Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
PACIFIC napisał:
"Tak bowiem Bóg umiłował świat, że Syna swego Jednorodzonego dał, aby każdy, kto w Niego wierzy, nie zginął, ale miał życie wieczne. Albowiem Bóg nie posłał swego Syna na świat po to, aby świat potępił, ale po to, by świat został przez Niego zbawiony". (J 3, 16-17)
Polaczku
Rzekł Bóg do Mojżesza: "Wstań rano i idź do faraona, i powiedz mu: To mówi Pan, Bóg Hebrajczyków: Wypuść lud mój, aby Mi służył, ponieważ tym razem ześlę wszystkie moje plagi na ciebie samego, na twoje sługi i na twój lud" (Wj 9, 13-14).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
w Ewangelii Marka znajduje się ustęp w którym zawarty jest nakaz Jezusa: „Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu!" (Mk 16,15). Podobnie w Ewangelii Mateusza: "Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego" (Mt 28, 19).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
"Nadasz Mu imię Jezus -- mówi anioł do Józefa -- albowiem On zbawi lud swój od grzechów jego" (Mt 1,21

"Ujął się za sługą swym, Izraelem, pomny na miłosierdzie swoje, które obiecał naszym ojcom, Abrahamowi i potomstwu jego na wieki" (Łk 1,54n)

"Nie idźcie do pogan i nie wstępujcie do żadnego miasta samarytańskiego. Idźcie raczej do owiec, które poginęły z domu Izraela" (Mt 10,5-6)

Widzi sie jednak, ze jezusowe zydy wzgardzily ta nauka, no to z braku laku poszedl pawel i barnaba

Należało głosić słowo Boże najpierw wam. Skoro jednak odrzucacie je i sami uznajecie się za niegodnych życia wiecznego, zwracamy się do pogan" (Dz 13,46). Podobnie było w Koryncie (por. Dz 18,6) i w Rzymie (por. Dz 28,25-28).

"Przez ich występek zbawienie przypadło w udziale poganom, aby ich pobudzić do współzawodnictwa. Jeśli zaś ich upadek przyniósł bogactwo światu, a ich pomniejszenie -- wzbogacenie poganom, to o ileż więcej przyniesie ich zebranie się w całości!... Jeżeli zaś niektóre [gałęzie] zostały odcięte, a na ich miejsce zostałeś wszczepiony ty, który byłeś dziczką oliwną, i razem [z innymi gałęziami] z tym samym korzeniem złączony, na równi z nimi czerpałeś soki oliwne, to nie wynoś się ponad te gałęzie. A jeżeli się wynosisz, [pamiętaj, że] nie ty dźwigasz korzeń, ale korzeń ciebie. Powiesz może: Gałęzie odcięto, abym ja mógł być wszczepiony. Słusznie. Odcięto je na skutek ich niewiary, ty zaś trzymasz się dzięki wierze. Przeto się nie pysznij, ale trwał w bojaźni!... A i oni, jeżeli nie będą trwać w niewierze, zostaną wszczepieni. Bo Bóg ma moc wszczepić ich ponownie. Albowiem jeżeli ty zostałeś odcięty od naturalnej dla ciebie dziczki oliwnej i przeciw naturze wszczepiony zostałeś w oliwkę szlachetną, o ileż łatwiej mogą być wszczepieni w swoją własną oliwkę ci, którzy do niej przynależą z natury" (11,11n.17-20.23n).

Z drugiej strony sam tyz cosik rzekl do niewiernego luda.

"Idźcie i nauczajcie wszystkie narody, chrzcząc je w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego" (Mt 28,19).

To zbyt mało, że jesteś Mi Sługą
dla podźwignięcia pokoleń Jakuba
i sprowadzenia ocalałych z Izraela!
Ustanowię cię światłością dla pogan,
aby moje zbawienie dotarło
aż do krańców ziemi (Iz 49,6).

Tyle w tym wszystkim prawdy co w "Grze o tron" choc ja znacznie przyjemniej sie czyta.

Blogoslawiony co sie boi pana!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
W sumie jasta wdawanie się w czczą dyskusję z tobą jest obrazą dla mnie.
Szkoda mojego czasu.
Mam ciekawsze zajęcia niż wieczne siedzenie na forum baj baj.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

()
Maniak
PACIFIC napisał:
w Ewangelii Marka znajduje się ustęp w którym zawarty jest nakaz Jezusa: „Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu!" (Mk 16,15). Podobnie w Ewangelii Mateusza: "Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego" (Mt 28, 19).
jak cię tam zwał marszałek Piłsudski
nie ze mną te numery
konioju je melduj
dwa podstawowe, najstarsze i najlepiej zachowane rękopisy Słowa Bożego
Kodeks Synajski i Kodeks Watykański
mają oczywiście Ewangelię według Marka
tylko Jak cię zwał Naczelnik Państwa
Ewangelia według tegoż Marka kończy się na 16,8
a tych idiotyzmów od Mk 16,9 do Mk 16,18
nie ma, ni ma capie jeden
PS
ktoś te pierdoły durniu w kilka wieków po Chrystusie dopisał
może w VII, może w VIII wieku
ale na pewno Jezus takich bredni nigdy na tym świecie nie wypowiedział
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
A prawda to z tym bogiem? Co to byl, chodzil po ziemi i do ludi zagadywal? Od jadla i wypitki nie stronil a i umarlego na nogi postawic raczyl?

Zdaje mi sie, co to sie dzialo bardzo dawno temu...pewnikie w czasach jak tego brzeziniaczka jeszcze nie było, co go już teraz nie ma.

Kiedys bylo lepi - rozne bogi se chodzily, tu krzaka zapalily, tamoj przemowily za bydlatko przemienione. Ludziska mialy mozliwosci by uwierzyc. Tera to chyba te bogi maja nas za bardzi naiwnych, takich co to im sie byle jako ksiazke pokaze, wmowi, ze stara i przez boga spisana no i juz placo na wielkie puste chalupiny a i inne niezliczone dobra.
Tera to tylko z raka i innego plugastwa wyleczyc potrafio inno jakos zadna ucieta noga, reka ni nawet nerka odrosnac nie chce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
że co jasta ?

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów