Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Anna _ Marcin n jolkaaa (4588 niezalogowanych)
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
"Ty akurat stoisz murem za wszystkim co norweskie"

Przyklad numer 2 na paranoje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
AndersB napisał:
Lindemans napisał:
joarod napisał:

A teraz cos ode mnie. Kiedy czytam niektore ponizsze komentarze, to wstyd mi, ze niektorzy komentatorzy, sa tej samej narodowosci co ja. Zamiast Polak stanac murem za Polakiem to oczywiscie, dorobkiewicz na obczyznie jest panem, ktory nie szanuje drugiego czlowieka.
Jak widze tepego dresa z lapami w kieszeni, w taki sposob sie wypowiadajacego o drugim czlowieku to, prosze mi wybaczyc kolokwializm, albo nie... bo szkoda znizac sie do tak wyjatkowo niskiego intelektualnie poziomu!

Zastanowcie sie prosze, po czyjej jestescie stronie. Starajcie sie ocenic sprawe obiektywnie, nie zawsze wierzac w to co pisza norweskie media!

Najprawdopodobniej, to wlasnie dlatego, ze sie zastanawiam nad tym co robie, nie stoje nigdy murem za kims, tylko dlatego, ze jest on Polakiem. Mam stawac murem za przemytnikiem, zlodziejem, kurwa i kombinatorem (to tylko przyklady, nic personalnego), tylko dlatego, ze jestem Polka, a jeden z wyzej wymienionych jest rowniez Polakiem ? Zalosne te Twoje postulaty ! Moge stanac murem za kims w slusznej sprawie, za potrzebujacym, pokrzywdzonym, kto faktycznie potrzebuje wsparcia. Tylko, ze wtedy nie kieruje sie narodowoscia tej osoby, a jedynie obiektywizmem i zdrowym rozsadkiem. Czego i Tobie zycze.
Ty akurat stoisz murem za wszystkim co norweskie

Powielasz schematy, bo tak Ci akurat pasuje Tak jest wygodnie i nie trzeba sie nawet zastanawiac, czy to ma faktycznie odbicie w rzeczywistosci i wypowiedziach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
przyklad nr 3
wydawanie wyrokow na podstawie jednostronnych doniesien jakiegos brukowca norweskiego ,bez czekania na wypowiedz drugiej strony

wystarczy ze splonie ciezarowka
i juz
pisza
polski pijany morderca szumowiny itp

ps
akurat to byla norweska ciezarowka
albo norweski autobus zabil 3 osoby

pisza nic sie nie stalo w Polsce ginie wiecej osob
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(joarod)
Wiking
Lindemans, oczywiscie, nie mialam na mysli stawanie murem za wszelka glupota, bo oczywiscie i Polacy popelniaja przestepstwa. Chodzilo mi o to, zeby najpierw sprawie moze troche lepiej sie przyjrzec, jesli chodzi o Polakow, niz oceniac z gory i na dzien dobry (co tu niestety mialo miejsce i to w bardzo bardzo tragicznym tonie). Chodzi o to, zeby nie wierzyc we wszystko co pisza norweskie media. Wlasnie sie o tym wszyscy w naszym kregu Polakow przekonalismy.
Na szczescie wsrod Norwego bylo bardzo bardzo wiele fajnych, rozsadnych glosow.

A Panu Adamowi Krysiak, dziekuje i gratuluje Dla mnie tylko potwierdzenie pewnych zachowań.
Nie widze powodow, zeby przedstawiac Panu oficjalny komunikat ambasady, ani tozsamosci tychze "pieniaczy inzynierow" (jeszcze raz gratuluje ), choc rzeczywiscie oni sami sa gotowi ujawnic swoj wizerunek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
joarod napisał:
Lindemans, oczywiscie, nie mialam na mysli stawanie murem za wszelka glupota, bo oczywiscie i Polacy popelniaja przestepstwa. Chodzilo mi o to, zeby najpierw sprawie moze troche lepiej sie przyjrzec, jesli chodzi o Polakow, niz oceniac z gory i na dzien dobry (co tu niestety mialo miejsce i to w bardzo bardzo tragicznym tonie). Chodzi o to, zeby nie wierzyc we wszystko co pisza norweskie media. Wlasnie sie o tym wszyscy w naszym kregu Polakow przekonalismy.
Na szczescie wsrod Norwego bylo bardzo bardzo wiele fajnych, rozsadnych glosow.

A Panu Adamowi Krysiak, dziekuje i gratuluje Dla mnie tylko potwierdzenie pewnych zachowań.
Nie widze powodow, zeby przedstawiac Panu oficjalny komunikat ambasady, ani tozsamosci tychze "pieniaczy inzynierow" (jeszcze raz gratuluje ), choc rzeczywiscie oni sami sa gotowi ujawnic swoj wizerunek.

Moze i chodzilo Ci o cos innego, niestety wyraziles to dosyc niefortunnie.

Co do pouczania innych, jak to maja wierzyc, lub nie wierzyc prasie norweskiej, to umowmy sie, ze jednostka kierujaca sie zdrowym rozsadkiem wie, co jest glowna intencja prasy/mediow - afera , bo sie najlepiej sprzedaje. I jeszcze jedno, znaczna wiekszosc forumowiczow z MN, tak na prawde nie ma pojecia o norweskich mediach Zwyczajnie nie znaja norweskiego, albo znaja na poziomie "kali sie nazywac, kali kupic", wiec traktuja psedoartykuly, ze strony glownej MN, jak bardzo wiarygodne zrodlo tego,"czym zajmuje sie norweska prasa" Trzeba przyznac, ze "pisarze" MN bardzo sie staraja, zeby wywolac jak najwiecej zamieszania
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak

Nasz pan polski inzynier, jak zwykle merytorycznie i na poziomie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
To wszystko po to, zeby nasz pan polski inzynier mial o czym rozprawiac

Ty masz jakas fobie, bol zwazany w zwiazku z innymi forami polsko-norweskimi ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Tak, tak, tak sobie tlumacz

Moje dzieci, panie polski inzynierze, juz sa dorosle, wiec nie troskaj sie tak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
Śmierdzi szmuglem ta historyjka , przy jednym dziecku nie lata się non stop po pieluchy , i jeszcze szum robi kolo i pozwie Reme o odszkodowanie co za tupet
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Śmierdzi szmuglem ta historyjka , przy jednym dziecku nie lata się non stop po pieluchy , i jeszcze szum robi kolo i pozwie Reme o odszkodowanie co za tupet

bzdura na Litwie sa tansze pieluchy i blizej do Polski i limity znacznie wieksze

tak pisze w norweskich gazetach
www.bladet.no/nyheter/article6027823.ece

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok