Kiedyś to ja mialem od samego poczatku. Aktualna technologia komunikacji , przemieszczania zewloku, poziom życia w Polsce, otwartość czerepu na bardziej skomplikowane życie pozwala na komfortowe funkcjonowanie w relacji : zarobek w N, korzystanie z niego w PL. Plus zachwyt widokiem rozdziawionej gęby norweskiego wsiaka odwiedzającego Polskę.
Jestem w Norwegii juz 3 lata, w następnym roku wraz z żoną zjezdzamy do Pl na stałe. Norweski znam, mam stabilną, dobra prace, żona to samo. Ale jak mądrze się zainwestuje pieniądze odłożone w Norwegii, to w PL można też dobrze żyć na poziomie. I u siebie co ważne. Każdy Polak powinien kochać Polskę. Tu zawsze obcy będzie traktowany jak obcy, nigdy to nie będzie nasz prawdziwy dom, bo w razie kryzysu gdzie każdy wróci ? Do Polski, oczywiście.
amoll napisał: Jestem w Norwegii juz 3 lata, w następnym roku wraz z żoną zjezdzamy do Pl na stałe. Norweski znam, mam stabilną, dobra prace, żona to samo. Ale jak mądrze się zainwestuje pieniądze odłożone w Norwegii, to w PL można też dobrze żyć na poziomie. I u siebie co ważne. Każdy Polak powinien kochać Polskę. Tu zawsze obcy będzie traktowany jak obcy, nigdy to nie będzie nasz prawdziwy dom, bo w razie kryzysu każdy wróci ? Do Polski, oczywiście.
-------------
10/10!
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.