Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Norwegowie czują się izolowani przez Polaków - Norwegia

Czytali temat:
Jan Maryjan Paweł Jaskot (2216 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norwegowie czują się izolowani przez Polaków
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
..."Rzemieślnicy z Bergen piszą na Polaków skargi - czują się na rynku pracy zdominowanym przez imigrantów." .....??????

tzn jak sie czuja?????

Za duzo polakow w jednym miejscu pracy to nie dobrze trzeba wiecej norwegow z biur wypedzic na budowe -wtedy na przyklad ja chetnie do biura wskocze choc ja na budowie nie pracuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(feede)
Wiking
He he he . Czasem tak bywa że siedzimy jemy i wychodzimy.... Słysząc o czym rozmawiają czasem rzadko kiedy jest ochota podjąć temat !!! W ich życiu nie dzieje się nic ciekawego i mądrego więc nie ma bardzo o czym z nimi rozmawiać ..... Ich chyba bardziej żal kuje że kiedy w kantynie siedzi grupka nas i ma dobrą beke z jakiejś historyjki to nie wiedza z czego zalewamy przez przerwę i to kuje w zad !!!!!!! pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Harry Angel
(drozdi)
Wiking
Polacy przede wszystkim solidniej pracują czy to dobrze nie oceniam ale nie dziwię się, że norwegom to nie pasuje bo sami muszą wziąć sie do roboty a przecież woleliby przegadać pół dnia o bzdurach, wypić 10 kaw i aby do 3...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(anna61)
Nowicjusz
drozdi napisał:
Polacy przede wszystkim solidniej pracują czy to dobrze nie oceniam ale nie dziwię się, że norwegom to nie pasuje bo sami muszą wziąć sie do roboty a przecież woleliby przegadać pół dnia o bzdurach, wypić 10 kaw i aby do 3...tak,Polacy idealni ,sama bylam swiadkiem jak Polacy zostawili niedokonczona prace a pracuja u Norwega .Norwedzy natomiast po sobie zostawili wrecz idealny porzadek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
tak,Polacy idealni ,sama bylam swiadkiem jak Polacy zostawili niedokonczona prace a pracuja u Norwega
pewnie im nie placil juz 3 miesiace
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Magdalena Świstowska
(madziulka)
Wiking
Hej Rumcajs, mysle, ze Twoi norwescy koledzy tez by chetnie pozartowali, gdybyscie rozmawiali po norwesku, albo mowili cos sensownego. Zdarzylo mi sie slyszec kilka razy rozmowy polakow na budowie i nie uslyszalam w tym nic zabawnego. Cieszylam sie tylko w duszy, ze rozmawiali po polsku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Magdalena Świstowska
(madziulka)
Wiking
Polacy, ktorzy remontowali mi w domu kominek wyniesli mi z domu szklanki i kubki, ktore prawdopodobnie sluzyly im do sniadania podczas mojej nieobecnosci w domu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Magda,szklanki i z kubki zabrali ci za to ze nie zrobilas im sniadania,ciesz sie ze nie zabrali ciebie ze soba hehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Marcin Kułak
(stavanger7891)
Wiking
Pytanie tylko po co taki Norweg ma siadać przy jednym stole z Polakami,jak omawiany temat jest właściwie zawsze ten sam.... pieniądze,praca,grill z soboty i kto ile i czego wypił.Tego już się słuchać nie da po prostu poza tym Polacy to chyba najmniej na świecie integracyjny naród.Ja osobiście nie dziwie się Norwegom że piszą skargi.Większość z nas już chyba pozapominała że to właśnie my jesteśmy imigrantami w tym kraju takimi samymi jak np.Ukrainiec w Polsce.Wszyscy jak by nie było przyjechaliśmy tutaj za większymi zarobkami i tu się dlatego właśnie sprowadza prawie każda rozmowa prowadzona przez Polaków.Norweg jest u siebie więc ochotę ma porozmawiać o wypadzie w weekend lub po prostu o nowej kosiarce.Osobiście sam pracuje z kilkoma Norwegami i chętnie siadam razem z nimi.Ktoś napisał że Norwegowie najchętniej by przegadali pół dnia i 10 kaw wypili a o 3 już do domu poszli być może i tak jest ale nie zapominajmy że to Norwegia jest jedna z najbogatszych państw Świata.Pogada kawy się napije o 3 wyjdzie z pracy a i tak ma najsolidniejszą gospodarkę na świecie w przeciwieństwie do nas Polaków co pracują po 10 niekiedy 12 godzin często ponad siły a i tak gospodarczo leżymy.Moim zdaniem powinniśmy brać przykład z nich i z nimi żyć jak cywilizowani ludzie a nie jak samotne watahy wilków.Ale to i trzeba mieć szacunek do ludzi którego jest tak mało między nami.Póki się nie nauczymy żyć i zachowywać jak na goście w obcym kraju przystało to nikt nie będzie miał dobrego zdania o nas tak jak w Wielkiej Brytanii,Irlandii,Holandii,Włoszech itp. w tych krajach leżymy jako społeczeństwo i jesteśmy dyskryminowani na każdym kroku właśnie za takie historie jakie mamy opisane wyżej.Norwegia to bardzo tolerancyjny naród pytanie do kiedy będą nas takich tolerować ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok