WujekJanek napisał:
OK, podsumujmy konkrety: poprzez szereg skoordynowanych dzialan dzialajac dynamicznie w strukturach ble, ble, ble...
Czyli:
"Juz kazdy powiedzial to co wiedzial,
Trzy razy wysluchal dobrze mnie,
Wszyscy zgadzaja sie ze soba,
A bedzie nadal tak jak jest..."
Lub moze raczej:
"Wzorce, przyklady, szlachetne, zabiegi,
Lancuchy dloni, zwarte szeregi,
Warstwy tradycji, wieki kultury,
Tydzien dobroci... RECE DO GORY!!!"
Przez wiele lat, od dnia w ktorym odebralem dowod osobisty, az do momentu gdy wyjechalem, prowadzilem w Polsce dzialalnosc gospodarcza. I nauczylem sie jednego: polski przedsiebiorca przetrwa wszystko. Kleski, kataklizmy, nieuczciwa konkurencje, zmasowane kontrole US, PiP i GiODO mu nie straszne. Ale jesli Rzad go dostrzeze i postanowi mu pomagac i go wspierac... To od razu albo samemu zlozyc wniosek o upadlosc, albo sie powiesic, albo spakowac walizki i wyjechac do Londynu, Oslo czy innego Paryza... Dlatego tez bardzo mnie niepokoi, ze Rzad zauwazyl fakt mojego istnienia i planuje mi pomagac, oraz mnie wspierac. Niechaj wiec Rzad zajmie sie swoimi sprawami, a mnie pozostawi moje sprawy. A skoro juz zaczalem cytowac teksty polskich piosenek, to Rzadowi dedykuje fragment, maltki fragmencik, jeden wersik tylko z Kazika Staszewskiego:
"COSCIE SKURWYSYNY UCZYNILI Z TA KRAINA ???!!!"
Wujek teraz to juz naprawde sobie nagrabiles.Zagotowales mnie na calego.
Zarty sie skonczyly. ....Co ty sobie kurde myslisz,ze co...? Ze kim ty tu jestes...?
Za kogo ty tu robisz?
Ty chcesz mi robote odebrac?
Od jechania po zlodziejach z platformy,wszelkiego lewactwa,libertynstwa i teczowej holoty w skrocie nazwanymi III RP ,to jestem tutaj ja ,a nie ty .Rozumiesz zlamasie?
Czy mam ci powtorzyc ?
I lepiej dla ciebie by bylo,zebym tego nie robil,bo marnie skonczysz kolezanki kolego.
A jak sie dowiem,ze w pazdzierniku zdradziles mniejsze zlo-platforme obywatelska-
to juz po tobie,pozegnaj sie z rodzina.