Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
M N Jon Doe Jan Maryjan K T Dorota Hansen Anna xxx cysiek33 NeferTiti (722 niezalogowanych)
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
napisał:
@HanslubMosze: Czasami ktos czyta a czasami nie, wystarczy iz uda sie przekonac chociaz jedna dodatkowa osobe by zaglosowala na Partie Korwin by bylo warto pisac te jak to nazywasz "elaboraty". Tak bylo ostatnio gdy bylo glosowanie na partie: www.mojanorwegia.pl/polityka/krol-polakow-w-norwegii-7950.html

Co do mojej sytuacji to ja sobie spokojnie ten kapital zbieram oraz inwestuje. Czasem troche przetrace lecz nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Poniewaz rok temu dzieki temu iz zamierzalem przetracic kapital na "hobby samochod urlopowy" w Polsce to sprzedalem moje akcje w idealnym momencie a tak to prawdopodobniej trzymalbym je dluzej wiec wyszlo na to ze nic nie przetracilem a za "kapitalistyczny zysk" zabawke sobie na lato zakupilem.

A co do pozostalego kapitalu to planowo sie powieksza, do tego mam w zapasie w odleglej przyszlosci perspektywe otrzymania "za nic" okolo 4 mln PLN. Wiec sytuacja finansowa wyglada calkiem niezle i gdy nadejdzie odpowiedni czas przeprowadze sie do Polski (lub jesli bedzie jeszcze bardzie eurosocjalizmem Polska zniszczona to do Rosji) i zaloze firme by wreszcie moc byc kapitalista, robic cos co lubie i zyc w Slowianskim kraju.

Czy to wystarczy jako odpowiedz na pytanie "czy siebie rozpoznaje" na ktore odpowiedzialem wizja mojej przyszlosci. Czy tez oczekiwales dlugiego filozoficznego elaboratu okraszonego slowami ktorych polowie ewentualnej publicznosci niechcialoby sie sprawdzac na wikipedii ?

To bylo pytanie retoryczne. Nie oczekiwalem odpowiedzi, choc wiedzialem, ze nie wytrzymasz. Jak juz pisalem slabo mnie to obchodzi.

PS A ja jestem kapitalista w twoim socjalistycznym kraju i bardzo sobie to chwale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@HanslubMosze: W takim razie ciesze sie iz ci sie tak wspaniale w zyciu powiodlo iz dotarles do klasy kapitalistow. Lecz czyzby feudalni Panowie socjalistow tak cie oskubali wszelakimi podatkami oraz innymi na kapitalu odebranie pomyslami iz nic nie zostaje na realizacje wlasnych marzen tak ze musisz pocieszac sie "nobilitowaniem forumowiczow" twoimi wypowiedziami ?

Naprawde odpowiada ci fakt iz okradaja cie na zmiane: SLD, PiS, PO-PSL a niebawem znow PiS a twoje podatki ida na wesole zycie feudalnych panow ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
@HanslubMosze: W takim razie ciesze sie iz ci sie tak wspaniale w zyciu powiodlo iz dotarles do klasy kapitalistow. Lecz czyzby feudalni Panowie socjalistow tak cie oskubali wszelakimi podatkami oraz innymi na kapitalu odebranie pomyslami iz nic nie zostaje na realizacje wlasnych marzen tak ze musisz pocieszac sie "nobilitowaniem forumowiczow" twoimi wypowiedziami ?

Naprawde odpowiada ci fakt iz okradaja cie na zmiane: SLD, PiS, PO-PSL a niebawem znow PiS a twoje podatki ida na wesole zycie feudalnych panow ?

Masz problemy ze zrozumieniem teksu? Napisalem, ze jestem kapitalista w twoim kraju, czyli w norwegii. Zadna z wymienionych partii mnie nie okrada z przyczyn obiektywnych.

Co do marzen i ich realizacji - poczyniles jak zwykle blad falszywego zalozenia. Ze zbyt malej ilosci przeslanek wyciagasz nieuzasadnione wnioski. Nic o mnie nie wiesz co moze dotyczyc realizacji marzen, wiec spor jest jalowy.

Nie ma sensu ta rozmowa, jestem juz nia znudzony. Nie powiedziales mi nic co by mnie zaintrygowalo. Stek truizmow i bzdur. Razi mnie takie podejscie do semantyki.

Agituj dalej kolego, zycze konsekwencji i powodzenia w wyborach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@HanslubMosze: Po pierwsze moim krajem jako Polaka Slowianina jest Polska ewentualnie moze nim byc kolebka Slowianskosci czyli Rosja. A Norwegia to jedynie kraj zamieszkania lecz nigdy nie bedzie on "moj". Dlatego tez taka odpowiedz na stwierdzenie "w twoim kraju".

Po drugie nie wiem jakie masz marzenia lecz z twoich wypowiedzi wywnioskowalem iz nie przepadasz zbytnio za "nobilitowaniem forumowiczow" twoimi wypowiedziami. Wiec stad tez i zdziwienie iz poswiecasz na to twoj cenny czas skoro jako kapitalista masz pelnie mozliwosci spedzania go inaczej.

Co do wyborow to za zyczenia dziekuje, lecz jeszcze lepszym byloby oddanie glosu na Partie Korwin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok