Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Zdrowy jak Norweg - Norwegia

Czytali temat:
sabatini (1238 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zdrowy jak Norweg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mał Gosia
(blekotek77)
Wiking
Hmm... Wczoraj byliśmy z dzieckiem u lekarza. Po dwóch dniach gorączki,wymiotowania,bólu brzucha. Diagnoza: wirus jelitowy. Leczenie: Kupić butelkę Coli,paczkę słonych czipsów. Może to i lepiej niż u nas,gdzie na wszystko lekarze dają antybiotyk,ale mnie zmroziło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
blekotek77 napisał:
Hmm... Wczoraj byliśmy z dzieckiem u lekarza. Po dwóch dniach gorączki,wymiotowania,bólu brzucha. Diagnoza: wirus jelitowy. Leczenie: Kupić butelkę Coli,paczkę słonych czipsów. Może to i lepiej niż u nas,gdzie na wszystko lekarze dają antybiotyk,ale mnie zmroziło

Jakim debilem musialby byc lekarz zeby przepisac antybiotyk przeciw wirusowi?

Avasta albo kasperskiego dziecku zainstaluj lepiej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mał Gosia
(blekotek77)
Wiking
Nie napisałam nic na temat tego,że powinno się dziecku na wirusówkę przepisywać antybiotyk,natomiast niejednokrotnie spotykałam się w tym w PL, Josephie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
blekotek77 napisał:
Nie napisałam nic na temat tego,że powinno się dziecku na wirusówkę przepisywać antybiotyk,natomiast niejednokrotnie spotykałam się w tym w PL, Josephie

taa, na sraczke lewatywe, a na polamane nogi biegi przelajowe....

Co to za lekarze byli: Kopacz, Arkulowicz czy specjalista od leczenia glodowka dzieci?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mał Gosia
(blekotek77)
Wiking
Pediatrzy,drogi Josephie .Ciesz się,że nie miałeś z nimi do czynienia ,zapewne ,znasz tylko dobrych lekarzy... No, pewnie lepiej na poraniony żołądek dać dziecku chipsy i colę,jak to w Norwegii polecają.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
bodys napisał:
moim dzieciom w Polsce też przepisywał antybiotyk na wirusy.Na moje pytanie po co,słyszałem odpowiedź-w celu osłony przed ewentualną infekcją bakteryjną w osłabionym przez wirusa organizmie...Potem osłona na żołądek.A przy tym wszystkim grzybek może zrobić swoje przez nikogo nie nękany.I bądź tu mądry...Dawać,czy nie?

Dawac i nei dawac, zalezy od przypadku. Trzeba byc rozwaznym. To, ze lekarze daja antybiotyki, nawet wtedy kiedy nie ma potrzeby wynika z ich podjejscia. Czesto w zamian za wypisanie danej liczby opakowan dostawali wycieczki do cieplych krajow i takie tam. Mlode pokolenie lekarzy odchodzi od uzywania antybiotykow, tak samo ci po 50 roku zycia. Najgorsze jest to pokolnie lekarzy w okolicach 40...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mał Gosia
(blekotek77)
Wiking
właśnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mał Gosia
(blekotek77)
Wiking
Ja usłyszałam,że na kolkę najlepszy jest tran i pokarm matki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mał Gosia
(blekotek77)
Wiking
SENTEX polecam kropelki dostępne w PL o nazwie Delicol z substancją rozkładającą laktozę w organiźmie dziecka,a nie symeticon w każdych kropelkach typu Espumisan. Naszemu dziecku pomogło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok