Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak wybrać lekarza pierwszego kontaktu (fastlege) ? - Norwegia

Czytali temat:
mariusz chata Tomasz Bukała pawel piotr mar Tomasz Karolewski ijeh carpenter2 (708 niezalogowanych)
51 Postów
Magdalena Cieslak
(MadziaSC0206)
Nowicjusz
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Jak wybrać lekarza pierwszego kontaktu (fastlege) ?
Witam.Chcialabym sie wypowiedziec ale moze nie koniecznie na temat wybierania lekarza pierwszego kontaktu a na temat jakosci opieki.Jestem naprawde w wielkim szoku i uwazam ze to co tu sie dzieje jest frustrujace.Zeby ktos nie powiedzial ze rzucam slowa bezpodstawnie to spiesze z wytlumaczeniem.
a wiec ... jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zadzwonilam do lekarza.nie chciala mnie rzyjac bo stwierdzila ze za wczesnie(ok to jeszcze zrozumiem) mialam bole brzucha i zaczelam krwawic w nocy
polecialam do lekarza bez rejestracji.przyjela mnie.opowiedzialam co sie dzieje.prosilam o skierowanie do ginekologa,na usg.ale lekarka sie nie zgodzila.zrobila mi tylko test ciazowy i stwierdzila ze wszystko jest ok i ze to normalne ze w ciazy wystepuje krwawienie.nawet nie chciala dac mi zwolnienia bo stwierdzila ze moj stan nie jest stanem wymagajacym odpoczynku.a ja sprzatam.a to wierze sie z wysilkiem,podnoszeniem czasami ciezkich rzeczy itp.klocilam sie z nia a ona mnie delikatnie mowiac olala.po dwoch gozdzinach od wizyty u lekarza poronilam.wtedy dopiero sie przejela ale juz nie bylo ratunku.i gdzie tutaj jest gwarancja jakosci wysokich uslug i obslugi??to nie sa lekarze to sa zwyczajne konowaly!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bardd)
Wiking
W odroznieniu od wielu innych krajow, w Norwegii NIE mozna zglaszac sie bezposrednio do szpitala. Od tego jest izba przyec Legevakt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Michał Wójcik
(MichalWojcik1)
Wiking
jestem ciekaw jak to wygląda w przypadku dzieci niepełnosprawnych ruhowo i intelektualnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
MadziaSC0206 napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Jak wybrać lekarza pierwszego kontaktu (fastlege) ?
Witam.Chcialabym sie wypowiedziec ale moze nie koniecznie na temat wybierania lekarza pierwszego kontaktu a na temat jakosci opieki.Jestem naprawde w wielkim szoku i uwazam ze to co tu sie dzieje jest frustrujace.Zeby ktos nie powiedzial ze rzucam slowa bezpodstawnie to spiesze z wytlumaczeniem.
a wiec ... jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zadzwonilam do lekarza.nie chciala mnie rzyjac bo stwierdzila ze za wczesnie(ok to jeszcze zrozumiem) mialam bole brzucha i zaczelam krwawic w nocy
polecialam do lekarza bez rejestracji.przyjela mnie.opowiedzialam co sie dzieje.prosilam o skierowanie do ginekologa,na usg.ale lekarka sie nie zgodzila.zrobila mi tylko test ciazowy i stwierdzila ze wszystko jest ok i ze to normalne ze w ciazy wystepuje krwawienie.nawet nie chciala dac mi zwolnienia bo stwierdzila ze moj stan nie jest stanem wymagajacym odpoczynku.a ja sprzatam.a to wierze sie z wysilkiem,podnoszeniem czasami ciezkich rzeczy itp.klocilam sie z nia a ona mnie delikatnie mowiac olala.po dwoch gozdzinach od wizyty u lekarza poronilam.wtedy dopiero sie przejela ale juz nie bylo ratunku.i gdzie tutaj jest gwarancja jakosci wysokich uslug i obslugi??to nie sa lekarze to sa zwyczajne konowaly!!!!!!

Niestety lekarz nie wysle do ginekologa bez przyczyny, a ciaze nie uznaja w Norwegii jako chorobe. Nawet jak sie dostanie skierowanie do ginekologa, to czas oczekiwania na wizyte moze byc nawet te 2 miesiace. Mozna jednak zawsze pojsc do ginekologa prywatnie. Wtedy czas oczekiwania skraca sie nawet do kilku dni.
Mozesz tez zmienic lekarza pierwszego kontaktu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok