Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2735 niezalogowanych)
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Joseph nie ma przymusu czytania i trochę kultury zostaw swoje chamstwo u Norwegów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Polce ,która pytała się o kurs norweskiego w NAV ie poproszono aby napisała dlaczego chce się uczyć norweskiego odpowiedziała ,że chce znać język i pomóc swemu dziecku w lekcjach .Dostała odpowiedź od pracownika NAV u ,że jest to za słaba motywacja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
baga napisał:
Joseph nie ma przymusu czytania i trochę kultury zostaw swoje chamstwo u Norwegów

BRAK KULTURY TO TY POKAZALAS SWOIM WPISEM.

Mala podpowiedz poraz kolejny jest powyzej, ale nie ludze sie ze zrozumiesz.

U ciebie widac nie ma przymusu cztania ze zrozumieniem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
baga napisał:
Polce ,która pytała się o kurs norweskiego w NAV ie poproszono aby napisała dlaczego chce się uczyć norweskiego odpowiedziała ,że chce znać język i pomóc swemu dziecku w lekcjach .Dostała odpowiedź od pracownika NAV u ,że jest to za słaba motywacja.

To oczywiste, ze to slaba motywacja. Panstwo ma inwestowac w osobe, ktora ma pomoc jednemu niegramotnemu dziecku, ktore za 20 lat bedzie na tyle zdolne by ubiegac sie o rozne zapomogi.

Powinna powiedziec, ze chce sie uczyc by moc zintegrowac sie ze spoleczenstwem i pracowac z polakami nie znajacymi jezyka na rzecz poszerzenia integracji. W przyszlosci planuje rowniez dzialac w organizacjach pozarządowych na zasadzie wolontariatu i wspierac swoja wiedza lokalne srodowisko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
jospeh a tak konkretnie to gdzie ten brak kultury ?? W Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka , czy w Konwencji Wiedeńskiej czy Kongeriket Norges Grunlov ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
optymus z integrowałeś się Norwegami chodzisz po zapomogi? Widzę ,że dobrze znasz temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
Jak tu się integrować jak się nie zna języka gdzie przychodzisz do pracy mówisz god morgen a dopowiedz hade. Jak pracujesz to ci powiedzą że jesteś Niemiec lub szpieg, albo ze jesteś turystą z Somali a to mnie zabolało,Jezdzę od ponad 16 lat po europie i nie tylko jadąc tu miałem trochę inne zdanie ale po praktyce też mam inne. wrrr na stojąco mogłem buty wiązać. Rozmawiałem też o przepisach z norwegami jest jak jest czy ktoś wygrał z sędzią Mi osobiście nie chcę sie czasem gadać z ludzimi bo to wygląda jak monolog 100 pytań do mnie co robie co jem itp. Jeżeli się nie da zapisać na bezlatny kurs z NAv to można próbować poszukać w parafiach, 2 lata temu wiem że był w Bergen organizowany, ale że już dobrze se radziłem to nie było miejsca dla mnie, ale wiem że w innych miastach też są. Podaj miasto to coś poszukam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
baga napisał:
jospeh a tak konkretnie to gdzie ten brak kultury ?? W Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka , czy w Konwencji Wiedeńskiej czy Kongeriket Norges Grunlov ?

No tak, usiłujesz kreować się na mądrą a.......

Jak się udzielasz w internecie to wypadałoby znać podstawowe zasady.

Wyobraź sobie że stoi ktoś koło ciebie i DRZE MORDĘ( masz tu po raz trzeci) , to nie jest brak kultury?

I jak się mają te twoje wrzuty do treści artykułu?
Zemstą za niepłacenie opłat przez kierowców jest nieprzestrzeganie przez Norwegów Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka , czy w Konwencji Wiedeńskiej czy Kongeriket Norges Grunlov ?

Dlaczego NAV ma fundować komuś kurs, nie musi, nie ma takiego obowiązku?Czy Niemcom, Francuzom, Włochom. Litwinom NAV funduje taki kursy za darmo? NIE więc dlaczego ma akurat Polakom fundować, jakiś wyjątek? Jak moje dziecko będzie miało Hiszpański w szkole to polecę i do NAV po darmowy kurs z Hiszpańskiego?

Wprowadziliby obowiązek znajomości norweskiego na poziomie minimum B1 dla osób które chcą pracować nie tylko na sezon, to może doceniłaby hołota luz jaki teraz ma...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
baga napisał:
optymus z integrowałeś się Norwegami chodzisz po zapomogi? Widzę ,że dobrze znasz temat

Wystarczy, ze znam ludzi twojego pokroju..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Nikodem NO
(Niko6)
Wiking
Witam!!!! czy ktos wie po jakim czasie przedawniaja sie mandaty w NO
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok