Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Już jest! Polsko-norweski

Kalendarz 2025

Sprawdź
Autopromocja

Atak zimy w Norwegii. Rekordy zimna i ostrzeżenie przed chaosem na drogach - Norwegia

Czytali temat:
pawel kamilowski (228 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Atak zimy w Norwegii. Rekordy zimna i ostrzeżenie przed chaosem na drogach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
W radiu mówili co innego wczoraj W Bergen -1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
cob2
(cob2)
Wiking
Służby to niech dostosują swoją częstotliwość odśnieżania na drogach bo od kilku lat gdy jest ślisko i jakiś samochód wyleci z trasy to zwracają uwagę na ogumienie a nie na tragiczny stan trasy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Sułtan
(Sułtan)
Wiking
30 cm śniegu na północy to jest codzienność. Odśnieżam przed wyjściem bo śniegu do połowy łydek, idę spać a rano znowu prawie pod kolana potrafi być. Dzień jak codzień, także co to za ostrzeżenia? I zgadzam się z kolegami. Od dwóch dni na mojej oraz pobliskich ulicach włącznie ze mną ludzie zostawiali samochody gdziekolwiek niżej albo po sąsiadach, bo miasto ma gdzieś mniej uczęszczane drogi i nikt nie był w stanie nawet na łańcuchach wyżej wjechać, bo spadło trochę deszczu, wcześniej też nikt się nie fatygował żeby drogę odśnieżyć i taka paciaja zrobiła że na piechotę ledwo w kolcach można było podejść. Dopiero teraz po dwóch dniach w końcu ktoś ulice ogrania. Tak oto norwegia na zimę przygotowana.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1559 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Sułtan napisał:
30 cm śniegu na północy to jest codzienność. Odśnieżam przed wyjściem bo śniegu do połowy łydek, idę spać a rano znowu prawie pod kolana potrafi być. Dzień jak codzień, także co to za ostrzeżenia? I zgadzam się z kolegami. Od dwóch dni na mojej oraz pobliskich ulicach włącznie ze mną ludzie zostawiali samochody gdziekolwiek niżej albo po sąsiadach, bo miasto ma gdzieś mniej uczęszczane drogi i nikt nie był w stanie nawet na łańcuchach wyżej wjechać, bo spadło trochę deszczu, wcześniej też nikt się nie fatygował żeby drogę odśnieżyć i taka paciaja zrobiła że na piechotę ledwo w kolcach można było podejść. Dopiero teraz po dwóch dniach w końcu ktoś ulice ogrania. Tak oto norwegia na zimę przygotowana. Sultan. Nie spadles w to miejsce w ktorym mieszkasz teraz przypadkowo ze spadochronem. Bylo sprawdzic - szczegolnie przenoszac sie z Polski - jakie sa "atrakcje pogodowe" i jak sobie radza, albo nie radza z tym sluzby miejskie. Nie rozumiem po ch.j na tym forum to piszesz. Zastanow sie co mozesz na to poradzic i napisz na tym forum czy podzialalo czy nie. Proste?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Sułtan
(Sułtan)
Wiking
A co ja mam niby na to poradzić? Czy mogę jakkolwiek poradzić na to, że tutejsze spycharki zamiast odśnieżać zawalone śniegiem drogi to tylko głaskają już całkowicie wyjeżdżone do asfaltu ulice? Co, mam jak aktywiści się do jezdni przykleić i kierować ich inną trasą?
I równie dobrze nie wiem na cholerę Ty się odpalasz jak tylko ktoś napisze gdzieś komentarz nie pod Ciebie, wszędzie pełno, ekspertka od wszystkiego, czyli od niczego. Jedyne co zrobiłem to opisałem sytuację, ktora panuje w niektórych miejscach na północy. Norwegia chyba ma coś takiego jak prognozy pogody i dostęp do internetu? No ma. Kasę też ma więc co to za problem dokupić choćby te dwie albo jedną spycharke więcej do ośniezania tych mniej ważnych dróg?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1559 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Sułtan napisał:
A co ja mam niby na to poradzić? Czy mogę jakkolwiek poradzić na to, że tutejsze spycharki zamiast odśnieżać zawalone śniegiem drogi to tylko głaskają już całkowicie wyjeżdżone do asfaltu ulice? Co, mam jak aktywiści się do jezdni przykleić i kierować ich inną trasą?
I równie dobrze nie wiem na cholerę Ty się odpalasz jak tylko ktoś napisze gdzieś komentarz nie pod Ciebie, wszędzie pełno, ekspertka od wszystkiego, czyli od niczego. Jedyne co zrobiłem to opisałem sytuację, ktora panuje w niektórych miejscach na północy. Norwegia chyba ma coś takiego jak prognozy pogody i dostęp do internetu? No ma. Kasę też ma więc co to za problem dokupić choćby te dwie albo jedną spycharke więcej do ośniezania tych mniej ważnych dróg?

Wybrales miejsce zamieszkania. Bylo sprawdzic jakie spycharki ( CZY LEPSZE NIZ TE KTORE BYLY WCZESNIEJ DLA CIEBIE?) Na podstawie swoich dezycji wybrales. Zmierz sie z tym, albo mecz. Prosze tylko nie jecz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok