Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dyskryminacja na norweskim rynku pracy? - Norwegia

Czytali temat:
natalia MojaNorwegia (1641 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Dyskryminacja na norweskim rynku pracy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
saddam husajn
(saddamhusajn)
Wiking
w sumie oco ten jazgot,są u siebie to chcą swoich. proste i racjonalne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Nowicjusz
mają racje bo będzie jak w Polsce jeszcze trochę a żydzi nami zawładną
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
proto napisał:
mają racje bo będzie jak w Polsce jeszcze trochę a żydzi nami zawładną
no nie
sami żydzi to by nie dali rady Polaków opanować
bo Polaki to bardzo mądry i pracowity naród
i bardzo dzielny
żydom musieli pomóc jeszcze ruskie, komuchy i cykliści
no i trzęsienie ziemi na dodatek w Pakistanie było
no i bieda w Polsce dlatego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
wiadomosci.onet.pl/niemiecki-polityk-chw...icie-pracowici/fec9h
Martin Patzelt, były burmistrz Frankfurtu nad Odrą, dziś poseł do Bundestagu z ramienia CDU, apelując o większe docenienie polskich sąsiadów, zachwala "wprost niesamowitą pracowitość" Polaków.Polacy w przeciwieństwie do Niemców nigdy nie otrzymali wielkich subwencji. Chcąc dobrze żyć, muszą ciężko pracować - stwierdził były burmistrz Frankfurtu nad Odrą. Polacy są w jego przekonaniu bardziej towarzyscy niż Niemcy i potrafią się też lepiej bawić i świętować: - My w Niemczech tego tak nie potrafimy - dodał polityk na łamach tygodnika "Das Parlament".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Pawel x
(MikeP)
Początkujący
Taaa.. jasne, panowie saddam i proto nigdy pewnie nie mieli doczynienia z dyskryminacja w Norwegii, albo pewnie po prostu maja najzwyczajniej na to wyje...ane ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Nowicjusz
wy.......ane...może nie ale sądzę że polska dla polaków a nie co drugi polityk polski to żyd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Justyna Justyna
(zlotowlosa)
Wiking
w pelni rozumiem sfrustrowanie osob, ktore nie zostaly zaproszone na rozmowe. Ja tez szukam pracy od kilku miesiecy i wiem, ze nie jest to latwe.
Nie zgodze sie, ze doszlo tutaj do dyskryminacji, urzedy panstwowe musza przestrzegac przepisow, jezeli chodzi o zatrudnianie nowych osob. Mowie tutaj o zatrudnieniu najlepiej wykwalifikowanej osoby,
www.regjeringen.no/nb/dep/kmd/dok/regpub...05-/7.html?id=398714
jak rowniez pierwszenstwo dla osob ktore juz pracuja w danej placowce.
Firmy prywatne moga sobie same decydowac- kogo i z jakimi kwalifikacjami zatrudnia, ale nie urzedy panstwowe.
Na nasza niekorzysc badania pokazuja, ze zagraniczne nazwiska nie pomagaja, mam jednak nadzieje, ze to nie doprowadzi do masowej zaminy nazwisk. Szczerze wierze w to, ze wykwalifikowane osoby dostana wkoncu wymarzona prace. Powodzenia!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
zlotowlosa napisał:
Firmy prywatne moga sobie same decydowac- kogo i z jakimi kwalifikacjami zatrudnia, ale nie urzedy panstwowe.
Bo ja wiem, w koncu to ludzie zatrudniaja a nie komputer. Firmy panstwowe wystawiaja ogloszenia, a pozniej i tak zatrudniaja kogo chca, dokladnie tak jak firmy prywatne.

Ostatnio przegladajac ogloszenia o zatrudnieniu w biurze w komunie, widzialam jedno ogloszenie, w ktorym termin zatrudnienia zaczynal sie niecaly tydzien po terminie przyjmowania podan o prace. Wszyscy wiedza, ze okres wypowiedzenia trwa czesto 3 miesiace, wiec wiadomo od razu, ze wszyscu ci co maja inna prace odpadaja. Dodam tez, ze od przyszlego pracownika wymagano zarowno wyzszego wyksztalcenia, doswiadczenia, itp.
Dla mnie odpowiedz nasuwa sie w takim przypadku sama - kandydata na stanowisko juz maja, a ogloszenie jest pro forma, bo takie sa przepisy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
kandydata na stanowisko juz maja, a ogloszenie jest pro forma, bo takie sa przepisy.

i to jest prawda

Nav tez najpierw do swoich wysyla sms z oferta pracy ,a na stronie nav jej nie ma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok