Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1799 niezalogowanych)
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
Muzulmanina czy somalijczyka?

hehe w sumie jest różnica ale nie wielka. Z jednymi i drugimi miałem do czynienia na Park Royal w Londnie przez jakiś czas z wieloma pracowałem, podejście do religi to chyba jakiś żart ale do wykorzystywania jej dla własnych celów no to byłem pod wrażeniem, ale są i porządne osoby jak i jedne tak i drugie. opinia jest moja i oparta na doświadczeniach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Turysta11 napisał:
Muzulmanina czy somalijczyka?

hehe w sumie jest różnica ale nie wielka. Z jednymi i drugimi miałem do czynienia na Park Royal w Londnie przez jakiś czas z wieloma pracowałem, podejście do religi to chyba jakiś żart ale do wykorzystywania jej dla własnych celów no to byłem pod wrażeniem, ale są i porządne osoby jak i jedne tak i drugie. opinia jest moja i oparta na doświadczeniach.

Ja mielm doczynenia z wieloma, z dwoma pracuje Iranczyk i Egipcjanin, swietne chlopaki. Wczesniej pracowalem z iranczykiem... Wiecznie mu zasilkow bylo malo, skonczylo sie tym,ze pozwal pracodawce, bo niby przez prace zachorowal... Somalijczykow i reszty nie bede komentowac, bo sie tylko zdenerwuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
a widzial ktos ciezko pracujacego zyda?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
cysiek2 napisał:

No byli tacy np. w Sonderkommando, Zydowska policja w gettach (ciezko pracowli w czasie bicia ludzi)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(prestissio)
Nowicjusz
cysiek2 napisał:

Pytanie powinno brzmiec - ilu polakow widzialo w ogole jakiegos zyda.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
prestissio napisał:
cysiek2 napisał:

Polacy o nich snia, czytaja i pisza.
Czy to nie wystarczy, aby wyrobic sobie o nich odpowiednie zdanie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(prestissimo)
Nowicjusz
DorHan napisał:
prestissio napisał:
cysiek2 napisał:

Polacy o nich snia, czytaja i pisza.
Czy to nie wystarczy, aby wyrobic sobie o nich odpowiednie zdanie?

„Nie słyszałem piosenki, więc chciałem powiedzieć parę słów na jej temat.” Rejs.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
cysiek2 napisał:

Odpowiem Ci na cztery sposoby.

1. Człowiek inteligentny pracuje efektywnie. Czasem ciężko, czasem mniej ciężko, ale zawsze EFEKTYWNIE.

Co do wiecznie powracającego tematu Żydów - Bogaczy:
2.Roman Dmowski, polski polityk, faszysta i nacjonalista, największy chyba żydożerca, który w latach dzieciństwa i młodości stykał się z Żydami na co dzień pisał, iż istnieje pewna grupa bogatych Żydów którzy blebleble - tutaj cały ten faszystowski bełkot niedouczonego głupka typu światowe żydowstwo, grua trzymająca władze, krwiopijcy, spisek, wrogowie Polski itp... Nawiasem mówiąc pamiętajmy, iż Roman Dmowski uważał, iż równouprawnienie kobiet i przyznanie im prawa do uczestniczenia w wolnych wyborach godzi w interes Polski, był więc postacią barwną -choć nie zamieszczał nałogowo na forach zdjęć i linków z nety - jako że w jego umyśle nie tylko Żydzi, ale Żydzi i baby były największym zagrożeniem dla kraju. I nawet ten ułomny umysł twierdził, że poza tym 1% Żydów, pozostali członkowie tej nacji to miejska i wiejska biedota żydowska, która pomimo ciężkiej pracy doświadcza ubóstwa i biedy na niewyobrażalną skalę...

3. A ilu Żydów znałeś? Osobiście. Z iloma robiłeś interesy? Wspólnie pracowałeś nad geszeftem? Skoro się wypowiadasz, to zapewne masz coś do powiedzenia... Ja znałem kilku, z kilkoma robiłem interesy. Nigdy żaden prawdziwy Żyd -w odróżnieniu od Polaka- mnie nie wysterował, nie oszukał, nie wywalił na kasę. Podział pieniędzy ZAWSZE był sprawiedliwy, zgodny z umowa i na czas.

4. Jest taka stara buddyjska przypowieść, którą w odniesieniu do tematu Żydów mogę zadedykować Tobie i milionom innych Polaków...
Otóż młody mnich wędrował ze swym starym mistrzem. Pewnego ranka dotarli do małej rzeczki, na brzegu której stały 2 piękne młode kobiety, które chciały przedostać się na drugą stronę, bały się jednak iż woda zamoczy i zniszczy ich piękne stroje. Poprosiły mnichów o pomoc. Mistrz wziął jedną na ręce i przeniósł na drugą stronę, to samo kazał uczynić uczniowi, po czym kontynuowali swą wędrówkę. Ddy zapadła już noc i mnisi układali się do snu uczeń powiedział: Mistrzu, dlaczego dotknąłeś tej kobiety, dlaczego miałeś z nią kontakt cielesny, dlaczego... Chłopcze-odparł Mistrz- ja dziś rano przeniosłem kobietę przez rzekę, postawiłem na ziemi i ruszyłem swoją drogą, ale Ty swoją niesiesz na rekach cały czas...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
przeciez temat jest o zydach to co sie czepiasz ze temat powraca
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów