Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Przedszkola powinny być darmowe - Norwegia

Czytali temat:
(661 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Przedszkola powinny być darmowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
"Przedszkola powinny być darmowe. Tak twierdzą naukowacy" najwidoczniej ci "naukowacy" są skocznymi idiotami i kretynami, bo człowiek nawet minimalnie inteligentny wie, że nic nie ma za darmo, za wszystko ktoś płaci... najczęściej podatnik
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
dokładnie kazda "darmowa korona" wydana na " darmowe przedszkole" to 1,5 korony pobranej z kieszeni podatnika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Nie macie tu dzieci to po co komentujecie,najlepiej wedlug Was to nikomu nic nie dawac i tylko wlasny czubek nosa widziec...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
en kvinne i norge
(enkvinneinorge)
Nowicjusz
WilhelmTell82 napisał:
Nie macie tu dzieci to po co komentujecie,najlepiej wedlug Was to nikomu nic nie dawac i tylko wlasny czubek nosa widziec...

Jakie to ma znaczenie, gdzie ktos ma dzieci i czy w ogole je ma.

Uwazasz, ze przedszkole powinno byc placowka nieodplatna?
Kto w takim razie ma ja utrzymac i dlaczego?

Zalozeniem takiej placowki, jest pomoc rodzicom, ktorzy pracuja i w tym czasie nie ma kto czuwac nad ich pociechami. Pracuja, czyli zarabiaja i stac ich na zaplacenie za te pomoc.
Idac tym tropem myslenia, opiekunki, ktore sprawuja opieke nad naszymi dziecmi w domu, rowniez nie powinny otrzymac od nas wynagrodzenia, tylko z kasy panstwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
Akurat w norwegi nie za wszystko ktos placi za czesc darowych rzeczy placi ropa ..
a co do darmowcyh przedszkoli to uwazam ze wszystkie biedne dzieci powinny miec dostep do przedszkoli za darmo powinny sie integroac z reszta dzieci a nie siedziec w domu z mama BO JETS TANIEJ ., do teg w przedszkolach powinno byc darmowe jedzenie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
enkvinneinorge napisał:
WilhelmTell82 napisał:

Jakie to ma znaczenie, gdzie ktos ma dzieci i czy w ogole je ma.

Uwazasz, ze przedszkole powinno byc placowka nieodplatna?
Kto w takim razie ma ja utrzymac i dlaczego?

Zalozeniem takiej placowki, jest pomoc rodzicom, ktorzy pracuja i w tym czasie nie ma kto czuwac nad ich pociechami. Pracuja, czyli zarabiaja i stac ich na zaplacenie za te pomoc.
Idac tym tropem myslenia, opiekunki, ktore sprawuja opieke nad naszymi dziecmi w domu, rowniez nie powinny otrzymac od nas wynagrodzenia, tylko z kasy panstwa.

Oczywiście że powinny być darmowe i z pełnym wyżywieniem.

Jeśli polityka państwa ma współgrać z polityką BV . A mówiąc poważniej,byłby to mały krok w kierunku zwiększenia przyrostu populacji ?
Zdaje się że jest to coraz bardziej niepokojący problem społeczeństw o wysokim dobrobycie.

Przy okazji krok w kierunku przystopowania islamizacji Norwegi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
en kvinne i norge
(enkvinneinorge)
Nowicjusz
Trudno powiedziec jak to wlasciwie z tym przyrostem ludnosci jest.
Na wsiach Norwegowie maja po 2-5 dzieci, w miastach 1-2. Nie wydaje mi, ze brana jest pod uwage ekonomia.
Nie sa to liczby ze statystyk, tylko z wlasnych spostrzezen.

Byl plan zaludnienia polnocnej Norwegii przed otwarciem granic i nie wypalil. Ludzie wola poludnie i zachod kraju a na tych rejonach zaczyna robic sie ciasno.
Zwroc uwage, ze coraz czesciej Norweg ma sniada cere i kruczo czarne wlosy

Nie wiem czy ktos jest w stanie wymyslec cos sensownego aby zatrzymac rozprzestrzenianie sie islamistycznej stonki. Problem dotyczy calej Europy i to przestaje byc zabawne.
No, ale to nie w tym temacie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
enkvinneinorge napisał:
Trudno powiedziec jak to wlasciwie z tym przyrostem ludnosci jest.
Na wsiach Norwegowie maja po 2-5 dzieci, w miastach 1-2. Nie wydaje mi, ze brana jest pod uwage ekonomia.
Nie sa to liczby ze statystyk, tylko z wlasnych spostrzezen.

Byl plan zaludnienia polnocnej Norwegii przed otwarciem granic i nie wypalil. Ludzie wola poludnie i zachod kraju a na tych rejonach zaczyna robic sie ciasno.
Zwroc uwage, ze coraz czesciej Norweg ma sniada cere i kruczo czarne wlosy

Nie wiem czy ktos jest w stanie wymyslec cos sensownego aby zatrzymac rozprzestrzenianie sie islamistycznej stonki. Problem dotyczy calej Europy i to przestaje byc zabawne.
No, ale to nie w tym temacie

....jak najbardziej w temacie.

Swego czasu miałem projekt przez płot z barnehagen..... i same opiekunki!Może przy następnym i ja się przyczynie się do tego wzrostu.....dobrobytu ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok