Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Norweżki nabierają się na internetowych amantów - Norwegia

Czytali temat:
pavlo pavlo Artur K Greg Greg mateusz Dzej Piotr Kopiczko Michał Michał Wojmił33 Lukasz1105 (1372 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norweżki nabierają się na internetowych amantów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(broda)
Wiking
hehehhehe, kraj jebniętych ludzi i to zdrowo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Lucjan Dziurgot
(lucjusz)
Wiking
Uważaj prowokatorze bo o swoim kraju piszesz. (:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
a gdzie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
Wszędzie się ludzie nabierają, nawet Polacy na pracę w Norwegii Sam proceder jest bardzo rozwinięty i zarazem skomplikowany. W 2014 roku 99 Norweżek i 74 Norwegów wysłało swoim zagranicznym „partnerom" aż 210 milionów koron - to najwyższa kwota w historii. Spora sumka, raczej biedne osoby to nie były. i znowu wałek na uczuciach, podpowiedz jest taka że policja musi sprawdzać też obserwatorów na miejscu,tworzenie kont sztucznych żadna nowość, problem jest taki że chwalenie się swoimi dobrami materialnymi to też jest błąd, tak samo wszystkie portale społecznościowe i podawanie pełnych informacji.
A tak z innej beczki mają tu tylu pracowników wszelakiej maści mogą wybierać oczywiście z poszanowaniem rodzin, mam takie zdanie że nie chodzi się śmiecić do czyjegoś ogródka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Turysta11 napisał:
Wszędzie się ludzie nabierają, nawet Polacy na pracę w Norwegii Sam proceder jest bardzo rozwinięty i zarazem skomplikowany. W 2014 roku 99 Norweżek i 74 Norwegów wysłało swoim zagranicznym „partnerom" aż 210 milionów koron - to najwyższa kwota w historii. Spora sumka, raczej biedne osoby to nie były. i znowu wałek na uczuciach, podpowiedz jest taka że policja musi sprawdzać też obserwatorów na miejscu,tworzenie kont sztucznych żadna nowość, problem jest taki że chwalenie się swoimi dobrami materialnymi to też jest błąd, tak samo wszystkie portale społecznościowe i podawanie pełnych informacji.
A tak z innej beczki mają tu tylu pracowników wszelakiej maści mogą wybierać oczywiście z poszanowaniem rodzin, mam takie zdanie że nie chodzi się śmiecić do czyjegoś ogródka

Stary, nie żebym sie czepiał... ale mam prawo zdziwić. Nie moja sprawa.

Jako że zrozumiałem, iż w 2014 roku 173 ludzi wysłało swoim zagranicznym „partnerom" aż 210 milionów koron ?
Robi wrażenie. Nie koniecznie pozytywne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Smutne historie kryjace ludzkie tragedie.
W poszukiwaniu milosci i z checi uwierzenia, ze "nettkjæreste" jest tym jedynym i na cale zycie, ludzie sa chetni do wielu rzeczy.

Artykul po norwesku: www.nrk.no/magasin/forelsket-i-en-svindler-1.12211136

Jak widac proceder oszustw przez internett jest olbrzymi. Ludzie codziennie decyduja sie na szukanie partnera. Zakochac sie latwo w zdjeciu przystojnego mezczyzny czy pieknej dziewczyny. Jezeli juz raz wyslalo sie pieniadze, trudno sie zatrzymac. Poczatkowo nie mysli sie o konsekwencjach, a pozniej wstyd powstrzymuje przed poinformowaniem o tym policji.

W USA policja aktywnie tropi przestepczosc tego typu.W USA kobieta, ktora jest ofiara "uroczego narzeczonego" odsiaduje kare wiezienia za ukrywanie transakcji bankowych przed wladzami. Zostala zmanipulowana przez "narzeczonego" do posrednictwa.

W UK tylko 500 brytyjczykow poinformowalo policje o oszustwach, a ocenia sie ze okolo 230.000 zostalo oszukanych.
Mysle, ze podobne liczby dotycza innych krajow.

Bardzo latwo powiedzic, ze mnie sie to nie zdarzy, on/ona sa glupcami i naiwnymi osobami. Ja jestem madrzejszy i mnie to nie dotyczy. Oby tak bylo, ale tej pewnosci nie ma nikt z nas.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
nosil wilk razy kilka ,poniesli i wilka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
an ba
(anba)
Nowicjusz
ty sie dor HAM juz nie blaznij , jak widzisz ta blokada moich postow nic ci nie dala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
347 Postów

(sorlandet)
Stały Bywalec
Naiwne norweskie kobiety "kupują" miłość...,a potem żale do całego świata... najwidoczniej trudno im jest używać rozsądniej swojego mózgu.. o ile jeszcze go mają..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok