.!wrocilem do Norwegi 01.02.2010 gdzie zaczolem pracowac na 1/3 etatu(50 godz miesiecznie)!Czy teraz po uplywie 15 miesiecy moge ubiegac sie o zasilek dla bezrobotnych pracujac na 1/3 etatu?i pyt 2gdybym nie pracowal na 1/3 etatu czy Moglbym ubiegac sie o zasilek dla bezrobotncyh po takim czasie od zwolnienia??prosze kogos kto siedzi w temacie o odp!z gory bardzo dziekuje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok