Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
krzysztof kowal (2871 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
PJo napisał:
Sebastian napisał:
Ślepi ...Ślepi... Głupcy czym to się różni od Brakkefolket inni bohaterowie???

A choćby tym ze Janusz posługuje sie norweskim mieszka w normalnym mieszkaniu i nie pije leski z mlekiem lub wody zaraz po pracy na balustradzie :-p

ale pod względem naiwności to samo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
agiss napisał:
Bardzo dobry reportaz panie Januszu,w koncu pokazal pan ,ze jest wielu obywateli polskich ,ktorzy pracuja uczciwie sama jestem obywatelka mieszkajaca od 6 lat w Norwegii i bardzo jestem zadowolona z tego iz mam stala prace,dom i dobra sytuacje ekonomiczna,ktorej na pewno nie miala bym w Pl.
Pozdrawiam i trzymam kciuki.

a gdzie niewiasto masz ten dom i coś do włożenia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
mnie podobaja sie bardzo te koce na kanapie i fotelach..... : )))))
piatka dzieci ? hmmmm ..................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(PiotrKobialka)
Wiking
czesiu....a ty co ? w Polsce tez willa i dwa sklepy na wiosce?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
thespecialone napisał:

piatka dzieci ? hmmmm ..................

zastanawiasz się gepardzie czy to dlatego, że Norweski Król tak dużo płaci na dziecię polskie
a może po 10 dniach niewidzenia tak im strasznie na miłość ochota przychodzi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Piatka dzieci, 140 kr na godzine, i myslisz ze twoja zona znajdzie tak szybko prace?Sprobuj utrzymac cala rodzine tu w Norwegii za te pieniadze-powodzenia. A poz atym mieszkanie w Krakowie, 1500 zl za wynajem, zona z dlugim stazem pielegniarskim na pewno kolo 2 tys ma i ty na pewno bys znalazl jakas prace za 2 tys zl , razem macie ok 6 tys zl i wszystko bez kredytow-jaki z tego wniosek?masz parcie na szklo. W Polsce zyl bys dobrze za te pieniadze.Glupa udajesz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(PiotrKobialka)
Wiking
Jest dobrze dopóki pendluje. Jak sprowadzi tutaj ferajnę to murowany dom pozostanie tylko wspomnieniem. Zona może pojsc do pracy w sykehjemie. Dziecmi zajmie się barnevernet i w zasadzie osiągnie to co chciał. Norge będzie miało piec młodych zdrowych kandydatow do adopcji dla homsow no i dwoje roboli, których kopnie się w 4 litery jak się zepsuje zdrówko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
PJo napisał:
Sebastian napisał:
Ślepi ...Ślepi... Głupcy czym to się różni od Brakkefolket inni bohaterowie???

A choćby tym ze Janusz posługuje sie norweskim mieszka w normalnym mieszkaniu i nie pije leski z mlekiem lub wody zaraz po pracy na balustradzie :-p

Janusz posługuje sie Norweskim...??? naprawde ... to to był Norweski? Czy ty "posługujesz" się Norweskim jeśli tak to poczytaj...

"Ja, selvsagt er det flere og flere som skjønner at det er et privilegium å bo i Norge. Alle vet det.
Vi etniske nordmenn, såvel som de som står på utsiden som ønsker seg masser av gratis goder. Enten det er bussjåfører, snekkere, 10-barnsmødre eller asylsøkere med mer eller mindre gyldige og sannferdige søknader.
Felles for alle er at de ønsker et lettvint liv i dette landet. Alle forstår det.
Norge hadde hatt en befolkning på 500 millioner eller mer, hadde de som ønsket kunnet kommet inn..."
i jeszczewięcej , poczytaj komenty ..tyle zrozumieli tubylcy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
555 napisał:
Piatka dzieci, 140 kr na godzine, i myslisz ze twoja zona znajdzie tak szybko prace?Sprobuj utrzymac cala rodzine tu w Norwegii za te pieniadze-powodzenia. A poz atym mieszkanie w Krakowie, 1500 zl za wynajem, zona z dlugim stazem pielegniarskim na pewno kolo 2 tys ma i ty na pewno bys znalazl jakas prace za 2 tys zl , razem macie ok 6 tys zl i wszystko bez kredytow-jaki z tego wniosek?masz parcie na szklo. W Polsce zyl bys dobrze za te pieniadze.Glupa udajesz.

AMEN!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Janusz Adamczyk
(Janusz. A)
Wiking
dziękuję wszystkim za komentarze , zwłaszcza tym co umieją czytać ze zrozumieniem ....

pozdrawiam wszystkich , spokojnych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku

Janusz Adamczyk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok