Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Co jest gorsze od nielegalnej pracy? - Norwegia

Czytali temat:
(1208 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Co jest gorsze od nielegalnej pracy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Ktoś powie, że to norweski sposób myślenia:

Zły uczynek: Polak pracuje na czarno. Nie płaci podatków. Okrada Państwo i wszystkich obywateli.
Dobry uczynek: Polak pracuje na czarno dla mnie. Oszczędzam, bo nie muszę płacić podatków. Dlaczego niby mam dawać się okradać Państwu?

A teraz na spokój: czy to nie jest też typowy tok rozumowania u nas, w Polsce???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
A co to za róznica jak ktos pracuje na czarno czy na biało dla panstwa..zarcie musi i tak kupic, paliwo do samochodu tez, zapłaci komus za wynajem wiec i tak wieksza czesc jego zarobionych pieniedzy zostaje w No.

Pozatym najbardziej smieszy mnie że niby Arbeidstilsynet zalezy na tym żeby nie pracowac na czarno. Jak zgłaszałem do nich miejsca gdzie polacy pracowali na czarno żeby zniszczyc takiego polaka/oszusta pracodawce to nawet nie przyjechali bo po co..taka sciema z tym arbeidstilsynet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Nowicjusz
maciejko

konfident z ciebie z resztą to widać po twojej mordzie jaką miałeś wcześniej na profilu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Agares Aguares
(Agares)
Wiking
MACIEJKO kapuś !!!!! kapusta !!!!! znam norwega który miał kontrolę za zatrudnianie polaków na czarno. nic mu nie zrobili i polacy dalej pracują u niego na czarno. a ty kablujesz na polaków, MACIEJKO poskarż się lepiej mamusi . Polak polakowi wilkiem, ty jesteś tym wilkiem. Taki jesteś porządny a papierosy u przemytników kupujesz może ich też zakablujesz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Agares Aguares
(Agares)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
131 Postów
Szymon K....
(pepoconti)
Stały Bywalec
Jak to co... krasc. Nie ma nic gorszego powinni zlodziejom lapy poucinac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Los rzucił Nas Polaków w szpony dziwnego zaiste społeczeństwa,ktore - ku naszemu zdziwieniu - przestrzega generalnie kanonu bycia przyzwoitym. Do tego nie toleruje ani przestepstw ani zbrodni. Dlaczego? Bo Politi zakazała......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
ciekawe gdzie ty sie obracasz w przedszkolu tylko ,czy tez powtarzasz propagande z sasiedniego forum
,bo ja widze jak norwedzy codziennie kradna i oszukuja
zreszta wystarczy poczytac gazety
wlasnie dzwonilem do sasiada co wyjechal na swioeta ze ma drzwi otwarte w aucie
a mieszkam na takim zadupiu ze tu zaden emigrant nie zawital od 6 lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Ty - odpendilinuj sie ofe mnue co, bo cosbniewyraznego od ciebie jedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok