Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1797 niezalogowanych)
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
cysiek2 napisał:
no wlasnie temat jest o zydach wiec jakie powracanie

znam paru zydow
www.obserwatorfinansowy.pl/tematyka/bank...ie-nauczyc-od-zydow/

www.fronda.pl/a/muzulmanie-w-oslo-osobny-wrogi-swiat,48206.html

A co to Ciebie obchodzi ?

Lewactwo ma to co chciało. Zobaczymy co przyniesie przyszłość.
Proste.

Abstrahując, pracuje obecnie dla kolesia z Iranu, tak zwyczajnie wydaje sie być wpozio gość.
Ale zobaczymy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
pisalem do Wojka Janka
a w Iranie zyja inny muzulmanie tacy normalni
i dlatego jest taka nagonka na Iran
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
cysiek2 napisał:
pisalem do Wojka Janka

A to przepraszam, że wciąłem trzy słowa...

Jednakże, mocno poprawnie politycznie, zobaczymy co czas przyniesie.
Kiedy spoglądam na Szwecje, Niemcy czy Francje, czytam o lewackich dyrdymałach, miewam wątpliwości.
I to duże.
Ale nie moja sprawa, ani cyrk ani małpy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
poczytaj
juz wklejalem jak sie zachowuja islamisci w zaleznosci ile procent zajmuja w spolecznosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
cysiek2 napisał:
poczytaj
juz wklejalem jak sie zachowuja islamisci w zaleznosci ile procent zajmuja w spolecznosci

Jak napisałem, nie mój cyrk nie moje małpy.
Norwegia posiada hardych norweskich patriotów, ludzi mądrych i zacnych, którzy wiedzą co czynią.
Wiedzą ?
I jak mówią, że nic sie nie dzieje, to nic sie nie dzieje.
Zawsze tak mówią ?
Jak chcieli tak bedą mieli i mają.

Zobaczymy...

„Kilka tygodni temu wszedłem na szkolne podwórko. Oni atakowali Larsa. Było ich mnóstwo. Zawsze atakują w grupie. Są jak psy, polują stadem. Bili go. Wbiegłem między nich i jednego uderzyłem. Wtedy ktoś się pojawił i nas rozdzielił, a ja wylądowałem w gabinecie dyrektora, gdzie ponownie usłyszałem, że nawet jeśli oni nas biją, to nie powinniśmy im oddawać. Wiesz jak obłąkańczo prowokacyjne jest takie stwierdzenie?

No, ba.
To sie nazywa dopiero tolerancja. Jako "zaściankowiec z ciemnogrodu", człowiek nietolerancyjny, napisze, ani mnie to grzeje ani ziebi.

Zobaczymy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
cysiek2 napisał:
pisalem do Wojka Janka

Cysiu, po pierwsze to nie pisałeś do mnie. Ty nawet nie przeliterowałeś do mnie jak papuga. Ty wkleiłeś linki. Link z Frondy.

FRONDA???

A czemu by nie z jakiegoś innego, równie wiarygodnego i bezstronnego źródła, typu Gazeta Wyborcza, Rycerz Niepokalanej czy choćby oficjalna stronka informacyjna Kremla???

Cysiu, wiesz dobrze, że ja staram się nie wypowiadać na tematy polityczne, choć czasem nie wytrzymuję, oraz zwalczam tępotę typu:
BO WSZYSCY RUSCY TO PIJACY
BO WSZYSCY POLACY TO ZŁODZIEJE
BO WSZYSTKIE POLKI TO DZIWKI
BO WSZYSCY... i tak dalej i tak dalej...

Z Tobą w dyskusje na te tematy nie wchodzę, gdyż uważam iż na pewne tematy zatraciłeś zdolność jasnego myślenia. Dlaczego? Nie wiem, być może doświadczyłeś jakichś krzywd od przedstawicieli innych nacji czy ras, to nie mój zasrany interes dociekać. To wyłącznie twoja prywatna sprawa.

No to po co dyskutować i podnosić sobie na wzajem ciśnienie, skoro na wzajem i tak się nie przekonamy?
I nie jest to przejawem braku szacunku. Wręcz przeciwnie...

A Ty mi tutaj z FRONDĄ...

Z innej beczki. Jak lubisz się pośmiać to polecam na Youtubie cały szereg filmików pewnego pseudo-historyka. Gość nazywa się Paweł Szydłowski. Genialne. Wspólnie z żoną oglądamy jego WYKŁADY systematycznie, a weekend bez Szydłowskiego to weekend stracony. Facet jest lepszy niż Jaś Fasola, niekiedy trzeba wciskać pauzę, bo od śmiechu brzuch boli,oczy łzawią, a tu kolejne perły wiedzy tajemnej z głośników się sypią...

Polecam gorąco!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
WujekJanek napisał:
cysiek2 napisał:
pisalem do Wojka Janka

Cysiu, po pierwsze to nie pisałeś do mnie. Ty nawet nie przeliterowałeś do mnie jak papuga. Ty wkleiłeś linki. Link z Frondy.

FRONDA???

A czemu by nie z jakiegoś innego, równie wiarygodnego i bezstronnego źródła, typu Gazeta Wyborcza, Rycerz Niepokalanej czy choćby oficjalna stronka informacyjna Kremla???

Cysiu, wiesz dobrze, że ja staram się nie wypowiadać na tematy polityczne, choć czasem nie wytrzymuję, oraz zwalczam tępotę typu:
BO WSZYSCY RUSCY TO PIJACY
BO WSZYSCY POLACY TO ZŁODZIEJE
BO WSZYSTKIE POLKI TO DZIWKI
BO WSZYSCY... i tak dalej i tak dalej...

Z Tobą w dyskusje na te tematy nie wchodzę, gdyż uważam iż na pewne tematy zatraciłeś zdolność jasnego myślenia. Dlaczego? Nie wiem, być może doświadczyłeś jakichś krzywd od przedstawicieli innych nacji czy ras, to nie mój zasrany interes dociekać. To wyłącznie twoja prywatna sprawa.

No to po co dyskutować i podnosić sobie na wzajem ciśnienie, skoro na wzajem i tak się nie przekonamy?
I nie jest to przejawem braku szacunku. Wręcz przeciwnie...

A Ty mi tutaj z FRONDĄ...

Z innej beczki. Jak lubisz się pośmiać to polecam na Youtubie cały szereg filmików pewnego pseudo-historyka. Gość nazywa się Paweł Szydłowski. Genialne. Wspólnie z żoną oglądamy jego WYKŁADY systematycznie, a weekend bez Szydłowskiego to weekend stracony. Facet jest lepszy niż Jaś Fasola, niekiedy trzeba wciskać pauzę, bo od śmiechu brzuch boli,oczy łzawią, a tu kolejne perły wiedzy tajemnej z głośników się sypią...

Polecam gorąco!!!

Cysiek wiele racji ma. I nie problem w tym, co sie dzieje teraz, ale w tym, aby spoglądać w przyszłość z perspektywy przyszłych pokoleń, które sie dopiero narodzą.

A którym możemy zostawić wielki bajzel.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Zawisz, może i tak, ale po pierwsze Fronda do nie jest serwis informacyjny, tylkotuba propagandowa jakiejś grupy oczadziałych fanatyków. Tak samo jak wzmiankowane przeze mnie Gazeta Wyborcza, Rycerz Niepokalanej czy Komsomolska Prawda.

Po drugie, w każdym kłamstwie jest ziarno prawdy. Ale to ziarno trzeba jakoś odsiać.

I prawda jest, że pewne środowiska, no dobrze, prawdą jest że Rząd norweski z muzułmanami obchodzi się na zasadzie wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są bardziej równe od innych. I prawda jest, że są oni bardzo hałaśliwi, poruszają się stadami a bohaterscy są jedynie gdy są w przewadze co najmniej dziesięciu na jednego.

Ale co do zasady jeśli piętnujemy lenistwo, agresję, tchórzostwo, to każdy kto widział trochę świata wie, że przedmiotem takich oskarżeń są nie muzułmanie jako tacy, tylko raczej obywatele niektórych państw Czarnego Lądu. A już czepianie się Pakisów, którzy od rana do nocy zasuwają w swoich sklepikach, warzywniakach, taryfach, kebabowniach...

Główny bohater artykułu -bo zadałem sobie trud aby ten artykuł przeczytać- opisuje swoje życie w getcie, w którym Norweg boi się wyjść na ulice opanowane przez bezkarne gangi Pakistańczyków i Somalijczyków, którzy całe dnie nic nie robią tylko biegają po ulicach z bronią, biją Norwegów i bzykają młode Norweżki. Facet ma do nich generalnie następujące pretensje;
1. Że maja rodziny przyjaciół, a on nie.
2.Że mają pieniądze, a on nie.
3. Że są silni a on nie.
4. Że norweskie dziewczyny ich lubią, a on musi podjeżdżać na ręcznym...

Czyli mamy obraz typowego lamusa i nieudacznika, jakich w Polsce -i w każdym innym kraju tysiące- który wszystkie swoje niepowodzenia zwala na innych, a największa jego tragedia jest taka, że w życiu sobie nie poruchał i chyba już nie porucha... Przepraszam za wulgaryzm. Ale jeśli ktoś sprowadza dyskusję do tego, że -znowu przepraszam- jestem biedny i skrzywdzony i to ich wina że żadna panna nie chce mi dać dupy, no to sorry Stary, dla mnie jest to jakiś odpad, a nie facet...

A artykuł wklejony przez Cyśka robi z takiego lamera nieomal bohatera roku. Podczas gdy są to jedynie jęki nieudacznika, który wszędzie na całym świecie byłby przez środowisko traktowany dokładnie tak samo.

A że jak patrzę na Somalijczyka to zaczynam rozumieć teorię o podludziach... to już zupełnie inny temat.

Natomiast czepianie się Pakisów... Po prostu skowyt żałosnego lamera.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
WujekJanek napisał:

A że jak patrzę na Somalijczyka to zaczynam rozumieć teorię o podludziach... to już zupełnie inny temat.

rozwiń łaskawie
bo ja również mam własną teorię dlaczego Niemcy uważali i uważają Polaków za podludzi
i chciałbym porównać
....
Opis: Michael Howard, brytyjski historyk, twierdzi, że George podczas obrad paryskiej konferencji pokojowej (1919 r.) „nietaktownie zażartował”, iż oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek. Howard pisze: „[Niemcy/Prusy] posiadały je [terytoria wschodnie] od XVIII wieku, inwestując intensywnie zarówno w przemysł Górnego Śląska, jak i rolnicze obszary Poznańskiego i Prus Zachodnich.(...) Polaków postrzegali oni [Niemcy] tam jako rasę niewolniczą, Untermensch, którą należy traktować stanowczo, choć życzliwie. Gdy pod wpływem industrializacji polscy chłopi zasilili populację niemieckich miast, stając się lumpenproletariatem, ten stosunek do nich upowszechnił się w całej Rzeszy. Niemiecka postawa wobec Polaków mieściła się gdzieś pomiędzy stosunkiem Anglików do Irlandczyków w XIX w. a nastawieniem białych Południowoafrykańczyków do czarnych w XX w.(...) Ich [Brytyjczyków] doświadczenie kolonialne i irlandzkie sprawiało, że brytyjska klasa rządząca sympatyzowała w pewnym stopniu z niemieckim widzeniem Polaków jako podludzi [Untermensch].”
Źródło: M. Howard, The Legacy of the First World War, w: Paths to War: New Essays on the Origins od the Second Word War, ed. by R. Boyce and E.M. Robertson, Macmillan, London 1989, s. 46.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
ale ja pisalem o zydach
a linki wklejam zeby pokazac jak to wyglada z kazdej strony ,a nie zeby kogos przekonac do moich racji
ot pokaze swoje stanowisko
mam przyjaciol wsrod pakisow i powiem ze sa znacznie lepiej zorganizowani niz Polacy ,posiadaja nawet wlasne sady ktorych wyroki wszyscy z nich szanuja
taka starszyzna plemienna
jeszcze nigdy zaden z pakisow mnie nawet nie probowal okrasc lub oszukac ,czego nie moge powiedziec o norwegach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok