Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rokokko3255 (2059 niezalogowanych)
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
PJo napisał:
  • gargamello napisał:
    PJo napisał:
    budda30 napisał:
    Prz Jar to w Polsce jest lepszy chleb ??? Chyba nie byles nigdy na piekarni w polsce i nie wiesz z jakiej wielkosci kulki ciasta sie go robi hahaha pozatym sama chemia i spulchniacze. Polecam firme Zeelandia producent chemi dla piekarni sama natura hahaha

Nic z polski nie jadam oprócz wędliny i to swojskiej
    A o chleb chodzili mi pełno ziarnisty itd zaszalej wez taki za 30kr i zobaczysz różnice

same chinskie zupki wpierdalasz bo na rate do banku musisz ciulac milionerze od siedmiu bolesci

Stary nie reformowalna cap
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:  
    Odpowiedz   Cytuj
    8 Postów
    Anna Szulc
    (annateresa)
    Wiking
    Można zrobić fajne zakupy za 100 NOK jak się bardzo pilnuje promocji.
    Ale ze stówą nie na się co wybierać na zakupy no i trzeba mieć dużą zamrażalkę . po kilku latach w NO mam już nawyk poniedziałkowego sprawdzania gazetek w necie i jadę na zakupy tam gdzie akurat bardziej mi pasuje, żeby też nie jeździć jak czubek od sklepu do sklepu. Szkoda na to czasu i benzyny.
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:1  
    Odpowiedz   Cytuj
    169 Postów
    Magda Lena
    (madeleine)
    Stały Bywalec
    Prawda jest taka, że i w Polsce za 50 zł niewiele można kupić. Jeżeli sięgamy po produkty ze średniej lub wyższej półki to niewiele wkładamy do koszyka. Mięso, wędliny, sery zółte, środki czystości nie należą do najtańszych. Sam alkohol i papierosy to już będzie 3/4 budżetu.
    Ale nie powiem, że nie da się kupić dużo artykułów za 50 zł (niezależnie czy to Polska czy Norwegia) wystarczy śledzić gazetki reklamowe, kupować na promocjach i najtańsze produkty marki danego sklepu. Tylko czy warto ? Może lepiej zjeść mniej a lepiej i zdrowiej i więcej się ruszać
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:  
    Odpowiedz   Cytuj
    39 Postów

(LenaGutkowska)
    Nowicjusz
    Czy zawsze tansze jest gorsze? Porownalam ostatnio jakosc prazonej cebulki, ceny rozne a towar identyczny! Dokonalm podobnych porownan np niektorych sokow i wod. O ocene poprosilam kilkoro znajomych, efekt testu byl zblizony.
    Czyli wg mnie nalezy poszukac towaru ktory jest dobry a niekoniecznie drozszy.
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:1  
    Odpowiedz   Cytuj
    169 Postów
    Magda Lena
    (madeleine)
    Stały Bywalec
    Masz rację. Nie zawsze tańsze oznacza gorsze. W sczególności, że kupując produkt znanej marki płacimy nie raz słono za samą nazwę. Szczególnie widać to tutaj w Norwegii. Ja osobiście niejednokrotnie przekonałam się, że niektóre produkty niemarkowe są dobre i nie ma sensu przepłacać. Przynajmniej tu, bo w Polsce bywa z tym różnie. Zazwyczaj tanie, niemarkowe produkty (marki sklepowe) nie są smaczne.
    Zgłoś wpis
    Oceń wpis:  
    Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok