Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Z Oslo do Bergen w mniej niż godzinę? - Norwegia

Czytali temat:
M N Jon Doe Agata Dymna Mike Grzesik Dorota Hansen Dominika P rafal stoklosa pawel piotr Jan . Grzegorz Oprzedek Anna Kowalska (749 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Z Oslo do Bergen w mniej niż godzinę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Dominika P
(cukulinka)
Początkujący
Fajna sprawa nie mają dróg, to chociaż może kolej się rozwinie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
No co Ty, Dominika, w Norwegii sa najlepsze drogi na swiecie.
Nie wiesz, ze Niemcy wlasnie od Norwegow uczyli sie, jak budowac autostrady???

A tak na powaznie, skoro zabezpieczylem sie juz przed atakiem Norgefilow, to tak naprawde po co w Norwegii dobrej jakosci drogi? Kto po nich bedzie jezdzil w kraju, w ktorym w sumie jest tyle osob co (liczac z miejscowosciami satelickimi) jest w samej aglomeracji warszawskiej?

Drogi w obrebie miast ( a w zasadzie "miast" i ich peryferiow sa przejezdne, a dalej? Dalej, to gdybym mial jechac z Oslo do Bergen czy Trondheim i wiodla by tam piekna niemiecka autostrada, to i tak pojechal bym pociagiem, czy polecial samolotem. Transport kolejowy jest naprawde OK, co za tym idzie uwazam, iz (wcale nie wyslawiam bezmyslnie Norwegow, staram sie byc obiektywny) inwestowanie w autostrady jest w najwyzszym stopniu nie uzasadnione ekonomicznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
WujekJanek napisał:

A tak na powaznie, skoro zabezpieczylem sie juz przed atakiem Norgefilow.. .

Od pewnego czasu wiem, ze jestem tajemniczym polonorkiem. Bardzo sie osobiscie zzylam z mozliwoscia bycia owa tajemnicza osoba.
Teraz sie pytam kto to jest norgefil i czy ja sie ewentualnie tez moge pod to podciagnac.
Milo jest zbierac wszystkie mozliwe tytuly jakie sa w zasiegu reki.

Na sam koniec pytam sie w sprawie atakow na twoja osobe - moze to trzeba gdzies zglosic?
Moze do urzedu ochrony przed polonorko- norgefilami?

A tak juz przed koncowa kropka - ja sie czuje atakowana przez stale nowe zdjecia obcych mi osob. Te wszystkie gole prezne klatki piersiowe mlodziencow oraz polnagie kobitki w pozach zachecajacych do blizszej znajomosci nie wywoluja u mnie entuzjazmu.
Czasmi mysle, ze omylkowo zalogowalam sie na strony agencji o wiadomych intencjach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Dominika P
(cukulinka)
Początkujący
No tak Jan Szewczyk
W sumie to i racja, kraj bardzo słabo zaludniony i o 30% większy od Polski.
Jak by tak na mapie przypiął pinezką południową Norwegię i przekręcił na dól to północne krańce sięgnęły by Włoch.
W zeszłym roku byłam samochodem na Nordkappie więc wiem jak tu wyglądają drogi.
Im dalej na północ tym ruch coraz mniejszy. Krew mnie zalewa jak ciągnę się 80km/h na dlugich odcinkach.
Ale z drugiej strony Norwegia to bogaty kraj.
Szybkie koleje to też ogromna inwestycja porównywalna z budową autostrady.
Również ekonomicznie nie uzasadniona w tam słabo zaludnionym kraju na krańcach świata.

Teraz już wiem skąd w tym kraju tyle dialektów. Nie było dróg więc ludzie żyli w zamkniętych enklawach.
Teraz kiedy w kraju się polepszyło zbudowali byle jakie drogi, ale są.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Dominika P
(cukulinka)
Początkujący
DorHan napisał:
WujekJanek napisał:

Od pewnego czasu wiem, ze jestem tajemniczym polonorkiem. Bardzo sie osobiscie zzylam z mozliwoscia bycia owa tajemnicza osoba.
Teraz sie pytam kto to jest norgefil i czy ja sie ewentualnie tez moge pod to podciagnac.

Na sam koniec pytam sie w sprawie atakow na twoja osobe - moze to trzeba gdzies zglosic?

A tak juz przed koncowa kropka - ja sie czuje atakowana przez stale nowe zdjecia obcych mi osob. Te wszystkie gole prezne klatki piersiowe mlodziencow oraz polnagie kobitki w pozach zachecajacych do blizszej znajomosci nie wywoluja u mnie entuzjazmu.
Czasmi mysle, ze omylkowo zalogowalam sie na strony agencji o wiadomych intencjach.

Za ataki fotek obcych ludzi to trzeba podziękować zarządowi forum że tak ,,ulepszyli" to forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty

(crow)
Stały Bywalec
DorHan napisał:

[/quote] Od pewnego czasu wiem, ze jestem tajemniczym polonorkiem. Bardzo sie osobiscie zzylam z mozliwoscia bycia owa tajemnicza osoba.
[/quote]
Norgefil to bardzo ladne okreslenie i nalezy byc z niego dumnym. Cokolwiek by to mialo znaczyc.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Dominika P
(cukulinka)
Początkujący
www.facebook.com/norwegofil/photos_stream
To chyba znaczy że bardzo lubisz Norwegię zapewne.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
DorHan napisał:
WujekJanek napisał:

1.Nie nazywal bym tego atakami, to raczej przejaw pewnej przekory. Sa ludzie, ktorzy neguja wszystko nie idace po ich, a argumentacja jest niekiedy tak ciekawa, ze oddychac sie odechciewa. Dla przykladu gdyby Cysiek zaczal jak Chrystus chodzic po wodzie, Jasta wysmial by go, ze nie umie plywac, a gdyby w dzien w ktory Cysio zaplanowal grila lunal deszcz, tenze Cysio bylby przekonany ze to w skutek spisku zydowskiego. Dlatego tez na wszelki wypadek wolalem rozpoczac od zaznaczenia, iz drogi w Norwegii sa najlepsze na swiecie.
2.Wzielas to do siebie??? No nie mam pojecia czemu...
3.Co do zdjec niektore sa fajne, inne zabawne, jeszcze inne w najwyzszym stopniu zenujace. Ale jestem gleboko przekonany, iz wiele z nich to po prostu sposob na dotarcie do klienta. Przez firmy oraz osoby prywatne dzialajace w branzy watpliwej rozkoszy i niewatpliwej rzezaczki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
WujkuJanku

Ja wszystko traktuje smiertelnie powaznie i wszystko odnosze do siebie.
Juz kiedys zauwazylam, ze wedlug praw tego forum jestem zydem i pogodzilam sie z tym faktem. Dlaczego nie?
Jestem wiec zydem, cyklista, polonorkiem...moge wiec i norgefilem zostac. Czuje ze lezy to w moim interesie!

Jestem zbieraczem tytulow, a jezeli sa dawane darmowo i bez wysilku, to je lapie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok