Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Norwegowie sceptyczni wobec kolegów z zagranicy - Norwegia

Czytali temat:
Rokokko3255 (356 niezalogowanych)
4 Posty
TOMASZ MISIEK
(tomekno7)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norwegowie sceptyczni wobec kolegów z zagranicy
ZLE SIE CZUJA Z MADRZEJSZYM W SWOIM OTOCZENIU
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Norski sami najlepiej wyjasnili czemu sa sceptyczni:

Dwóch na 10 Norwegów uważa w dodatku, że międzynarodowe towarzystwo źle wpływa na środowisko pracy. Tyle samo czuje, że bezpieczeństwo pracy pogorszyło się przez imigrantów zarobkowych.

Pasozyty przyzwyczajone do socjalizmu i okradania efektywnych i utalentowanych kapitalistow poprzez podatki i akcyzy nagle odkryli ze inni pracownicy potrafia zapracowac na ta pensje ktora wynika z tariffavtale. Wiec srodowisko pracy im sie pogorszylo bo musza pracowac aby niewyjsc na nierobow, do tego bezpieczenstwo to im sie pogorszylo ale jesli chodzi o posade i to ze wiecznie beda ja mogli miec nic nierobiac.

A norwescy kapitalisci rowniez beda wiecej wymagac od swoich pracownisiow majac za konkurencje nienorweskie firmy wykonujace uslugi w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(norbi00953)
Wiking
Jestesmy bystrzejsi od nich))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Askaga)
Wiking
A ja jako jedyna polka pracuje w swojej firmie.... Jest nas ok 45 osób a zostałam pracownikiem roku .jak widać jak się zasłuzy to i cię odpowiednio wynagrodza choć jesteś z pl.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
Dokladnie Kamila Olga jest tak jak mówisz!!! U mnie jest podobnie jestem jako jedyny Polak i mam wielki szacunek wsrod Norwegow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Wiadomo ze w prywatnej firmie nagrodza efektywnego i dobrego specjaliste. Przeciez kapitalista wlasciciel zyskuje na tym ze ktos dobrze pracuje i go nieobchodzi skad jest. Lecz zupelnie inaczej jest to w sektorze panstwowym oraz "zawodach zamknietych". W sektorze panstwowym nikt niechce aby ktos pracowal dobrze i efektywnie bo wtedy wychodzi na to ze reszta sie obija lub "o zgrozo" polowa pracownikow jest zbedna bo ich funkcja to w 75 % czasu pracy popijanie kawy.

Blad niedopasowania tempa pracy osobiscie zauwazylem w Vadsø wiec teraz wszystko zgodnie z tym jak pracuje najefektywniejszy inny pracownik w budynku bez przekraczania tego poziomu aby nie budzic niepotrzebnych kontrowersji w miejscu pracy i niepsuc im srodowiska pracy.

A jesli chodzi o dzialanosc prywatna to wyglada to tak iz aby w Norwegii byc advokatem trzeba 2 lata byc advokatfullmektig lub dommer/politifullmektig. Advokaci niechca wcale zatrudniac najefektywniejszych specjalistow poniewaz po uzyskaniu advokatbevilling mozna zalozyc wlasna kancelarie i zwiekszyc konkurencje i presje co do jakosci i tempa pracy (a nikt inny konkurencji im niestworzy bo aby ja stworzyc musi miec bevilling i krag sie zamyka).... a aby zostac politifullmektig lub dommerfullmektig to trzeba nabic "erfaring" czyli doswiadczenie zawodowe gdyz praktycznie tylko to sie liczy i nikt na panstwowych stanowiskach nieocenia innych kwalifikacji ani umiejetnosci z okazji intervju w sprawie pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Blackbird)
Wiking
Do Pawła i Kamili, zgadzam się w 100 % z Wami ! Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
kaliszanin napisał:
Dokladnie Kamila Olga jest tak jak mówisz!!! U mnie jest podobnie jestem jako jedyny Polak i mam wielki szacunek wsrod Norwegow

Z tym WIELKIM to chyba jednak przesada co
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
dlaczego przesada? wiadomo , że wśród opierdalaczy jakiegoś dużego respektu nie zdąbędziesz, ale wśród normalnych już tak, wszystko zależy od człowieka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Sebastian napisał:
kaliszanin napisał:

Z tym WIELKIM to chyba jednak przesada co

W no co ty, jaka przesada
Wszyscy mu sie klaniaja łącznie z szefem i poklepią po plecach
Swoja droga ciekawe ile tu jest i kiedy zauważy iż za plecami obrabiaja mu dup.?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok