Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rząd ma plan dla Polonii - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Rząd ma plan dla Polonii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
OK, podsumujmy konkrety: poprzez szereg skoordynowanych dzialan dzialajac dynamicznie w strukturach ble, ble, ble...
Czyli:

"Juz kazdy powiedzial to co wiedzial,
Trzy razy wysluchal dobrze mnie,
Wszyscy zgadzaja sie ze soba,
A bedzie nadal tak jak jest..."

Lub moze raczej:

"Wzorce, przyklady, szlachetne, zabiegi,
Lancuchy dloni, zwarte szeregi,
Warstwy tradycji, wieki kultury,
Tydzien dobroci... RECE DO GORY!!!"

Przez wiele lat, od dnia w ktorym odebralem dowod osobisty, az do momentu gdy wyjechalem, prowadzilem w Polsce dzialalnosc gospodarcza. I nauczylem sie jednego: polski przedsiebiorca przetrwa wszystko. Kleski, kataklizmy, nieuczciwa konkurencje, zmasowane kontrole US, PiP i GiODO mu nie straszne. Ale jesli Rzad go dostrzeze i postanowi mu pomagac i go wspierac... To od razu albo samemu zlozyc wniosek o upadlosc, albo sie powiesic, albo spakowac walizki i wyjechac do Londynu, Oslo czy innego Paryza... Dlatego tez bardzo mnie niepokoi, ze Rzad zauwazyl fakt mojego istnienia i planuje mi pomagac, oraz mnie wspierac. Niechaj wiec Rzad zajmie sie swoimi sprawami, a mnie pozostawi moje sprawy. A skoro juz zaczalem cytowac teksty polskich piosenek, to Rzadowi dedykuje fragment, maltki fragmencik, jeden wersik tylko z Kazika Staszewskiego:

"COSCIE SKURWYSYNY UCZYNILI Z TA KRAINA ???!!!"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
141 Postów
Agata jackowska
(agataja)
Stały Bywalec
" Z tych najważniejszych to między innymi wspieranie nauczania języka polskiego i wiedzy o Polsce w szkołach publicznych obcych państw, mobilizowanie Polaków do aktywności w życiu publicznym w krajach zamieszkania, a także wspieranie powrotów do kraju oraz zachęcanie do osiedlania się w Polsce osób polskiego pochodzenia. "

Nie wiem czemu, ale to "mobilizowanie do aktywnosci w zyciu publicznym w krajach zamieszkania i wspieranie powrotow" , strasznie mi sie kloci jedno z drugim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
polski rzond sobie wykombinował
do tej pory państwo polskie żadnego pożytku z Polonii nie miało
a państwo Izrael miało i ma cały czas ogromne zyski z diaspory żydowskiej
także i polski rzond wykombinował aby cyśka i jemu podobnych nazywać diaspora
to może i coś skapnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Marek olszewski
(marcoo47)
Wiking
polski rzad niech sie wali na leb mogli pomagac mi jak mieszkalem w polandi teraz to jebie te cala bande zostaje emigrantem i swietnie sie czuje nie bylem w Polsce 7 lat mieszkam w NORWEGI 8 lat.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marcoo47 napisał:
polski rzad niech sie wali na leb mogli pomagac mi jak mieszkalem w polandi teraz to jebie te cala bande zostaje emigrantem i swietnie sie czuje nie bylem w Polsce 7 lat mieszkam w NORWEGI 8 lat.
a co pijesz i palisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
102 Posty
John Boro
(JohnB)
Początkujący
JAKI RZĄD?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
WujekJanek napisał:
OK, podsumujmy konkrety: poprzez szereg skoordynowanych dzialan dzialajac dynamicznie w strukturach ble, ble, ble...
Czyli:

"Juz kazdy powiedzial to co wiedzial,
Trzy razy wysluchal dobrze mnie,
Wszyscy zgadzaja sie ze soba,
A bedzie nadal tak jak jest..."

Lub moze raczej:

"Wzorce, przyklady, szlachetne, zabiegi,
Lancuchy dloni, zwarte szeregi,
Warstwy tradycji, wieki kultury,
Tydzien dobroci... RECE DO GORY!!!"

Przez wiele lat, od dnia w ktorym odebralem dowod osobisty, az do momentu gdy wyjechalem, prowadzilem w Polsce dzialalnosc gospodarcza. I nauczylem sie jednego: polski przedsiebiorca przetrwa wszystko. Kleski, kataklizmy, nieuczciwa konkurencje, zmasowane kontrole US, PiP i GiODO mu nie straszne. Ale jesli Rzad go dostrzeze i postanowi mu pomagac i go wspierac... To od razu albo samemu zlozyc wniosek o upadlosc, albo sie powiesic, albo spakowac walizki i wyjechac do Londynu, Oslo czy innego Paryza... Dlatego tez bardzo mnie niepokoi, ze Rzad zauwazyl fakt mojego istnienia i planuje mi pomagac, oraz mnie wspierac. Niechaj wiec Rzad zajmie sie swoimi sprawami, a mnie pozostawi moje sprawy. A skoro juz zaczalem cytowac teksty polskich piosenek, to Rzadowi dedykuje fragment, maltki fragmencik, jeden wersik tylko z Kazika Staszewskiego:

"COSCIE SKURWYSYNY UCZYNILI Z TA KRAINA ???!!!"

Wujek teraz to juz naprawde sobie nagrabiles.Zagotowales mnie na calego.
Zarty sie skonczyly. ....Co ty sobie kurde myslisz,ze co...? Ze kim ty tu jestes...?
Za kogo ty tu robisz?
Ty chcesz mi robote odebrac?
Od jechania po zlodziejach z platformy,wszelkiego lewactwa,libertynstwa i teczowej holoty w skrocie nazwanymi III RP ,to jestem tutaj ja ,a nie ty .Rozumiesz zlamasie?
Czy mam ci powtorzyc ?
I lepiej dla ciebie by bylo,zebym tego nie robil,bo marnie skonczysz kolezanki kolego.
A jak sie dowiem,ze w pazdzierniku zdradziles mniejsze zlo-platforme obywatelska-
to juz po tobie,pozegnaj sie z rodzina.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
A co z ryja nie chce wylezc
DZIĘKUJEMY CI SOLIDARNOŚĆ
za wszystko co nam uczynilas
Jak tam was marszałek Piłsudski zwał
Zgłoś wpis