Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zakupy, dentyści i... nocne kluby. Norwegowie na wakacjach w Polsce nie mają hamulców - Norwegia

Czytali temat:
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
prawda jest taka, że Polska jest obecnie najtańszym państwem na świecie do wczasowania się - biorąc pod uwagę dostępność produktów, infrastrukturę, dostępność tanich lotów. Nie ma drugiego tak taniego państwa na świecie. Jeśli chciałbyś to samo otrzymać w Tajlandii zapłaciłbyś minimum 30% więcej plus drogi bilet lotniczy. W Polsce dla większości obcokrajowców ceny są śmiesznie niskie. A norwedzy u siebie klepią taką samą biedę jak większość polaków. Ich siła nabywcza pieniądza jest o stokroć wyższa od polskiej siły tylko na zagranicznych wakacjach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:52  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Tomasz Lenartowicz
(Nieobecny)
Wiking
Jaka jest różnica miedzy Skandynawami wysypujacymi sie z promów w latach 60-tych i walącymi np. do Kaskady w Szczecinie, a tymi co z Wizzair wysiadają tamże teraz. Odpowiem: mentalnie żadna. Ilościowo owszem bo połączeń jest więcej. No i w latach 60-tych naprawiali zęby wyłącznie po ich wcześniejszym wybiciu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:18  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
tralala
(tralala)
Wiking
A Polacy którzy z Norwegii jeżdżą do Polski po gorzołę, szlugi i mięso to już co innego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-18  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(reko1)
Wiking
Co jak co, ale kawa to w Polsce jest droga !! , W Norwegii jest taniej, że już o lotnisku nie wspomnę, tańsza i smaczniejsza ( w Norwegii)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luzelski)
Wiking
Mieszkam we Wrocku, jest raczej spokojnie, większość turystów pochodzi z Niemiec, wiec jest raczej umiarkowanie. Nawet teraz podczas World Games. Rynek ma swoją magię jesli chodzi o imprezy. Mam rodzine w Lublinie, i opowiadali mi, ze jak było Euro 2017 U21 to przyjechali i przylecieli Szwedzi. Dotychczas niewielu Skandynawow zapuszczało sie daleko na tamta stronę Wisły. I słyszałem, ze Lubelscy taksówkarze byli w szoku, gdy oplata za kurs taxi wynosiła np. 14 PLN, a Szwedzi dawali 50PLN i nie chcieli reszty. I zdarzało sie to masowo. Taksówkarze byli w szoku. Btw. Ja głośno rozmawiam z kolegami w Tramwajach, czasem starsze Panie mnie uciszają, w Warszawie czy Lublinie ludziom nie przeszkadza jak sie głośniej rozmawia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Redakcja MN napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zakupy, dentyści i... nocne kluby. Norwegowie na wakacjach w Polsce nie mają hamulców

Polska jest irytujacym krajem dla turystow. Jakze nie irytowac sie powszechnya potrzeba oszukania turysty?
Taksowkarze powinni byc karani wyrzuceniem z zawodu za nagminne oszukiwanie zagranicznych pasazerow. I te podejscie - oni sa bogaci to niech placa...

Wielu turystow juz nie przyjedzie nastepnym razem. Wraca sie do kraju, w ktorym ludzie sa uprzejmni, nie oszukuja i przynajmniej staraja sie byc mili.
Niestety Polacy jeszcze sie tego nie nauczyli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:28  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok