Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
marian marianski Jon Doe Karol Pitek wwwww oooo Agnieszka Kajka Aga ... John Boro Damian W. Katarzyna Płusa cysiek33 (5927 niezalogowanych)
2 Posty
Ja nusz
(jano30111)
Wiking
Kłamstwo! Jeżeli się nie zdeklarujecie to nikt was nie wpisze bo mieszkam tu 6 lat i nikt mnie nie wpisał. Moj syn miał mieć bierzmowanie i miałem się zapisać do kościoła katolickiego. Możecie być 100% pewni że płacicie na norweski kościół Luterański. Bo on z automatu pobierał, bez mojej zgody przez 6 lat moje pieniądze z podatku 1%. Taka jest prawda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Tymoch)
Wiking
typowy trol internetowy, sam nic nie napisze mądrego, ale innych poucza - ps. polecam słownik ortograficzny - no chyba, ze jego brak to powót twojego wyjazdu z kraju
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jacek walicki
(Winczenzo)
Wiking
Niestety te praktyki K.katolickiego są prawdziwe ja przebywam w Norge siedem lat i nigdy nie podawałem moich danych do kancelarii kościoła a co najmniej od dwóch lat regularnie otrzymuję miesięczny Informator Katolicki nie zgubili mnie nawet po zmianie adresu. Wpisanie mnie w szeregi katolików w Norwegi w celu pobierania przez kościół na mnie pieniędzy od państwa Norweskiego bez mojej zgody uważam za P E R F I D J Ę i jeszcze bardziej oddala mnie to od k.katolickiego. Wielebni chcą coraz więcej kasy i chyba nigdy nie będzie im dosyć .Wychodzi na to że obecnie wielebni pobierają na mnie pieniądze jak i świadomie fałszują statystyki katolików w Norwegi i w Polsce dlatego że ta sama osoba występuje w dwóch państwach jednocześnie o b ł u d a .
Nie neguję istnienia k.katolickiego ani jego przykazań , tyle że coraz częściej jego przedstawicielom brakuje uczciwości ,przyzwoitości i szeroko pojętego umiaru .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
PiotrMajerJaworski napisał:
Koniecznie sie pofatyguj , a jak juz włozą Cię do skrzyneczki to koniecznie określ rodzinie pod którym drzewkiem przy drodze mają Cię pochować.
Nie bardzo rozumiem twoja wypowiedz....... czyzbys sugerowal, ze niekatolikow chowaja pod drzewami przy drodze ???? A gdziez to sa takie zwyczaje ?
To przy tych drogach moze byc calkiem "tloczno"

P.S. A mnie to bez roznicy, skoro mnie i tak nie bedzie.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
saddam husajn
(saddamhusajn)
Wiking
kurwa,nawed tu lewactwo jebane miesza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
saddam husajn
(saddamhusajn)
Wiking
Przepraszam za błąd,trochę wypiłem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
saddam husajn
(saddamhusajn)
Wiking
Błąd ortograficzny oczywiście
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Niestety te praktyki K.katolickiego są prawdziwe ja przebywam w Norge siedem lat i nigdy nie podawałem moich danych do kancelarii kościoła a co najmniej od dwóch lat regularnie otrzymuję miesięczny Informator Katolicki nie zgubili mnie nawet po zmianie adresu. Wpisanie mnie w szeregi katolików w Norwegi w celu pobierania przez kościół na mnie pieniędzy od państwa Norweskiego bez mojej zgody uważam za P E R F I D J Ę i jeszcze bardziej oddala mnie to od k.katolickiego. Wielebni chcą coraz więcej kasy i chyba nigdy nie będzie im dosyć .Wychodzi na to że obecnie wielebni pobierają na mnie pieniądze jak i świadomie fałszują statystyki katolików w Norwegi i w Polsce dlatego że ta sama osoba występuje w dwóch państwach jednocześnie o b ł u d a .
Nie neguję istnienia k.katolickiego ani jego przykazań , tyle że coraz częściej jego przedstawicielom brakuje uczciwości ,przyzwoitości i szeroko pojętego umiaru .

Nie jestes odosobnionym przypadkiem,bo KK celowo tak robi polakom bez ich zgody,skoro otrzymujesz ich gazetki z adresem na Twoje nazwisko to na bank Cie maja w spisie.Najprosciej to zadzwon do Brønnøysundregis
podaj im føds. i Ci przysla poczta gdzie nalezysz,numer jest darmowy 75007500 .Koperte dostaniesz bo paru dniach od rozmowy z urzednikiem. Zeby od tych zlodzieji sie wypisac to najlepiej zadzwon,badz napisz do Norweskiej kancelarii KK,polscy ksieza Cie zleja,zrobia to typowo po polsku,ze polak to musi byc katolik i tyle i Cie nie wypisza. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
An Kwiat
(ankwiat)
Wiking
Za kazdego "czlonka" dostaja przeciez pieniadze, szkoda, ze autor nie zglebil tematu do konca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Winczenzo napisał:

No i ja to rozumiem ,wreszcie ktos rozsadnie podszedl do tematu i zlozyl, jako przedstawiciel KK samokrytyke na forum, zamiast obarczac calym zlem hierarchow koscielnych.
Co prawda darowania i odpuszczenia grzechow nikt ci tu nie udzieli,ale kazda postawa skruchy i pokory na tym forum jest mile widziana,a duch skruszony to poczatek i warunek wewnetrznej odnowy. Zycze wytrwalosci na ciezkiej drodze oczyszczenia wewnetrznego,bo wiadomo ,ze duch czysty widzi wszystko wokol siebie czyste, a im bardziej jest grzechem zbrudzony tym bardziej
oskarza wszyskich wokol.

ps.Napisales tez slowo perfidia duzymi literami penie dlatego aby zwocic nasza uwage na to ,
ze masz problemy z pisownia tego wyrazu.Jesli pozwolisz to podpowiem ci ,ze poprawna pisownia
tego wyrazu wyglada nastepujaco: PERFIDIĘ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok