Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2475 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ja nieobrazam "pracy Polakow".... Ja temu komus odpowiadam kto MNIE zaproponowal będziesz musiał dorabiać na mopie....

Chyba kazdy wie ze niewazne gdzie jestes konserwatorem powierzchni poziomych, czy to w Polsce czy tez w Norwegii czy w USA czy "na ksiezycu". To nadal jestes konserwatorem powierzchni poziomych nawet jak ci za to zaplaca milion.... Wiec ten ktos swoja insynuacja probowal mnie obrazic wiec odpowiedzialem w ten sam sposob chyba proste i skierowane do niego.

Jesli dla ciebie "konserwator powierzchni poziomych = Polak" to gratuluje masz takie samo poczucie Polskosci jak jasta102... on wlasnie ma takie myslenie proletariusz=Polak...

Ja jestem Slowianinem Polakiem i nigdy nie bede nikim innym, a moje polityczne poglady to kapitalizm. A kapitalista to jestem chwilowo tylko na tyle ze spekuluje akcjami na gieldzie... kiedys bede bardziej zyjac sobie z odsetek od kapitalu w Polsce lub tez zakladajac tam firme... Dlatego tez mam duzo czasu na forum jako ze w Norwegii na Panstwowej posadzie nie mozna pracowac po 12 godzin codziennie ani w weekendy.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Zauj ze nie byles w Polskim wojsku, jechal bys na mopie, ale ilu kumpli bys mial, a nie sam. Szacunek dla pracy musi byc. W firmie w jakiej robie jest ponad 50 narodowosci. Jesli ktos nie szanuje mojej pracy to go gnoje przy wszystkich, nie wazne kim jest. Szef glowny mi bije brawo. Akurat chlop jest pod tym wzgledem ok. Rob biznes, badz kapitalista, kim tam chcesz, ale masz polskie korzenie i nie zapominaj o tym. Tyle rewolucji, wojen, przelanej krwi, ciezkiej pracy po wojnach ludu dla ludu. Celem ludu nie bylo zagarnianie do wlasnej kieszeni, kapitalizm, tylko praca dla pokolen, aby mialy lepszy start i socjal tez. A ze nasze wladze to rozkradly, to inna sprawa. To jest polska i polskosc. Jednostki byly zawsze kapitalistami i kolaborowali z zydami, glownym wrogiem Polski jesli chodzi o kapitalizm. A ze swiat ostatnio zwariowal na tym punkcie to inna sprawa. Polska i polskosc to lud, co jak gnebioo za bardzo to powstawal i bral sprawy w swoje rece. lud dla ludu o lepsze jutro. System socjalny, nie inny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Socjal to juz byl i co z tego wyniklo? Niby wszyscy Slowianie byli razem ale ideologia byla tak nieudaczna ze pomimo posiadania wiekszej liczby ludnosci niz USA oraz 4 do 5 razy tylu zasobow naturalnych.... Wszystko szlag trafil i skonczylo sie bankructwem.... Podczas gdy USA korzystajace z kapitalizmu wygralo mimo duzo mniejszej ilosci zasobow naturalnych....

Do tego najzabawniejsze jest to ze dzis opluwa sie najbardziej tych ktorzy serio wierzyli wtedy ze komunizm moze zadzialac... a tych ktorzy komuszkami byli dla prywatnego zysku etc. to uznaje sie ze sa super cacy "Kwach, Miller, Urban etc.".... podczas gdy taki "Jaruzel" ktory osobiscie giermancow tlukl na wojnie jest wrecz uznawany za zdrajce narodowego i ma pochod pod domem chetnych by go zlinczowac.... Ja sie pytam czemu nieodwiedza: Kwacha, Millera czy Urbana.....

Jesli to jest prawdziwe: pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Jaruzelski to ja akurat wierze ze ten czlowiek serio dal sie nabrac na komunizm i uwierzyl ze to moze zadzialac (juz po wojnie dopiero zreszta). Ba nawet zydow wywalal ze stanowisk (zgodnie z tym co niektorzy uwarzaja za patriotyczne niby) a co do stanu wojennego... to byl to niczym wybor z "wiedzmina" ze kto by niesiedzial na tym stolku to mialby tylko do wyboru dwa "zla" i mogl sie zastanawiac ktore bedzie tym mniejszym zlem... A dzis wszystko wiadomo z gory wiec latwo sie decyduje wiedzac o wszystkim... gorzej w ciemno.

I takie tam rozne dziwnosci czynia ludzie w Polsce.... komuszki zlodzieje spia spokojnie i sa wybierane do Sejmu a komuszki ideowe maja pochod pod domem chetnych do linczu...

Kolejna farsa to ta wiara w to ze to zydzi sa najwiekszym wrogiem Polski. Przeciez to absurd w ktory szkopy chca aby wierzyc bo wtedy ukrywaja fakt ze to Niemcy sa najwiekszym wrogiem i zagrozeniem dla kazdego narodu Europy a szczegolnie dla Slowian.... Wchodzac do NATO wszyscy mysleli o Rosji, ale nikt nie myslal co bedzie jesli szkopy nagle zechca nas napasc i odebrac "Ost-Deutschland".... wtedy to bedzie "wewnetrzna sprawa NATO" i USA nawet nielamiac traktatu bedzie moglo Polske olac.... Jedyne co szkopow powstrzymuje to silna Rosja.... bo chyba nikt niewatpi w to ze swinie od koryta na tyle zredukowaly Polska armie ze nawet tyle co w 39tym Polska bez pomocy innych panstw Slowianskich by niewytrzymala...

A czytajac to wszystko to czasem czlowiek sie zastanawia czy moze serio tak jak pisze SENTIX jasta ma racje nic z tego nie bedzie. Ze trzeba to olac i niech szlag wszystkich trafi bo sami tego chca... Ale wystarczy pomyslec o tym w jakim gownie byla Rosja w 1999tym a co jest teraz znow sa potega bo taki Putin i wielu innych niezamierzalo tego olac... Gdyby olali to Rosja by sie rozleciala i byc moze dzis Polski by niebylo juz albo bysmy byli okrojeni o zachodnie ziemie bo szkopy by sobie anektowali poprostu "Ost-Deutschland" gdyby niebylo Rosji.... no bo czego by sie mieli bac niby? A zyda to szkopy wbily do glowy ludzia gdzie Izrael...a gdzie Polska... Fakt okrasc nas moga ALE niesa zagrozeniem dla egzystencji Slowianskiej rasy i PANSTWA POLSKIEGO w obecnych granicach.... A Niemcy sa zawsze byli i zawsze beda.

No i to by bylo na tyle... Niewiedzialem ze do dzis sa jeszcze komunisci w Polsce ktorzy pragna socjalu.... a nie zdrowego uczciwego kapitalizmu...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Na starosc jest wielkie nawrocenie z tad mocherowe berety. Ale nie jest tak do konca, bo co prawda nie organizujemy sie na codzien w duzym gronie. Mamy kilku przyjaciol i troche wiecej znajomych, ale w tym gronie sobie pomagamy, przynajmniej u mnie tak to dziala. Ale nie boj sie jak ludzie wyjda na ulice, to kazda wladza spieprza gdzie pieprz rosnie. Caly narod musi miec bardzo zle, nie troche zle, a nie mniejszosc. Dzis ta mniejszosc ratuje sie emigracja, przywykla czesciowo do odwiecznego prawa jakie wywalczyly pokolenia, czyli do skromnego socjalu, ale jednak. Takich skrajnie glodnych dzieci, poza dziecmi pijaczkow, ktorzy zamiast dac im jesc, to chlaja jest malo. Trzeba im sie do dupy dobrac.
Poski narod jako calosc zbiednieje, to upomni sie o swoje o to sie nie boj. Martw sie o swoja kase, bo wtedy pojdzie dla narodu i bedziesz zly jak to mogl narod ci ja zabrac? Teraz kapitalisci robia kase w dupie majac ludzi, zniszczyli zaklady pracy, cala strukture polskosci, przemyslu polskiego, na krory to lud ciezko zapracowal. Zaledwie 35 lat temu polska miala 10 gospodarke na swiecie, a teraz co? To Lud im to przy rewolucji odbierze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
To Lud im to przy rewolucji odbierze.

Jakiej rewolucji? Czyzby znowu proletariat nowy ozywiony Lenin i czerwona rewolucja? A mnie sie wydawalo ze najwieksi patrioci zawsze walczyli z czerwona zaraza.....

No coz dobrze ze Lenin od dawna jest sztywny i juz nigdy niewstanie... Rosja wdraza kapitalizm.... A w Polsce niema kapitalizmu w POLSCE jest KOLESIZM. Aka swinie przy korycie w czym przodujace PO i PiS.... a ich haslo wyborcze to powinno byc "mordo ty moja".

Jedyny kapitalista i jedyna uczciwa partia to Korwin oraz KNP.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
USA twierdzi, e pomaga, a tym czasem wojna to dochodowy interes. Miejsca pracy, stara technologia zamianiana na nowa itd, ropa tez sie przyda, nie rezygnuja z niej przeciez. Maja indian ktorym trzeba pomoc. Jak Norki swoich Samow. Jak dam 20 koron biedakowi i nic od niego nie chce, to pomagam, ale nie jak licz na zysk. Cos ci sie pomylilo.
Jaruzelski z rodzina spirprzal od wojny jak najdalej mogl, w strone Rosji, a ze w 1943 i tam go do armi powolali , to musial walczyc. Pewnie jak by nie poszedl to by czape, albo lagry zaliczyl twoj idol. Ales sobie idola dorwal?
Zydzi juz przed wojna mieli kamienice, tylko ulice byly z polskimi nazwami, to plaga jest jak zadna inna pod wzgledem ekonomicznym i nie tylko, bo ponoc nikt z nich do pracy nie poszedl i nie zgina podczas ataku na te wieze w USA kto by go nie wywolwl z reszta.
hitler byl silny i rusek nie dogadali sie do konca dobrze, bo obaj mieli przerost ambicji i na tym wygralismy. To tak jak bys pozar na terenie zwalcza pozarem jak sie robi, ziemia zniszczona jak obydwa pozary przejda, ale po malu wszystko odrasta, tak po malu polska podniasla sie z gruzow i narod ciezko pracowal stawial w ramach pracy spolecznej, ludzie dla ludu, nie wazne jaki system nastompil, akurat byl to komunizm. Nikt sie tym nie przejmowal, tylko kto mial sily to budowal, a ze czesc myslalo jak to ogarnac, zagrabic, zdobyc nad tym wladze, to zawsze sie takie g.... trafialy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Ja nie mowie o Leninie i wladzy komunistycznej, tylko o ludziach co wierzyli w to co robia, budowali Polske dla polakow, zwyklych robotnikach. Banda zlodziei przy okazji zawsze sie znajdzie. Kolesiostwem, ordynacjom wyborczym i innymi glupotami nie przejmuj sie. Przy kolejnej rewolucii Te przejsciowe problemy narod rozwiaze szybko, szabelka, w jedna noc ich wytnie w pien i papiery pojda do pieca. Nie mysl jak prawnik nie generuj problemow.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ja nietwierdzilem ze USA komukolwiek pomaga... USA obecnie nawet juz nie ma kapitalizmu o co dba Kenijski socjalista. Co do "Jaruzela" to on dla mnie jest komuchem a nie "idolem" tylko sie dziwie czemu akurat jego sobie "niby patrioci" obrali za cel nienawisci jak jest tylu komuchow zlodzieji ktorych nigdy nieodwiedzaja.... podczas gdy akurat "Jaruzela" to jeszcze da sie zrozumiec jakos, a z tego co pisze to niechcial obywatelstwa ZSRR i wolal isc na wojne niz pracowac w Rosji.... a czy to prawda to niewiadomo...

A co do Hitlera i szkopow to oni chcieli calkowicie unicestwic Slowianska rase i jedynie przy zyciu pozostawic volksdeutschy i banderowcow aby mogli u nich robic za parobkow zabraniajac Slowiana konczenia wiecej niz 4 klasy podstawowki.... Oni chcieli unicestwic nasza rase... a ktos mowi o zydach a niechby i 100 000 kamienic posiadali ale niesa zagrozeniem dla istnienia Kraju i rasy tak jak Niemcy... A ze ZSRR niebylo zbyt dobre to wlasnie wina komunizmu (ideologii stworzonej przez Niemcow) ale czy slyszales aby Rosjanie chcieli zlikwidowac Polske i Polakow? Nie bo my jestesmy Slowianami tak jak oni i maja nas za rownych a nie jakas "podrase" jak szkopy (a prawda jest taka ze to szkopy sa podrasa a Slowianie maja najwiecej R1a1)..... Wystarczy poznac historie by zrozumiec ze Niemcy od zawsze mysla tylko jak zdobyc wladze nad Europa a przy okazji zlikwidowac Polske + zniszczyc Slowian....

Pozatym ty chyba lubisz komunizm skoro piszesz: To Lud im to przy rewolucji odbierze. wiec "Lenin wiecznie zywy i rewolucja?" Chociaz w innych tematach domagasz sie kapitalistycznej kary smierci oraz braku socjalu dla pijakow etc. Ale czerwoni juz tak maja ze brak logiki....

Wiesz czerwoni ci co dzis mowia ze Lenin byl be bo on niedla robotnikow i nie dla ludu to popieraja Marksa.... Tylko wiesz ten wasz Lenin mowil to samo on nie dla wladzy on dla ludu i robotnikow ta rewolucje.... I tez poszli ludzie do pieca, tak sie rozpedzili ze nawet i chlopow przy okazji zaglodzili.... w czasie rewolucji czerwona bestia podnosi leb i juz nie ma nad niczym kontroli.... Wtedy budzi sie "Lenin".... PolPot cos takiego juz testowal.... w Wenezueli tez obecnie testuja....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Rewolucja jak pokazuje historia zazwyczaj konczy sie takim lub innym ale KOMUNIZMEM.... ewentualnie narodowym socjalizmem (chociaz szkopy Adolfa to w glosowaniu wybraly akurat).... a jedyna opcja sukcesu to jesli narodowy to kapitalizm... Tak Slowianski narodowy kapitalizm i Unia wszystkich Slowianskich narodow.

A co do kary smierci to tak komuszki lubily ja rozdawac lecz glownie nieza zbrodnie lecz za dzialanosc anty-komunistyczna oraz za polityczne sprawy.... chociaz fakt faktem trzeba im przyznac byli ostrzy wobec kryminalistow rowniez. I pod tym wzgledem chwala im zato. Lecz obecnie glownie partie kapitalistyczne chca przywrocenia kary smierci.

Socjalizm oznacza zawsze to samo: Okrada sie jednego czlowieka aby dac nierobowi lub innemu pasozytowi z powodow uwarunkowanych "widzi misie" temu dac a temu nie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Tlumaczylem ci czego nie chcesz na sile zrozumiec, e nie za leninem jestem, tylko za zwyklymi ludzmi, co nie przejmujc sie jaka jest obecnie wladza, a byl komunizm po wojnie, odbudowywali kraj dla pokolen. Moj pradziad gdzie mial kto tym rzadzi, bral udzial w budowie 8 wielkich kamienic przktycznie za darmo, babka piekla chleb i zarabiala na dom. Obydwoje sie cieszyli nie wlasnym bogactwem, tylko tym ze moga odbudowac polske dla pokolen.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok