Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Najnowsze dane: większość Norwegów nie wierzy w Boga - Norwegia

Czytali temat:
Perła Perelka boj fra oszlo ja ja Josephvol.2 smith HeartB Dariusz Kowal (515 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Najnowsze dane: większość Norwegów nie wierzy w Boga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
Im mniej wplywu kosciola w panstwie, tym mniejsze zlodziejstwo i wieksza zamoznosc spoleczenstwa. Ludzie wiedza, ze musza sobie zorganizowac zycie tu i teraz a nie wierzyc w jakies cuda na patyku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(Jedrek02)
Wiking
Zobaczycie co bedzie kiedy islam bedzie w 50%...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(BDSM666)
Wiking
oni już nawet przestają wierzyć w największego boga ROPA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(BDSM666)
Wiking
boga ROPA ma podobno zastąpić stary-nowy bóg ŁOSOŚ ale czy jego boska moc będzie taka sama jak ROPA tego nikt nie wie .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(flislegger)
Wiking
h*j cały i dwie gały.przejawy religijności łatwo zauważyć u ciapatych i Polaków.Norwedzy mają dostęp do internetu,edukacji +wiedzą jak z tego korzystać i nie są przesiąknięci religijnym fanatyzmem poprostu myślą logicznie.
Logiczną rzeczą jest,że to człowiek stworzył bogów a nie bogowie człowieka.
Największym wrogiem wszelakich religii jest edukacja a nie ateisci.
Dlatego na co niektórych spoglądają jak na wariatów,plus jest taki,że potrafią uszanować czyjąś prywatność i taki sam minus.
Viva rewolucja!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
A to w której książce nauka udowodniła że Bóg nie istnieje pomijając dywagacje filozofów przez samo H pisanych. O ile mi wiadomo to i Planck i Einstein twierdzili że Bóg jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
A to w której książce nauka udowodniła że Bóg nie istnieje pomijając dywagacje filozofów przez samo H pisanych. O ile mi wiadomo to i Planck i Einstein twierdzili że Bóg jest

Janek, w tej samej co to udowadna, ze bog istnieje.

AD. Eisteina - zapewne naczytales sie cytatow z netu jak to AE jako mlodzieniec zadawal profesorowi pytania i stosujac sofistyke udowodnil mu,ze bog istnieje. Problem z takimi cytatami polega na tym, ze istnieja, a ludzie twojego pokroju nie zadaja sobie trudu by je zweryfikowac.

Tym razem mamy autentyk - list z 3 stycznia 1954 r. Na rok przed śmiercią Albert Einstein pisał do filozofa Erika Gutkinda: „Słowo »Bóg « jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych legend, ponadto dość dziecinnych. Żadna interpretacja, niezależnie od tego, jak subtelna, nie może tego zmienić”.

io9.gizmodo.com/5954119/einsteins-i-dont...to-believe-the-price

co do Planka racja.
www.racjonalista.pl/kk.php/s,3407

Powiedz no mi jednak Janku, jakie znaczenie dla istnienia badz niestnienia boga ma wiara lub niewiara naukowcow?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok