Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

polskie porozumienie ponad podziałami... - Norwegia

Czytali temat:
(476 niezalogowanych)
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
zamiast rozmawiać,to ciągle pierdzicie.Jak to śpiewał kiedyś dezerter-każdy na każdego wylewa kubły gówna,lecz przyjedzie walec i wszystko wyrówna...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
154 Posty
Asgota Okrutny
(Asgota)
Stały Bywalec
dobrze gada dac mu wódki

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
hehe dobre.I pomyśleć,że tyle się o gościu mówi,a ostatnio znowu się wywinął wymiarowi {nie}sprawiedliwości...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
SENTIX napisał:
Niestety kolego porozumienia w Polsce to fikcja u nas w kraju od dawien dawna funkcjonuja podzialy a zagranica sa jeszcze wieksze ............w takiej Norwegi np.. jest duzo Polakow ktorzy sa bardziej NORWESCY NIZ SAMI Norwegowie to smutne niestety bo cale dziedzictwo Polskości przez tych pseudo Polaków zotaje rozcieńczone na rzecz jakiegoś zwiazku narodowego typu Norwegia ktory jest na topie ze wzgledu na pieniadze a nie na dziedzictwo--to moja prywatna opinia

Po przeczytaniu tej jakze interesujacej teorii "kto moze sie czuc prawdziwym Polakiem", przyszlo mi do glowy, ze pan polski inzynier moze wniesc duzy wklad w zdefiniowanie, kto jest prawdziwym Polakiem, a kto nie Byc moze sa ludzie, ktorzy nie sa pewni, czy zawartosc polskosci jest w nich wystarczajaca (wg.prywatnej opinii pana inzyniera). Moze pan inzynier wykona cos na podobienstwo poradnika, kto tym prawdziwym Polakiem moze sie czuc Moze okresli pan jasno kryteria i rozwieje tym samym wszelkie watpliwosci.

Na przyklad : Czy zeby czuc sie w pelni Polakiem to :

- nalezy nienawidziec i pogardzac wszystkimi innymi nacjami, czy moze tylko wybranymi, czy wystarczy pogardzac tylko Norwegami ?
-jak okazywac taka polskosc(nienawisc), czy wystarczy np. na MN uzywac w swoich wypowiedziach slow uznanych za wyjatkowo obrazliwie, klasc duzy nacisk na podpieranie swoich nienawistnych opinii "kupka", "siusiakiem", odbyt i jego funkcje itp. , czy moze nalezy okazywac te nienawisc i pogarde w innych miejscach (np.powtarzajac dokladnie to samo Norwegom, lub innym narodowosciom w pracy, na ulicy, w srodkach lokomocji, urzedach itp.) ?
-czy wystarczy, ze nie wejdzie sie w zwiazek (malzenski, konkubinat itp.) z osoba innnej narodowosci niz polska?
-czy nalezy opanowac jezyk ojczysty w stopniu bardzo dobrym, czy wystarczy "kominikatywny polski" ?

To tylko kilka zagadnien i watpliwosci, ale licze na profesjonalizm pana inzyniera. Na pewno jest duzo, duzo wiecej metod i srodkow do rozwiania watpliwosci (gdyby ktos je mial) i ustalenia czy jestem "prawdziwym Polakiem", czy musze nad soba popracowac

Nawet nie zdaje sobie pan sprawy,panie inzynierze, jak wielki wklad w krzewienie "prawdziwej polskosci " moze pan wniesc . Licze na pana, ze nie zawiedzie pan Polakow, ktorymi targja rozterki (szczegolnie po lekturze pana wpisow) czy wystarczajaco duzo w nich polskosci, czy za bardzo sa "rozwodnieni"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Mnie sie wydaje ze SENTIX sie poprostu zniza do poziomu folkenorskow oraz innego typu przyjaciol giermancow i muzoli aby mogli go zrozumiec na swoim wlasnym poziomie.... a ze wyglada to w niektorych watkach debilnie no coz widocznie niema doswiadczenia w dyskusji na takim poziomie. Tak czy inaczej znakomita wiekszosc Slowianskich patriotow uwaza ze to glupi pomysl znizac sie na do takiego poziomu dyskusji na jaki SENTIX czasem sie zniza.

A zeby czuc sie w pelni Slowianinem wystarczy zrozumiec ze na swiecie trwa walka ras/kultur.... Wiec trzeba za wszelka cene dbac o nasza Slowianska.... I wystarczy swiadomosc ze gierman pod wszelka postacia jest naszym odwiecznym wrogiem podobnie jak i muzol... Oni to juz od dawna rozumieja szczegolnie muzole ktorzy skutecznie sie organizuja przeciwko swoim wroga... My tez powinnismy byc zorganizowani i sila na sile odpowiedziec.

A jesli chodzi o volksdeutschy, folkenorskow czy inne tego typu dewiacje to juz dawno szkopi wymyslili sami na to nazwe: "rassenschande". I o ile SENTIX byc moze jest zbyt "prosty" w swoich wypowiedziach na ten temat to luj ujmuje temat niezwykle humorystycznie.....

Pozatym zaskakujace jest to ze nawet jasta sie nieprzyznaje do jakichkolwiek kontaktow z norskami z pubow etc. Tylko niepowiedzial jeszcze czy to dlatego ze sie wstydzi, czy moze pomimo calego volksdeutschyzmu to brzydzi sie tych norsek z pubu.....

Czyzby tylko kobiety pochodzenia Slowianskiego niebrzydzily sie giermancem.... bo watpie raczej w rasowy patriotyzm jasty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Nic nie lezy na przeszkodzie (no chyba, ze SENTIX z gory Cie zdyskwalifikuje za posiadanie norweskiego paszportu - to moze byc niedopuszczalne "rozwodnienie" ) abys pomogl w tym projekcie krzewienia prawdziwej polskosci na MN (i nie tylko )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Nieodpowiada mi niestety sposob w jaki SENTIX "krzewi" bo nielubie sie znizac do poziomu dyskusji "wolnego sowieta".... on widocznie lubi i dlatego w taki sposob dyskutuje w niektorych postach.

A ten papierek norweski to jest dla mnie jak papier toaletowy (by moc glosowac na FrP jedynie potrzebny). Wartosc ma dla mnie jedynie Polski Paszport oraz Dowod.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
SENTIX napisał:
[b]Pani jak ze szacowna Anna widze zawziela sie na wszystko co pisze i ogranicza sie do oceny tylko mojej osoby a tak naprawde nie chodzi o ocene poszczegolnych jednostek tylko o caloksztalt

Skad ta nagla zmiana, przeciez wyraznie i niejednokrotnie powtarzales, ze obrazasz i bedziesz mnie obrazal - czemu lub komu nalezy przypisac tak radyklana zmiane w tresci i formie wypowiedzi skierowanej do mnie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Lindemans napisał:
SENTIX napisał:
[b]Pani jak ze szacowna Anna widze zawziela sie na wszystko co pisze i ogranicza sie do oceny tylko mojej osoby a tak naprawde nie chodzi o ocene poszczegolnych jednostek tylko o caloksztalt

Skad ta nagla zmiana, przeciez wyraznie i niejednokrotnie powtarzales, ze obrazasz i bedziesz mnie obrazal - czemu lub komu nalezy przypisac tak radyklana zmiane w tresci i formie wypowiedzi skierowanej do mnie ?

pewnie się dziś gdzieś na oleju poślizgnął
i głową o co zawadził
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok