Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Mieszkańcy Oslo polubili wieżowce - Norwegia

Czytali temat:
(706 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
brodę byś sobie porządną jak Gabriel zapuścił
a nie to co to masz
lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
a to te male klocuszki to sa wiezowce???? aha....

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kamil75 napisał:heheheheeh jak by nmialy po 150m to by bylo cos na taki kraj a ze maja skale wszedzie to nic lepszego nie moze sie trafic a to to.....
ładne ale mizerne

NIESTETY
Nie masz racji w tym temacie ...

Gdyby w tym Miejscu PODŁOŻE było skalne i to solidne !!!
to te wszystkie wieżowce były by dwa razy takie jak są obecnie ...
---
Niestety w Tym akurat miejscu były kiedyś BAGNA ...!!!
i to dość GŁĘBOKIE ...!!!

---
Dlatego każdy z tych wieżowców , ma bardzo dużo PALI wbitych w te bagna na dodatek wszystkie fundamenty mają potężne grubości płyt podstawowych .
---
Osobiście widziałem płytę grubości ponad - 5 - PIĘCIU- metrów , od końcówki wystającej głowicy pala , do podstawy ZERA fundamentu , "posadzka Piwnicy" 20 metrów poniżej poziomu Ulicy .
---
To akurat ten wieżowiec , przy tym wygibuśnym wiadukcie , przez tory dworcowe .
---
Gdyby nie inwestorzy Bankowi , to nadal była by tam mizeria architektoniczna ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
"ponad połowa mieszkańców stolicy jest nimi zachwycona" błąd, poprawne zdanie brzmiałoby tak "ponad połowa ankietowych mieszkańców stolicy jest nimi zachwycona"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Gabriel napisał:
Osobiście widziałem płytę grubości ponad - 5 - PIĘCIU- metrów , od końcówki wystającej głowicy pala , do podstawy ZERA fundamentu , "posadzka Piwnicy" 20 metrów poniżej poziomu Ulicy .![/color]
w prawie kazdym sredniej wielkosci biurowcu jest schron.... tilfluktsrom tak dla Twojej informacji...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Yatsek napisał:
Gabriel napisał:
Osobiście widziałem płytę grubości ponad - 5 - PIĘCIU- metrów , od końcówki wystającej głowicy pala , do podstawy ZERA fundamentu , "posadzka Piwnicy" 20 metrów poniżej poziomu Ulicy .![/color]
w prawie kazdym sredniej wielkosci biurowcu jest schron.... tilfluktsrom tak dla Twojej informacji...

MYLISZ POJĘCIA ...
Ponieważ Ja , nie Pisałem wcale o wzmocnionej kondygnacji , nad płytą Fundamentu !!!
---
A o grubości Płyty OCZEPIAJĄCEJ PALE ...!!!
---
W takiej płycie , nie ma żadnych otworów , zdolnych pomieścić pojedynczego człowieka z co dopiero zorganizowaną GRUPĘ .
---
Takie pomieszczenia znajdują się co najwyżej NAD tą Płytą NOŚNĄ ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
I co z tego ze ma piec metrow, jezeli pewnie zbrojenia w takiej płycie jak na lekarstwo
Czasami zastanawiam sie jaki oni te obliczenia wykonują
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PJo napisał:I co z tego ze ma piec metrow, jezeli pewnie zbrojenia w takiej płycie jak na lekarstwo
Czasami zastanawiam sie jaki oni te obliczenia wykonują

Dlaczego nie widząc danego elementu konstrukcyjnego , Kwestionujesz Autorytatywnie Projekt ? .
---
Ty tak ze wszystkim postępujesz ?
---
To teraz , nie dziwię się pewnym twoim poczynaniom ? .
---
Osobiście nie będę się wypowiadał na temat zbrojenia , jakie zostało w tej konkretnej płycie umieszczone , ponieważ nie tego dotyczy sam temat jak i Moja uwaga ...
---
ECH
Ci najlepsi pod każdym względem Polaczkowi Wykonawcy bez których Świat budowlany by się dawno zawalił ...
ŻAŁOŚĆ
I
Nic
Więcej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Gabriel napisał:
[b]
Ci najlepsi pod każdym względem Polaczkowi Wykonawcy bez których Świat budowlany by się dawno zawalił ...
ŻAŁOŚĆ

Bo wszystkie budowle w Norwegii, ktore zostaly zaprojektowane i wykonane przez Norwegow, a nie wylacznie przez polskich "fachofcof" sie zawalily, albo zawala w najblizszym czasie
Przed 2005 rokiem, kiedy to zaczeli gromadnie najezdzac polscy budowlancy, to w Oslo byly tylko lepianki i chalupki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kamil75 napisał:
gabrys co ty wiesz? o biorwice?
ja tam od kilku lat cos dlubie tylko ten ostatni budynek kolo mostku jest na ziemi z dodatkiem gliny a wszystkie wzcesniejsze blizej startego ronda sa na skale tak samo jak tunel wiercili na biorvica lita skala
serki wywrotek wywozilo ta skale ponad rok
na dodatek w pierwszym budynku jest tylko 1 poziom garazy

Właśnie w tym przy "kładce" "kładłem" tą płytę żelbetową i widziałem na dokumentacji warstwy zalegania gruntów i ICH klasy ...
---
Gdzie są tunele i na jakich głębokościach , a gdzie pas biurowców i też na jakiej głębokości posadowienia .
---
Sama budowa podpór tej "kładki" była wstrzymana przez prawie pól roku , ponieważ archeolodzy dokumentowali stanowisko przystani z resztkami łodzi i osprzętu . a to niecałe 50 metrów od biurowca może więcej może mniej .
Mnie Interesowało same podłoże i wzmocnienia Inżynierskie gruntu pod budynkiem , dlatego napisałem to wszystko powyżej .
---
Ukształtowanie tego terenu to pierwotne zakole=VIKA Fiordu , stąd teren bagnisty ponieważ jest tam również i ujście rzeki ... i takie różniste namuły i te INNE "BZDURY" ...
---
Ech
Idę spać !!!
---
Pomimo tego szukam pracy w Budownictwie nawet na krótki Legalny okres .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok