Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
czesio. oj tam nazwisko... K MN Fioletowa Czarownica AgnieszkaPawlak Skandynawianka Bluzer (3217 niezalogowanych)
281 Postów

(grzes333)
Stały Bywalec
później się kur*y dziwią, że są biedne z dziada pradziada
pewnie ich ktoś musiał okraść
nic tylko jakiś żyd, ruski, komuch, tudzież cyklista
nigdy na swoje kołtuny nie przyjmują, że to wynik braku planowania w przeszłości

wiec twierdzisz ze zydy ruskie i komunisci nie okradali Polski

masz jeszcze jakies inne omamy ?

no i moze wyjasnisz dlaczego za Gierka musiales uciekac z Polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
281 Postów

(grzes333)
Stały Bywalec
niechn pisze moze jakis Ivar Køhn przeczyta i nie bedzie tworzyl jakis swoich urojen

Ivar Køhna nie mozna klrytykowac jak twierdza niektore na tym forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(Isrid)
Wiking
Jesli chodzi o prace to glownie wszystko zalezy od szczescia. Znajomosc norweskiego to nie wszystko. Jesli nie masz adekwatnego doswiadczenia, w zawodach najbardziej porzadanych na rynku, to mozesz przez kilka lat chodzic po firmach i nikt nie bedzie zainteresowany twoim Cv. Wielu Norwegow ma problemy ze znalazieniem pracy, wlasnie dlatego ze nie maja odpowiedniego doswiadczenia zawodowego. Dzisiaj na kazdym rynku pracy jest ogromna konkurencja.
Co do Twojego blogu, to bardzo podobaja mi sie zdjecia!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Okręglicka Michalina
(OkreglickaMichalina)
Wiking
Isrid dziekuje za cieple slowa ciesze sie ze sie podobaja zdjecia

a co do tego ze doswiadczenie wazne, oczywiscie tu jest sto procent racji, dodac do tego szczescie i pare innych aspektow wcale nie musi byc az tak zle takze ja korzystam z szansy jaka dostalam a nie uparcie siedzialam w Norwegii i czekalam na cud pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Okręglicka Michalina
(OkreglickaMichalina)
Wiking
Isrid napisał:
Jesli chodzi o prace to glownie wszystko zalezy od szczescia. Znajomosc norweskiego to nie wszystko. Jesli nie masz adekwatnego doswiadczenia, w zawodach najbardziej porzadanych na rynku, to mozesz przez kilka lat chodzic po firmach i nikt nie bedzie zainteresowany twoim Cv. Wielu Norwegow ma problemy ze znalazieniem pracy, wlasnie dlatego ze nie maja odpowiedniego doswiadczenia zawodowego. Dzisiaj na kazdym rynku pracy jest ogromna konkurencja.
Co do Twojego blogu, to bardzo podobaja mi sie zdjecia!!!
A to od Ciebie dostalam komentarz na Blogu dziekuje )) pozdrowienia!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
OkreglickaMichalina napisał:
oczywiscie , ze jestem za krytyką ale konstruktywną a nie bezpodstawną

Dlaczego bezpodstawną? dla zdecydowanej większości to głupota marnować sobie czas podróży poślubnej na poszukiwanie pracy, w dodatku nieudane.

Pracy można szukać przez internet, bilety tanie, ogarnąć niedrogi nocleg na przyszłość i wtedy ewentualnie szukać....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a ja się tak znawców spytam z ciekawości
czym się powinno różnić dobre zdjęcie od pocztówki z czasów PRL-u
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Petúr 1
(Seiglak)
Wiking
Joseph. No chyba ze ktos posiada wystarczajace srodki zeby zafundowac sobie dwa tygodnie w Norwegii bez dylematu i liczenia groszy, a tak bylo. Poza tym masz prace, tak zakladam w norwegii, nie sadze bys ja znalazl przez internet. Chyba lepiej sie pokazac niz wysylac milion cv i nie miec odezwu. A co do tej wiekszosci ze psuc podroz poslubna. Nie kazdy musi miec typowa podroz poslubna. sa gusta i gusta. Nie ma co sie wymadrzac ze cos jest lepsze dla kogos. Tego nie wiesz co jest dla kogos lepsze. Wiesz co jest lepsze dla ciebie , no i fajnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Okręglicka Michalina
(OkreglickaMichalina)
Wiking
jasta102 napisał:
a ja się tak znawców spytam z ciekawości
czym się powinno różnić dobre zdjęcie od pocztówki z czasów PRL-u

kwestia gustu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Seiglak napisał:
Joseph. No chyba ze ktos posiada wystarczajace srodki zeby zafundowac sobie dwa tygodnie w Norwegii bez dylematu i liczenia groszy, a tak bylo. Poza tym masz prace, tak zakladam w norwegii, nie sadze bys ja znalazl przez internet. Chyba lepiej sie pokazac niz wysylac milion cv i nie miec odezwu. A co do tej wiekszosci ze psuc podroz poslubna. Nie kazdy musi miec typowa podroz poslubna. sa gusta i gusta. Nie ma co sie wymadrzac ze cos jest lepsze dla kogos. Tego nie wiesz co jest dla kogos lepsze. Wiesz co jest lepsze dla ciebie , no i fajnie

bilety tanie, sapac mozna w namiocie za darmo prawie lub hostelu, jedzenie na dwa tyg mozna przywiezc z PL. zakupy z bezclowego sprzedac

po co wysylac milion cv, wystarczy tylko tam gdzie jest ogloszenie o prace, jak sie wstepnie nadajesz to zapraszaja na rozmowe kwalifikacyjna.

Ja tak znalazlem prace bedac w pl, a do NO przyjechalem prosto do pracy, tutaj tez jak zmienialem pracodawace to tez przez neta najpierw kontakt.

szukanie pracy to szukanie pracy, a podroz poślubna to podroz poślubna.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok