Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

"Zdobyłem szacunek u Norwegów" – wywiad z szefem kuchni Grefsenkollen, Mariuszem Salamonem - Norwegia

Czytali temat:
KRYSTYNA SKIMINA Jan Maryjan Dav S Adrian i Wioletta H (1383 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Marcin W
(Zephyr)
Wiking
Dostałeś robotę bo Norweg odszedł i tyle sorry nie ma w Norwegii co liczyć na awanse jest to prosty mechanizm system poleceń a że polaczek pracował 6 lat to co będą kolejnego szkolić dajmy mu Szefa, jakby był inny Norweg odpowiedni na miejsce to nie dali by Polakowi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Gratulacje! Wytrwala praca, entuzjazm og jakosc pracy zawsze owocuja. Bez wzgledu na narodowosc.
Zephyr:
Jakie to polskie umniejszac sukces drugiego czlowieka i okazywac bezinteresowna zawisc. I malostkowosc.
Wsrod polakow nie trzeba dlugo szukac psa ogrodnika!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Zephyr napisał:
Dostałeś robotę bo Norweg odszedł i tyle sorry nie ma w Norwegii co liczyć na awanse jest to prosty mechanizm system poleceń a że polaczek pracował 6 lat to co będą kolejnego szkolić dajmy mu Szefa, jakby był inny Norweg odpowiedni na miejsce to nie dali by Polakowi

Jesli w polskiej firmie, szef mialby zatrudnic Polaka i Ukrainca to wybierze Polaka, a jak nie ma nikogo innego to zatrudnia ukrainca i tak jest w kazdym kraju na swiecie. Polakom wydaje sie ze powinni swoich zwlaniac zeby ich zatrudniac, a ze tak nie robia to juz jest powod zeby czuc sie pokrzywdzonym....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Dav S
(Dav)
Wiking
Smiac mi sie chce ta polska zazdrosc udowodnijcie wy cos ! zamiast cieszyc sie z sukcesow rodakow chlopak sobie zasluzyl z pewnoscia na to stanowisko Gratulacje byc moze kiedys bede mial okazje zawitac w tej restauracji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(KrzysztofTrzeciak)
Wiking
Ciesze sie ze mamy takich ludzi i gratuluje sukcesow.Oby ten stan trwal wiecznie.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(KrzysztofTrzeciak)
Wiking
To zalosne jak Polak uzywa slow Polaczek w komentarzach.Jest to czysta zazdrosc polaczona bo w glebi kazdy by chcial taki sukces,efektem tego jest to ze nigdy go ta osoba nie osiagnie bo wlasnie zazdrosci a z drugiej strony chce tak miec a wynik tego jest taki ze stoisz w miejscu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Nie umniejszajcie sukcesu Mariusza.
Dostal to stanowisko, bo byl/jest doskonalym fachowcem.
W zawodzie kucharza trzeba duzo umiec, a bycie szefem kuchni w tej doskonalej restauracji jest rzeczywistym osiagnieciem. Nie dostanie jej nikt za to, ze jest norwegie, szwedem czy chinczykiem.
Tutaj trzeba sie wykazac fachowoscia.

W Polsce natomiast trzeba znac osobe, ktora zna kuzyna corki sasiada szefa stacji benynowej, aby dostac stanowisko sprzedawcy. Na umowie cywilno-prawnej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Hania Stefańska
(HaniaStefanska)
Wiking
Zanim zaczniecie krytykować to weźcie du** w troki i jedźcie do Grefsenkollen i zobaczcie jaki "KAWAŁ DOBREJ ROBOTY" tam robią!

Norwedzy też mają "swoich znajomych" i mogli sobie zatrudni kogo chcą i poszukać norwega ! a jednak wybrali kogoś kto rozwijał się długi czas w najlepszych restauracjach! Powodzenia Mariusz ! Pracujcie SZYBKO! i jeszcze LEPIEJ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Ostatnia fota ...On, Zona,Coraka ... cwiara padliny....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok