Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

mam problem z zasiłkiem rodzinym - Norwegia

Czytali temat:
(1662 niezalogowanych)
3 Posty
sławomir gabryś
(sławek 77)
Wiking
we wrzesniu przyjechałem z trondheim do stavanger
miałem tam odebrać pozwolenie na prace
do tej pory niedoszło
wstrzymali mi tam zasiłki rodzinne
i tu mam pytanie
czy musze jeszcze raz skłądać dokumenty na barnetrygd i kontanstote
w stavanger i jak poinformować nav w trondheim że jestem oczekujący
czy jeżeli pujde do navu i powiem że tam pobierałem zasiłek to dalej go tu będą wypłacać
prosze o informacje osoby które "przechodziły"podobny problem i jak go rozwiązały
dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Hania S
(hania656)
Wiking
witam - ja niestety musiałam składać papiery ponownie - zmienialam miejsce zamieszkania trzy razy i stwierdzili ze zagubili. W Polsce załatwienie tych dokumentów też trwa wieczność a tu pomimo dostarczenia wszystkiego co chcieli i tak mają poślizg już rok ( oczywiście w zapłacie bo jeszcze nie wypłacili ). Nie wiem z czego wynika ich opieszałość ale proponuję dowiedzieć sie u źródła w NAV bo myślę że czeka Cię to samo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
zgadza sie należy papiery składać po raz kolejny,przykro mi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
michal karpinski
(Michas)
Wiking
witam z tym jest najmniejszy problem poniewaz nie trzeba skladac papierow od nowa tylko isc poinformowac nav w miejscowosci do ktorej sie przeprowadziles i oni wysla wszystkie papiery i wznowia ci barnetryg.Robilem tak wiele razy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
sławomir gabryś
(sławek 77)
Wiking
dziękuję za podpowiedzi
na "szczęście" żadnego z powyższych tematów nie zrealizowałem właśnie wpłynęło mi na konto wyrównanie sami to załatwili między sobą bez mojej interwencji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok