Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Kochany Andersie - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Kochany Andersie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Oczywiście wiele osób ma swoje prywatne zdanie inne od oficjalnego bełkotu ultrasocjalistycznego pochwalającego multi kulti i inwazję kolorowych na Europę. To nazywanie bohatera terrorystą który w pojedynkę usiłował się przeciwstawić wypranym z rozumu ultrasocjalistycznym politykom i najazdowi hord kolorowych na Skandynawię i Europę, to objaw daleko posuniętej choroby nazywanej poprawnością polityczną. Niech sobie jadą do szejków na Półwysep Arabski , tam tyle bogatych krajów. A rzeczywistych terrorystów , terroryzujących spokojnych mieszkańców Europy kreuje się na pokrzywdzonych. Optymistyczne jest to że znajduje się wiele osób bez wypranych mózgów jak ta Szwedka zakochana w Andersie, i inni korespondujący z bohaterem. Przyjdzie jeszcze czas gdy po wielkiej wojnie z kolorowymi wywali się ich w końcu z Europy a Andersowi Breivikowi postawi złoty pomnik.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Lomo napisał:
Oczywiście wiele osób ma swoje prywatne zdanie inne od oficjalnego bełkotu ultrasocjalistycznego pochwalającego multi kulti i inwazję kolorowych na Europę. To nazywanie bohatera terrorystą który w pojedynkę usiłował się przeciwstawić wypranym z rozumu ultrasocjalistycznym politykom i najazdowi hord kolorowych na Skandynawię i Europę, to objaw daleko posuniętej choroby nazywanej poprawnością polityczną. Niech sobie jadą do szejków na Półwysep Arabski , tam tyle bogatych krajów. A rzeczywistych terrorystów , terroryzujących spokojnych mieszkańców Europy kreuje się na pokrzywdzonych. Optymistyczne jest to że znajduje się wiele osób bez wypranych mózgów jak ta Szwedka zakochana w Andersie, i inni korespondujący z bohaterem. Przyjdzie jeszcze czas gdy po wielkiej wojnie z kolorowymi wywali się ich w końcu z Europy a Andersowi Breivikowi postawi złoty pomnik.

Lomo, nazywasz bohaterem czlowieka, ktory dzialajac z rozmyslem i w pelni swiadomie w sposob zaplanowany i celowy ZAMORDOWAL 69 DZIECI, a kolejne 33 poranil...

Lomo, wybacz mi, ale w jezyku ludzi cywilizowanych nie istnieja wyrazenia ktorych mozna by uzyc do skomentowania takiej jak twoja postawy...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów

(nazwauzytkownikajuzistnie)
Stały Bywalec
Przez rozkazy Hitlera zginęły miliony a Jasta uważa że dobrze robił. Janie powiedz co myślisz o Jasta102
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
nazwauzytkownikajuzistnie napisał:
Przez rozkazy Hitlera zginęły miliony a Jasta uważa że dobrze robił. Janie powiedz co myślisz o Jasta102

Nigdy nie czytalem postu Jasty, w ktorym gloryfikowal by Hitlera. Jesli rzeczywiscie cos takiego napisal, to... Nie wiem jak to okreslic, ale jest to cos niewyobrazalnego... To nie jest juz ani glupota, ani szalenstwo... Chyba tylko choroba psychiczna moze pchnac kogos do wychwalania Hitlera. Natomiast zaznaczam, iz takowy post jest mi nieznany, jest to wiec tylko dywagacja czysto teoretyczna.

Byc moze Jasta mial na mysli dzialania Hitlera poprzedzajace II Wojne Swiatowa... jesli tak, to Jasta jest w gronie nieco wiekszym, dolaczyl wychwalajac jego dzialania do osob tego formatu co na przyklad Stefan Kardynal Wyszynski, Prymas Tysiaclecia. O Romanie Dmowskim nie wspomne...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Z artykulow Wyszynskiego publikowanych przyd II wojna swiatowa w "Ateneum Kaplanskim":

„Rasizm kryje w sobie pewne zdrowe myśli, które dotychczas znane były tylko w szczupłym gronie lekarzy i biologów. Dziś przyszedł czas na ich rehabilitację.”
„Hitler jest doskonałym znawcą psychologii tłumu i twórcą nowej, genialnej taktyki.”
„Zasady wychowawcze nacjonalizmu niemieckiego są WZORCEM dla innych narodów. W nacjonalizmie odbija się dusza Niemiec.”
„Dzisiejsza III Rzesza podjęła tytaniczną próbę realizacji wielkiej idei, która ma przynieść odrodzenie ludzkości. Niemcy stały się obok Włoch rzecznikiem ideologii o zasięgu ogólnoludzkim.”
„Dzisiejsza Trzecia Rzesza reprezentuje nie tylko określony system polityczny. Podejmuje ona tytaniczną próbę urzeczywistnienia wielkich idei, mających przynieść odrodzenie ludzkości (…) Dzięki swej antykomunistycznej postawie niemiecki narodowy socjalizm przyczynił się do tego, aby położyć tamę zagrożeniu Europy przez bolszewizm. W tym względzie ma zasługi dla całej ludzkości.”
„Trudno nie przyznać słuszności twierdzeniom Hitlera, że Żyd pozostał obcym ciałem w organizmie narodów europejskich (…) Żyd zwalcza obcą jego psychice kulturę, wyrosłą na podłożu chrześcijaństwa. Jego przeobrażenie może się dokonać tylko na drodze religijnej przez szczere, bezinteresowne przyjęcie chrześcijaństwa.”

Nie zaprzeczysz chyba, ze ta ideologia jest wciaz zywa. I setki tysiecy jesli nie miliony Polakow podpisalo by sie pod tym rekoma obiema, gdyby nie to, ze wiemy, co bylo potem...
Wyszynski pisal to PRZED 1939, zycie bolesnie zmusilo go do zweryfikowania swych pogladow.

Jak juz wielokrotnie pisalem, faszyzm, czyli ostra wersja nascjonalizmy (przez niektorych nazywana "zarliwym patriotyzmem" to droga jednokierunkowa, na koncu ktorej zawsze dymia kominy krematoriow. Dobrze o tym pamietac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
sewenap napisał:
Lomo usiluje byc tak debilny jak jasta102

Jak juz pisalem, nie czytalem zadnej wypowiedzi Jasty pochwalajacej dzialania Hitlera po 1939roku, to raz.
Dwa: chcialbym dac wyraz swojemy glebokiemu przekonaniu, ze wypowiedz Lomo byla po prostu prowokacja. Przegieta, ale prowokacja. Temat zas jest na tyle delikatny, ze wybacz, ale nie bede dalej ciagnal dyskusji na temat wypowiedzi Lomo, gdyz w chwili obecnej jest on niezalogowany, nie ma wiec mozliwosci odpowiedziec na ewentualne zarzuty. A przy tak delikatnym temacie, bylo by takie postepowanie grubym nietaktem.

Takowoz i ja niestety musze juz forum opuscic. Pozdrawiam wszystkich serdecznioe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
druch dryh
(druch)
Początkujący
www.rp.pl/artykul/1217436.html

Rodzice ofiar Breivika nie mogą pracować
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
No może z tym bohaterem przesadziłem , za morderstwa dzieci przecież facet siedzi, i prawdobodobnie nigdy nie wyjdzie. Chodziło mi w tym kontekście że potrafił otwartym tekstem powiedzieć że kolorowi obcokrajowcy niszczą jego ojczyznę. A znam prywatne zdania wielu Norwegów , wkurzają ich ci wszelkiej maści napływowi , a najbardziej tacy kolorowi i żyjący wyłącznie z scojalu. Tylko poprawność polityczna powstrzymuje ludzi przez konkretnymi działaniami aby zrobić z tym porządek. No przecież nie muszę pisać co się dzieje na południu Europy , na morzu Śródziemnym ,przecież to można podciągnąć od wojnę hybrydową. Europę najeżdzają czarne i ciapate ludziki. Zwykły najazd, a politycy rżną głupa albo są zdrajcami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
WujekJanek napisał:

Nigdy nie czytalem postu Jasty, w ktorym gloryfikowal by Hitlera. Jesli rzeczywiscie cos takiego napisal, to... Nie wiem jak to okreslic, ale jest to cos niewyobrazalnego... To nie jest juz ani glupota, ani szalenstwo... Chyba tylko choroba psychiczna moze pchnac kogos do wychwalania Hitlera. Natomiast zaznaczam, iz takowy post jest mi nieznany, jest to wiec tylko dywagacja czysto teoretyczna.

Byc moze Jasta mial na mysli dzialania Hitlera poprzedzajace II Wojne Swiatowa... jesli tak, to Jasta jest w gronie nieco wiekszym, dolaczyl wychwalajac jego dzialania do osob tego formatu co na przyklad Stefan Kardynal Wyszynski, Prymas Tysiaclecia. O Romanie Dmowskim nie wspomne...

Ja i Jan uważamy Jasta że głupota i szaleństwo to za mało by określić Ciebie. Jesteś chory psychicznie. Czy zarzucisz nam kłamstwo?

Nie wiem czy Jasta zarzuci Ci klamstwo, ale ja zarzucam Ci manipulacje, nadinterpretacje i wklkadanie w moje usta slow, opinii i ocen ktorych wobec Jasty nie wyrazilem.
Bardzo nieladnie, bardzo nierzetelnie, bardzo po polsku.
To sie nazywa "spryt chlopskiego syna".
Wstydz sie chlopaku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok