Winczenzo napisał:
Niestety te praktyki K.katolickiego są prawdziwe ja przebywam w Norge siedem lat i nigdy nie podawałem moich danych do kancelarii kościoła a co najmniej od dwóch lat regularnie otrzymuję miesięczny Informator Katolicki nie zgubili mnie nawet po zmianie adresu. Wpisanie mnie w szeregi katolików w Norwegi w celu pobierania przez kościół na mnie pieniędzy od państwa Norweskiego bez mojej zgody uważam za P E R F I D J Ę i jeszcze bardziej oddala mnie to od k.katolickiego. Wielebni chcą coraz więcej kasy i chyba nigdy nie będzie im dosyć .Wychodzi na to że obecnie wielebni pobierają na mnie pieniądze jak i świadomie fałszują statystyki katolików w Norwegi i w Polsce dlatego że ta sama osoba występuje w dwóch państwach jednocześnie o b ł u d a .
Nie neguję istnienia k.katolickiego ani jego przykazań , tyle że coraz częściej jego przedstawicielom brakuje uczciwości ,przyzwoitości i szeroko pojętego umiaru .
No i ja to rozumiem ,wreszcie ktos rozsadnie podszedl do tematu i zlozyl, jako przedstawiciel KK samokrytyke na forum, zamiast obarczac calym zlem hierarchow koscielnych.
Co prawda darowania i odpuszczenia grzechow nikt ci tu nie udzieli,ale kazda postawa skruchy i pokory na tym forum jest mile widziana,a duch skruszony to poczatek i warunek wewnetrznej odnowy. Zycze wytrwalosci na ciezkiej drodze oczyszczenia wewnetrznego,bo wiadomo ,ze duch czysty widzi wszystko wokol siebie czyste, a im bardziej jest grzechem zbrudzony tym bardziej
oskarza wszyskich wokol.
ps.Napisales tez slowo perfidia duzymi literami penie dlatego aby zwocic nasza uwage na to ,
ze masz problemy z pisownia tego wyrazu.Jesli pozwolisz to podpowiem ci ,ze poprawna pisownia
tego wyrazu wyglada nastepujaco: PERFIDIĘ