Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
WujekJanek napisał:
Przyjezdza Amerykanin do obcego kraju i mowi pracodawcy:
Czesc, jestem Tomy, przyjechalem z USA najwspanialszego kraju na swiecie. Mam dobre wyksztaucenie i swietne doswiadczenie zawodowe, kocham ludzi i szybko sie ucze. Na pewno przydam sie w waszej firmie.
Przyjezdza Norweg do obcego kraju i mowi pracodawcy:
czesc, jestem Bjorn, przyjechalem z Norwegi, to taki kraj w Skandynawii. Cale zycie wykonywalem tylko jedna prace, jesli znajdziecie mi cos podobnego to chyba dam sobie rade, ale spokojnie, bez stresu, nie robcie sobie specjalnie problemow moja osoba...
Przyjezdza Polak do obcego kraju i mowi pracodawcy:
Czesc, jestem Wujekjanek z Izraela. Moj kraj jest otoczony murem i ostatnia nadzieja swiata na ocalenie przed zaraza. Wszyscy nas nienawidza i chca nas zniszczyc, zlodzieje i skurwysyny jedne. Przez lata nas okupowali, mordowali, niszczyli, wyzyskiwali... Szkoly zadnej nie mam, imalem sie w zyciu tegi i owego, ale dajcie mi troche pieniedzy to naucze was jak macie zyc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
benek22 napisał:
a cos wiecej na temat wyboru rady gminy

No właśnie liczę że ktoś mądry wreszcie się wypowie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
PACIFIC napisał:
[quote]benek22 napisał:
PACIFIC napisał:
WujekJanek
Skąd u ciebie takie kompleksy.

kazdy sadzi po sobie ,nie wiedziales o tym ?

Tak racja każdy sądzi po sobie.
Ale nie odchodźmy od tematu.
Świetnie że mamy prawo głosu, że mamy wpływ na to kto zostanie wybrany do władz.
-------------------------------
Prawo głosu,wpływ.....Co Ty Bracie bredzisz ? Jaki wpływ/ Na co? Na układ polityczny w Norwegii ?! Polski biedny "portasie" - jestes tu czasowym elementem napływowym lub nadlatujacym,ktorego pochodzenie - poza tym,ze jestes z Europy WSCHODNIEJ - jest dla autochtonow absolutnie,krystalicznie obojetne. Twoje (nasze) qausi-patriotyczne okazjonalne jęki mniej obchodzą Norwegów niż przecena mleka w REMA 1000. Polacy jako narodowosc sa w N nierozpoznawalni - chyba ,ze w znanym stereotypowym kontekscie.
Czymu zas te Norwegi takie fatalne (dla nas) som ?
Bo to podswiadoma aprecjacja norweskiego, wlasnego kompleksu europejskiego prowincjusza,ktory tyle ja obchodzi co nic. Juz Polska w Europie jest miejscem,na ktore dosc bacznie się przyglada,bo z okolic Jej terytorium zawsze zaczynały się wszelkie swiatowe mordobicia.
Tak więc wiecej uwagi (coby nie spasc) na rusztowaniach Rodacy - szkoda jej na puste bzdryngolenie o naszym wpływie na "urzadzanie Norwegii".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mocarny Knur
(ulven82)
Wiking
Oby AP nie przejęła władzy w tych wyborach. W przypadku, gdyby tak się stało, to w takim Oslo wprowadzono by podatek od nieruchomości, dodatkowe bramki i podatek od jazdy samochodem w godzinach szczytu. W zimę pewnie zakazano by jazdy samochodom osobowym z silnikami diesla (które AP promowało, gdyż mniej produkują ceodwa). Handel w niedzielę byłby dalej zakazany (ukłon w stronę Norgesgruppen, które to posiadają większość małych kiosków czynnych w niedzielę oraz stacji benzynowych). Co do rynku pracy, to AP mają jedną receptę- wszystkich na kurs poszukiwania pracy (czyli 7 godzinne siedzenie w necie), bo wtedy bezrobotny uczący się nie wlicza się do statystki, a takie kursy są gówno warte.
Zresztą otwarcie AP mówi, że idzie do wyborów z hasłem podniesienia podatków. Wisienką na torcie jest te 10 tys. uchodźców syryjskich, które lider AP tak chce sprowadzić.
A tak swoją drogą AP to takie PO w wydaniu norweskim, lewe interesy, niejasne dopłaty, układ ludzi zarabiających ogromną kasę na robieniu polityki no i główny dowodzący też uciekł za granicę do lepiej płatnej pracy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
ulven82 napisał:
Oby AP nie przejęła władzy w tych wyborach. W przypadku, gdyby tak się stało, to w takim Oslo wprowadzono by podatek od nieruchomości, dodatkowe bramki i podatek od jazdy samochodem w godzinach szczytu. W zimę pewnie zakazano by jazdy samochodom osobowym z silnikami diesla (które AP promowało, gdyż mniej produkują ceodwa). Handel w niedzielę byłby dalej zakazany (ukłon w stronę Norgesgruppen, które to posiadają większość małych kiosków czynnych w niedzielę oraz stacji benzynowych). Co do rynku pracy, to AP mają jedną receptę- wszystkich na kurs poszukiwania pracy (czyli 7 godzinne siedzenie w necie), bo wtedy bezrobotny uczący się nie wlicza się do statystki, a takie kursy są gówno warte.
Zresztą otwarcie AP mówi, że idzie do wyborów z hasłem podniesienia podatków. Wisienką na torcie jest te 10 tys. uchodźców syryjskich, które lider AP tak chce sprowadzić.
A tak swoją drogą AP to takie PO w wydaniu norweskim, lewe interesy, niejasne dopłaty, układ ludzi zarabiających ogromną kasę na robieniu polityki no i główny dowodzący też uciekł za granicę do lepiej płatnej pracy...

Kurde co za buraki, po tych wypowiedziach chyba zaczynam rozumieć jastę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
PACIFIC napisał:
ulven82 napisał:

Kurde co za buraki, po tych wypowiedziach chyba zaczynam rozumieć jastę

Przepraszam ulven82 to nie było do ciebie tylko do innych zakompleksionych buraków.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
Krystian85 napisał:
[quote]PACIFIC napisał:
benek22 napisał:
PACIFIC napisał:
WujekJanek
Skąd u ciebie takie kompleksy.

kazdy sadzi po sobie ,nie wiedziales o tym ?

Tak racja każdy sądzi po sobie.
Ale nie odchodźmy od tematu.
Świetnie że mamy prawo głosu, że mamy wpływ na to kto zostanie wybrany do władz.
-------------------------------
Prawo głosu,wpływ.....Co Ty Bracie bredzisz ? Jaki wpływ/ Na co? Na układ polityczny w Norwegii ?! Polski biedny "portasie" - jestes tu czasowym elementem napływowym lub nadlatujacym,ktorego pochodzenie - poza tym,ze jestes z Europy WSCHODNIEJ - jest dla autochtonow absolutnie,krystalicznie obojetne. Twoje (nasze) qausi-patriotyczne okazjonalne jęki mniej obchodzą Norwegów niż przecena mleka w REMA 1000. Polacy jako narodowosc sa w N nierozpoznawalni - chyba ,ze w znanym stereotypowym kontekscie.
Czymu zas te Norwegi takie fatalne (dla nas) som ?
Bo to podswiadoma aprecjacja norweskiego, wlasnego kompleksu europejskiego prowincjusza,ktory tyle ja obchodzi co nic. Juz Polska w Europie jest miejscem,na ktore dosc bacznie się przyglada,bo z okolic Jej terytorium zawsze zaczynały się wszelkie swiatowe mordobicia.
Tak więc wiecej uwagi (coby nie spasc) na rusztowaniach Rodacy - szkoda jej na puste bzdryngolenie o naszym wpływie na "urzadzanie Norwegii".

To do takich buraków jak ty Krystian Kozyra się tyczyło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Krystian Kozyra juz gardzi Polakami ,bo dostapil zaszcytu lizania dupy norwega
wiec jest cos lepszego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
Grrr Grrr polaczki grrr grrr bijta sie polaczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(magda37)
Wiking
A moze tak zamiast sobie docinac to by ktos udzielil wiecej informacji na temat gdzie zdobyc karte do glosowanie ktora powinna przyjsc do domu oczywiscie dla tych uprawnionych tylko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok