Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
yaroo68 (2296 niezalogowanych)
12 Posty
Nikodem NO
(Niko6)
Wiking
Wlasnie tak sa traktowani polacy ale to nasza wina bo sobie na to pozwalamy zauwazcie ze polacy pracuja w roznych branzach i bardzo ciezko i sa oszukiwani i naciagani ,moze by pora cos z tym zrobic dlaczego tu jak cos sie nie podoba innym to zaraz sie skrzykija i robia protest marsze jak np ten ostatni dotyczacy Islamowi morze by pora drodzy rodacy by pokazac ze my tu tez jestesmy ze jest nas duzo i disc dyskryminacji dotyczacej pracy morze by tak sie skrzyknac i zrobic polski marsz domagania sie rownouprawnieniu w uzyskaniu pracy i w samej pracy bo to my budujemy norwegie a byle czarny czy inny tu ma wiekrze prawa od nas zrobmy cos musimy walczyc samo nie przyjdzie co wy na to
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dymek86)
Wiking
Witam wszystkich czytelników tego artykułu. Jestem pracownikiem tej firmy od 9 lat i boli mnie to że nasi rodacy potrafią tylko przetłumaczyć artykuł gazety, która bierze udział w politycznych rozgrywkach w gminie i w dobie Facebooka nie zada sobie nawet trudu o znalezienie pracownika tej firmy i o potwierdzenie informacji o których pisze. Po pierwsze nikt z Polaków pracujących w tej firmie nie rozmawial z dziennikarzami ponieważ żaden dziennikarz nawet nie próbował przeprowadzić z nami wywiadu a wogóle kłamstwem jest ze mieliśmy odgórny zakaz rozmów z dziennikarzami. Artykuł, który znajduje się powyżej to nic innego jak przetłumaczone dziennikarskie plotki wyssane z palca tylko po to żeby obalić rząd który pomaga firmie wyjść z kryzysu finansowego. Nie chce mi się dementowac każdego akapitu tego artykułu i jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej i naszej rzeczywistej sytuacji to zapraszam do "rozpadajacego się domu" w którym myślę, że niejedna osoba z chęcią by zamieszkała. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Nikodem NO
(Niko6)
Wiking
PROPONUJE WYJC NA ULUCE ZROBIC MARSZ DOMAGAJAC SIE ROWNOUPRAWNIEU W PRACY I W JEJ UZYSKANIU JA BYSMY TAK SIE SKRZYKNELI TO WIEL BUDIOW BY STANELO WIELE AUTOBUSOW NIE WYJECHALO ITD NIE BADZMY CICHO TERAZ NASZ RUCH SAMO NIE PRZYJDZIE ,DLACZEGO TU CZARNY MA WIEKRZE PRAWA OD NAS I NIE PRACUJE GWARANTUJE WAM ZE KILKU TYSIECZNY MARSZ POD KROLA DAL BY EFEKT W CIAGU 6 MIESIECY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Andre66 napisał:
Wlasnie tak sa traktowani polacy ale to nasza wina bo sobie na to pozwalamy zauwazcie ze polacy pracuja w roznych branzach i bardzo ciezko i sa oszukiwani i naciagani ,moze by pora cos z tym zrobic dlaczego tu jak cos sie nie podoba innym to zaraz sie skrzykija i robia protest marsze jak np ten ostatni dotyczacy Islamowi morze by pora drodzy rodacy by pokazac ze my tu tez jestesmy ze jest nas duzo i disc dyskryminacji dotyczacej pracy morze by tak sie skrzyknac i zrobic polski marsz domagania sie rownouprawnieniu w uzyskaniu pracy i w samej pracy bo to my budujemy norwegie a byle czarny czy inny tu ma wiekrze prawa od nas zrobmy cos musimy walczyc samo nie przyjdzie co wy na to

Dokladnie tak

Wes i siem skrzykni. Bendzisz mial wiekrze prafa

Boze...widzisz i nie grzmisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
[img size=150][/img]Andre66 napisał:
nie pisz bzdur i popraw gramatyke,bo jesli masz takie umiejetnosci zawodowe jak pisownie to tylko wspolczuc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
: Sprawa jest oczywista ! Unia Wolności oraz KL-D po kolei likwidowały polski przemysł, banki. Najlepsze kęski dostały się kolesiom za bezcen. W miejsce zlikwidowanego przemysłu wchodzą zachodnie supermarkety w których Polacy wykupują ich towary za zarobione pieniądze na emigracji. W wyniku takiej polityki obydwa ugrupowania straciły możliwość przekroczenia progu wyborczego do parlamentu. Powstało więc P O, czyli połączenie Unii Wolności i KL-D. Obecnie realizują swój dawny scenariusz. W kopalniach przewidzianych do likwidacji zakupują nowy sprzęt za setki milionów złotych, aby po upadłości nowy właściciel (koleś) miał gotowe Eldorado i płacił wysokie składki na rzecz partii !!! zwiń

Awantura o kopalnie , moim zdaniem ma drugie dno . Właśnie słucham wypowiedzi w-ce ministra gospodarki Tomczykiewicza . Ten geniusz powiedział ,że zwolnieni górnicy znajdą pracę bo będzie powołana nowa KOMPANIA WĘGLOWA i nowe spółki .Efekt będzie taki : kopalnie upadną , ulegną likwidacji i zostaną sprzedane "nabywcom " za grosze . Nowi właściciele zostaną zwolnieni z różnych podatków ,które obecne kopalnie muszą płacić , będa zarabiały i wywoziły kapitał do rajów podatkowych .Zyskiem dla rządu będzie likwidacja pokażnej grupy zawodowej z którą musi się liczyć w swych szkodniczych poczynaniach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
Widzę że autor artykułu chciał zrobić psikusa Polakom pracującym tam, ale tak z ciekawości może ktoś podać stronkę tej firmy? Podobne sytuacje się zdarzają więc można by poszukać coś o firmach, żeby w przyszłości unikać takich sytuacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
W zeszłym tygodniu pracownicy zostali poinformowani przez szefa firmy, Geira Kvalsvik, że stracą pracę, jeśli odważą się rozmawiać na temat przedsiębiorstwa z mediami.

Proponuję się podpisywać pod artykułami

Jeden z polskich pracowników powiedział lokalnym dziennikarzom wprost, że boi się rozmawiać z prasą, bo straci przez to pracę

Co do samych pracowników to ludzie w różnych sytuacjach są, A tu problem leży w komunie, gdzie pieniądze idom na co się wydaję, ok część można przywieść z Polski ale jeść też trzeba. Ludzie nawet nie wiedzą do czego są zdolni psełdo szefowie. Aż dziw bierze że tu jest gospodarka planowana. po prostu brak kontroli.
*ja też kiedyś usłyszałem że jak chce to mogę mieć problem z pracą* i mam ale chujowym stajniom mówimy nie

A ONI KIUERWQA ja nie maja po takim tekscie to to bym moprde szefa wstawil na youtube
i do wszyustkich gazet
i jeszczae bym napisal do IZRAELA<
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Cysiu, ale o co Ci chodzi z tymi kopalniami węgla?
Moje pytanie nie dotyczy treści merytorycznych, bo to drażliwy temat, podobnie jak cała prywatyzacja. Nie o to chodzi. Chodzi mi o to jak się temat polskich kopalni węgla ma do artykułu, bo jakoś tak się chyba pogubiłem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ArkadiuszEdytaWolanin)
Wiking
a ja mam pytanie bo mam podobna sytuacje ale w trondheim czy moze mnie ktos skontaktowac z tymi redaktorami bo ja tez mam problemy z odzyskaniem pieniedzy od pracodawcy i nie pracuje juz w tej firmie ale pracuja tam moi znajomi i oni tez nie dostali pensji od listopada i wszyscy jestesmy polakami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok