Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

„Hold kjeft, jævla pakkis” - takie słowa usłyszał pakistański kierowca autobusu - Norwegia

Czytali temat:
(735 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Kierowca linii 79 w zeszłym tygodniu rano został napadnięty na pętli autobusowej na Grorudzie. Był obcokrajowcem, białym, słabo mówi po norwesku. Napad rabunkowy z pobiciem. Stracił min. telefon. Prosił pasażerów o pomoc w zadzwonieniu na policje, nikt mu nie pomógł, uciekli do pracy. Dużo ludzi to widziało, nikt nie chciał się chodzić po sądach jak zapytal o to czy ktos zaswiadczy co sie stalo. Ja jeździłem akurat linje 68 co parkuje obok 79. Zobacżyłem to i powiedziałem przez mikrofon do swoich pasażerów, że nigdzie nie jadę, bo musze mu pomóc. Wtedy dzwonili na siłę moi pasażerowie, bo by nie podjechali do Alnabru. Tamten kierowca oderwał w głowę i czuł się bardzo źle kilka dni. gdyby miał krwotok wewnątrz głowy, to by zmarł zanim ktokolwiek by się nim zainteresował. Tylko dlatego, że ludziom się spieszyło do pracy, zostawili go bez pomocy. Bo wolno jak obcokrajowiec mówił, uznali że żyje, to sobie poradzi.
Prywatnie chciałem zmienić auto, znalazłem super auto. Dzwonie do dziadka norwega, a on już na koniec po ustaleniu wszystkiego, mówi do mnie ze jestem obcokrajowcem i aby mi sprzedał auto, żąda referencji od nowega, aby sprawdzić mnie, jakim czlowiekiem jestem, czy mam legalne dochody i stać mnie na to auto. Po 10 latach tu, wkurzył mnie. Referencje bierze się przy wynajmie domu, a nie kupnie auta. Albo nie miał zaufania do obcych, albo jest rasistą. Kupiłem inne auto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
kasia t
(tokija)
Wiking
Trzy razy - w tytule, podtytule i tekście wymieniliście zdanie - jak się łatwo domyślić - po norwesku. Ani razu - co trudno pojąć - nie przetłumaczyliście tego na język polski. Czy tak trudno pochylić się nad polskim czytelnikiem "mojanorwegio"? Czy mam sobie to w tłumacza wrzucić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Zabek57 napisał:
Kierowca linii 79 w zeszłym tygodniu rano został napadnięty na pętli autobusowej na Grorudzie. Był obcokrajowcem, białym, słabo mówi po norwesku. Napad rabunkowy z pobiciem. Stracił min. telefon. Prosił pasażerów o pomoc w zadzwonieniu na policje, nikt mu nie pomógł, uciekli do pracy. Dużo ludzi to widziało, nikt nie chciał się chodzić po sądach jak zapytal o to czy ktos zaswiadczy co sie stalo. Ja jeździłem akurat linje 68 co parkuje obok 79. Zobacżyłem to i powiedziałem przez mikrofon do swoich pasażerów, że nigdzie nie jadę, bo musze mu pomóc. Wtedy dzwonili na siłę moi pasażerowie, bo by nie podjechali do Alnabru. Tamten kierowca oderwał w głowę i czuł się bardzo źle kilka dni. gdyby miał krwotok wewnątrz głowy, to by zmarł zanim ktokolwiek by się nim zainteresował. Tylko dlatego, że ludziom się spieszyło do pracy, zostawili go bez pomocy. Bo wolno jak obcokrajowiec mówił, uznali że żyje, to sobie poradzi.
Prywatnie chciałem zmienić auto, znalazłem super auto. Dzwonie do dziadka norwega, a on już na koniec po ustaleniu wszystkiego, mówi do mnie ze jestem obcokrajowcem i aby mi sprzedał auto, żąda referencji od nowega, aby sprawdzić mnie, jakim czlowiekiem jestem, czy mam legalne dochody i stać mnie na to auto. Po 10 latach tu, wkurzył mnie. Referencje bierze się przy wynajmie domu, a nie kupnie auta. Albo nie miał zaufania do obcych, albo jest rasistą. Kupiłem inne auto.

jesli przejrzysz moje posty od kilku lat
znajdziesz tam kilkakrotnie zdanie
nigdy nie kupuj od ani sprzedawaj auta Polakowi
bo to znaczy tylko jedno
powazne problemy na przyszlosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mocarny Knur
(ulven82)
Wiking
Z tymi referencjami to już przegięcie, czasem tubylcy chcą referencji, ale w przypadku, gdy się bierze zwierzę, mam nadzieję, że ten dziadek nie sprzedał tego samochodu. A co do rasistowskich incydentów w autobusach, gdy ktoś mnie pyta o pochodzenie i czuję, że nie jest przyjazny, to odpowiadam: Jeg heter Nagamine Nagasuka fra Nord Korea. Działa.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(WWNS)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Modra)
Wiking
Sentex sie odezwal....czytalam ze jestes znana polska swinia zakazona wirusem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
Modra napisał:
Sentex sie odezwal....czytalam ze jestes znana polska swinia zakazona wirusem

Nasza dziewuszyna z z zespołem Tourette’a. atakuje na wszystkich frontach. Moze uslyszala z audiobook'a o Clausewitzu bo to by przeczytala zakrawa na aberracje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok