Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

,,Emigracyjne lęki rodziców najsilniej odczuwają dzieci" [ROZMOWA] - Norwegia

Czytali temat:
Sławomir, Janusz kumpel Grażyny Wiśniewski jan paweł tomasz malwitz Kamil2 Kurowski2 Paweł P Zbigniew Karpinski boj fra oszlo Ania_mojanorwegia Łukasz Ch Ikett Personalpartner Andi12 Edyta44 Rafał Borowik (1224 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu ,,Emigracyjne lęki rodziców najsilniej odczuwają dzieci" [ROZMOWA]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marian Paździoch
(MarianPazdzioch)
Wiking
"....Dochodzi do tego, że przy liberalnych Norwegach nie chcą odmawiać dziecku ani zwracać mu uwagi. ..."
Od czasu do czasu chodzę do kościoła w Honefossie. Jestem głęboko niewierzącym człowiekiem ale chodzę by spotkać się z Polakami, porozmawiać. Często widzę bawiących się dzieciaków podczas mszy, krzyczących na lewo i na prawo ogólnie róbta co chcetta! Rodzice zero uwagi. Okej. To jeszcze jakoś przejdzie. Ale jednego razu to było jakieś większe święto nie pamiętam jedno dziecko przyniosło ogromny plastikowy pistolet, który wydawał bardzo głośnie i różne dźwięki i się świecił jak kogut policyjny. Rodzice zero uwagi. No ludzie! Do cholery! O co tutaj chodzi? Ja jestem nie wierzący ale jakieś minimum szacunku do innych, którzy są wierzący! Oczywiście tutaj nie ma winy dziecka tylko rodziców! Co to za wychowanie?! Mi zwisa co wasze dziecko robi u was w domu. Niech lata, biega, krzyczy ale do ch. pana w kościele ma być spokój i szacunek!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:27  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(freewoman)
Stały Bywalec
yeko napisał:
"....Dochodzi do tego, że przy liberalnych Norwegach nie chcą odmawiać dziecku ani zwracać mu uwagi. ..."
Od czasu do czasu chodzę do kościoła w Honefossie. Jestem głęboko niewierzącym człowiekiem ale chodzę by spotkać się z Polakami, porozmawiać. Często widzę bawiących się dzieciaków podczas mszy, krzyczących na lewo i na prawo ogólnie róbta co chcetta! Rodzice zero uwagi. Okej. To jeszcze jakoś przejdzie. Ale jednego razu to było jakieś większe święto nie pamiętam jedno dziecko przyniosło ogromny plastikowy pistolet, który wydawał bardzo głośnie i różne dźwięki i się świecił jak kogut policyjny. Rodzice zero uwagi. No ludzie! Do cholery! O co tutaj chodzi? Ja jestem nie wierzący ale jakieś minimum szacunku do innych, którzy są wierzący! Oczywiście tutaj nie ma winy dziecka tylko rodziców! Co to za wychowanie?! Mi zwisa co wasze dziecko robi u was w domu. Niech lata, biega, krzyczy ale do ch. pana w kościele ma być spokój i szacunek!

Czyli ma byc "musztra" bacznosc! spocznij!
Jestem za..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marian Paździoch
(MarianPazdzioch)
Wiking
Alive Steel, nie baczność, spocznij. Chodzi mi aby nie robić z kościoła placu zabaw.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Co za stek bzdur....empatyczne Barnevarne?...reszta to zwykły bełkot .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Samander
(Samander)
Wiking
Norwescy rodzice nie sa niestety zadnym wzorcem dla swoich dzieci tak jak te dzieci nie beda wzorcem dla swoich dzieci, trudno od nich tego wymagać poniewaz praktycznie nie posiedli jakiejkolwiek edukacji wiekszosc jest na poziomie 5 klasy polskiej podstawowki taki osoby w Polsce byli uwazane za debili.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
296 Postów

(3sort)
Stały Bywalec
Aha.............. rozumiem Czyli w Polsce 5-to klasisci to debile
Dobrze to wywnioskowales.........tak na poziomie piatej klasy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
droin
(droin)
Wiking
Najwidoczniej nie przeszkadzalo to innym sie modlic skoro nikt nie reagowal. Rownie denerwujace jest takie zachowanie w samolocie, czy w pociagu. Nie ma roznicy, to chodzi o kulture osobista rodzicow. Nie musza zabraniac kategorycznie, ale moga metodologicznie opanowac cos takiego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok