Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Przemek Spytek boj fra oszlo (2577 niezalogowanych)
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
nonia napisał:
NOREK napisał:
Szkoda tylko, że polacy są wygadani tylko na tym forum. A w pracy nikt się k... nie odezwie, bo się boją..swieta prawda ,wchodza Norwegom bez mydla i wazeliny zaden tego nie powie w pracy a tu bohaterowie ,co zas ludzie.......

Po pierwsze:
Czy ty dziewczyno potrafisz powiedzieć coś od siebie, czy tylko przytakiwać innym?
Po drugie:
Co to znaczy żaden ? Znasz tu wszystkich bez wyjątku, że tak twierdzisz?
Po trzecie, wyjaśniwszy już , że nie możesz oceniać w tej kwestii, ludzi którzy udzielają się na forum , z tej prostej przyczyny, że ich nie znasz:
Na podstawie czego wnioskujesz? Na podstawie własnej postawy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Chochlik napisał:... ta nasza polska chce stworzyc robochlopow co beda zapierdalac do 63 swoje skladki zusowskie oczywiscie placic a nastepnie do piachu
Ale pieprzysz jak potłuczony , małpując innych przygłupów .
---
Z tego w jaki sposób napisałeś powyższy tekst wnioskuję iż nie masz pojęcia o Norweskim Systemie Emerytalnym ...
Skoro tak złorzeczysz na Polski ...
---
Dla przypomnienia tylko !
W Norge do 2010 r. obowiązywał system pracy do 67 roku by móc przejść na normalną pełna emeryturę ...
KAŻDY Norg miał ponadto obowiązek , przepracować w NORGE co najmniej 40 lat by otrzymać 100% płatnej emerytury .
---
OD 2010 roku progowy wiek 67 lat przejścia na Emeryturę został zniesiony i nadal obowiązuje 40 lat pracy na terenie Norge / w systemie Norweskiego NAV = "ZUSU" /
---
To który z tych systemów jest bardziej bandycki dla przeciętnego człowieka ?
HE... E ... e ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
SENTIX napisał:
giovi2 napisał:
nonia napisał:
NOREK napisał:
Szkoda tylko, że polacy są wygadani tylko na tym forum. A w pracy nikt się k... nie odezwie, bo się boją..swieta prawda ,wchodza Norwegom bez mydla i wazeliny zaden tego nie powie w pracy a tu bohaterowie ,co zas ludzie.......

Po pierwsze:
Czy ty dziewczyno potrafisz powiedzieć coś od siebie, czy tylko przytakiwać innym?
Po drugie:
Po trzecie, wyjaśniwszy już , że nie możesz oceniać w tej kwestii, ludzi którzy udzielają się na forum , z tej prostej przyczyny, że ich nie znasz:

WIdocznie sadzi ze wszyscy Polacy pracuja w obozach pracy , ja u siebie w pracy poruszylem kwestie klamstw mediach i niczego sie nie boje bo jestem na tych samych prawach co inni... I oczywiscie poruszalem kilka dni wczesnie kwestie posadzenia Norwegow o doping przez miedzynarodowe organizacje antydompingowe.....wiem ze niektorym zostal z polski syndrom wazelinowej dupy ale na to nikt juz z nas tu na forum nie poradzi ..........

Ehhh jakis czas temu pracowałam z jedną dziewczyną z Serbii. Jak byłyśmy same, to krzyczała, że to czy tamto jej się nie podoba, że ona się na to czy tamto, nie godzi i takie tam pierdoły. Jak przyjeżdżała szefowa, to uśmiech od ucha do ucha, wazelina i ani słowa zażalenia, tylko wiecznie oglądała się na mnie, żebym ja załatwiała sprawę, nawet wtedy, gdy dotyczyła jej personalnie. Szefowa wychodziła , a ta znowu swoje.
Kiedyś nie wytrzymałam i jej powiedziałam co myślę na jej temat, ale zignorowała to zupełnie i dalej robiła to samo. Całe szczęście od ponad pół roku już z nią nie pracuję .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Po pierwsze:
Po drugie:

pewnie uwaza ze jest tu w gosciach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ma racje
ja ze zlamanym paluszkiem u nogi bylem w pracy 2 dni a potem pojechalem na tydzien do Polski autem /nie automat/ i wrocilem

nie bralem zwolnienia wystarczyla konsultacja telefoniczna z pielengniarka na legevakt
zebym sobie plasterek przykleil

a ten na zwolnieni 10 tygodni siedzi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Ja na złamany palec dostałam na wstepie 2 tygodnie zwolnienia, po czym miałam sie stawić na kontrolę.
Z 2-óch tygodni zwolnienia skorzystałam, bo palec miałam spuchnięty i nawet buta mi było ciężko włożyć, po około tych 2-óch tygodniach, opuchlizna zeszła i nie odczuwałam najmniejszego bólu, powiedziałam więc lekarzowi, że nie potrzebuję więcej zwolnienia, na co on mi odpowiedział, że mam szczęście, że tak szybko z tego wyszłam, bo mogło mi to dokuczać dużo dłużej.

Ps. Miało to miejsce w Norwegii i miałam robione prześwietlenie .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
patim napisał:
ma racje
ja ze zlamanym paluszkiem u nogi bylem w pracy 2 dni a potem pojechalem na tydzien do Polski autem /nie automat/ i wrocilem

nie bralem zwolnienia wystarczyla konsultacja telefoniczna z pielengniarka na legevakt

a ten na zwolnieni 10 tygodni siedzi

taa bo stopa to ma tylko palce ....

"Wszystkich kosci w ludzkim szkielecie jest okolo 206. W stopie znajdziemy ok 26 kosci. Co daje nam jakies 13% zawartosci wszystkich kosci. Procent kosci w obu stopach bedzie wynosil 26%."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ja musialem kupic sobie sandalki i dumnie nosilem skarpetki
a spuchniety faktycznie byl potfornie

na telafon dostałeś zwolnienie pewnie jeszcze od pielęgniarki?

no tak czytac ze zrozumienie dzisiaj jest ci ciezko ,co mozna zrozumiec

przeciez napisalem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
patim napisał:
ja musialem kupic sobie sandalki i dumnie nosilem skarpetki
a spuchniety faktycznie byl potfornie

na telafon dostałeś zwolnienie pewnie jeszcze od pielęgniarki?

no tak czytac ze zrozumienie dzisiaj jest ci ciezko ,co mozna zrozumiec

przeciez napisalem

@Patim, w sandałkach ze złamanym palcem można pomykać, aż taki ból dokuczliwy nie jest, ale weź zapierdzielaj w sandałkach, w zimie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok