Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Walka z czarnym rynkiem pracy - Norwegia

Czytali temat:
(1001 niezalogowanych)
1 Post
slomiaczek007 slomiaczek007
(slomiaczek007)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Walka z czarnym rynkiem pracy
każdy orze jak może
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
-Większość osób docenia jednak to, że u mnie dostaną paragon, nawet jeśli usługa jest droższa o 200 koron. Klienci dostają tutaj to, za co płacą. Moim zdaniem osoby pracujące na czarno, nie mają wystarczającej wiedzy na temat swojej pracy. Klienci powinni stawiać przede wszystkim na bezpieczeństwo.
norweski warsztat... 4 opony, 4 felgi...
dwie opony zalozone prawidlowo...
jedna na odwrot... i druga tez na odwrot...

takie znaczki jak outside czy inside....
albo kierunek roatcji przy kierunkowych to nic im nie mowia czasami...

o markerach na lepszych oponach (czerowone, zolte) tam gdzie wentyl ma isc itd... to tez nikt nie slyszal...

snap drive Asker... fachowcy na 102 )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Mam nadzieje ze doczekam sie tego dnia kiedy zaczna wylapywac wszystkie polskie,litewskie i inne cwane kurwy tego swiata. Dnia w ktorym skonczy sie wasze fruwanie na polskich ,litewskich,lotewskich blachach z napisem bygg na samochodzie. Na pohybel wam chuje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Yatsek napisał:
-Większość osób docenia jednak to, że u mnie dostaną paragon, nawet jeśli usługa jest droższa o 200 koron. Klienci dostają tutaj to, za co płacą. Moim zdaniem osoby pracujące na czarno, nie mają wystarczającej wiedzy na temat swojej pracy. Klienci powinni stawiać przede wszystkim na bezpieczeństwo.
norweski warsztat... 4 opony, 4 felgi...
dwie opony zalozone prawidlowo...
jedna na odwrot... i druga tez na odwrot...

takie znaczki jak outside czy inside....
albo kierunek roatcji przy kierunkowych to nic im nie mowia czasami...

o markerach na lepszych oponach (czerowone, zolte) tam gdzie wentyl ma isc itd... to tez nikt nie slyszal...

snap drive Asker... fachowcy na 102 )

Heh u mnie to Samo vianor zakład specjalizujący się tylko w oponiarstwie, a opony kierunkowe wszystkie w jedną stronę założone. Ehhhhh

Inna sytuacja.słowa jednej norwezki jak byłem w warsztacie u Polaka . Która tam zakładała tylko koła, a wymianę opon miała rok wcześniej w innym ( norweskim) i ma bicie na kole przednim. tłumacząc to tak że on źle założył te Kola. tył jest z przodu...( Była na konsultacji w poprzednim warsztacie i jej powiedzieli że koła " balansuje" się inaczej na przód i tyl i dlatego ma bicie)

Gdyby gumiarz jej nie udowodnił że rozwalona była opona, a jak,miała ja na tyle to nie czuła tego tak.... Żyła by w przeświadczeniu ze to on spierdolil robotę.

Mógł chłop jej zamienic przód z tyłem i tyle ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Rozwiazanie jest niezwykle proste nazywa sie: Kapitalizm.

A wiec zniesienie wszelkich ograniczen aby pracodawca i pracownik mogli zawrzec dokladnie taka umowe na prace jaka obu strona odpowiada. Do tego zadnych akcyz czy podatkow. Kazdy placi jedynie standardowa stawke na utrzymanie: wojska, policji oraz wymiaru sprawiedliwosci ewentualnie innych spraw wymagajacych panstwowej interwencji typu np. chowanie ludzi ktorzy niepozostawili pieniedzy na pogrzeb i nie ma zadnej prywatnej osoby ktora by chciala cos zrobic z pozostalosciami aby nie lezaly na ulicy oraz inne tego typu zadania. Dodatkowo podatek od powierzchni posiadanej ziemi zalezny rowniez od umiejscowienia gdyz im wieksze terytorium tym wieksze koszta policji ktora ma go pilnowac. A sprawiedliwosc wymaga aby kazdy placil za siebie wiec wlasciciel duzych posiadlosci placi wiecej bo policja musi wiecej srodkow na pilnowanie jego wlosci wykorzystac.

Kapitalizm rozwiazuje praktycznie wszystkie problemy typu "czarny rynek" i wprowadza absolutna sprawiedliwosc kazdemu to co sobie sam wypracuje (jak ktos komus cos da "bezinteresownie" znaczy ze obdarowany "pracowal" podlizujac sie/wzbudzajac litosc etc.). Nie ma systemu politycznego ktory by byl bardziej efektywny i sprawiedliwy a w dodatku dawal ludzia ogromna wolnosc i swobode osobista.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Janin napisał:... Mam nadzieje ze doczekam sie tego dnia kiedy zaczna wylapywac wszystkie polskie,litewskie i inne cwane kurwy tego swiata.
... Dnia w ktorym skonczy sie wasze fruwanie na polskich ,litewskich,lotewskich blachach z napisem bygg na samochodzie.
... Na pohybel wam chuje!

TEŻ MI ODWAGA ....! .
---
Jesteś gorszy , od tych , którym twoim zdaniem , "ubliżasz" !!!! .
---
TAKA JEST PRAWDA .
---
Jak jesteś , taki silny w gębie ... na necie i pod nickiem ... SKRYTY... jak menda .
---
To może spisuj te podejrzane auta z rejestracji i nazw Firm i podawaj do Toll .
Jaki widzisz w tym problem ? .
---
Łatwo jest posłać wulgarną wiązkę , wiedząc iż "to nic nie kosztuje" .
---
Trudniej lub prawie niemożliwe , staje się ... FAKTYCZNIE DZIAŁAĆ ...
---
Taka sobie ludzka przewrotność , którą można przyrównać do Burka na łańcuchu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
Jest jeszcze jedna wazna sprawa, dostając paragon za usługę w momencie jeśli dojdzie np do wypadku (odkreca ci się kolo) mozesz żądać odszkodowania itp. Jak robisz na czarno to co najwyżej mozesz gościowi mordę obic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
qmulus napisał:
.... Jak robisz na czarno to co najwyżej mozesz gościowi mordę obic.
Jesteś w błędzie , niemniej nie chce mi się drętwo dyskutować w tym temacie .
---
Napiszę jedynie tyle , że w razie "NIESZCZĘŚCIA" można swoich praw dochodzić na drodze sądowej . Tak Karnej jak i Cywilnej .
---
A JUŻ zwłaszcza w Norge ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
Gabriel napisał:
qmulus napisał:
.... Jak robisz na czarno to co najwyżej mozesz gościowi mordę obic.
Jesteś w błędzie , niemniej nie chce mi się drętwo dyskutować w tym temacie .
---
Napiszę jedynie tyle , że w razie "NIESZCZĘŚCIA" można swoich praw dochodzić na drodze sądowej . Tak Karnej jak i Cywilnej .
---
A JUŻ zwłaszcza w Norge ... !

Ocziwiscie ze tak. Tyle ze najpierw musisz udowodnić komuś ze to on wykonał usługę. Takich spraw w sadzie jest mnóstwo i długo trwają :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Cokolwiek bym nie napisal i tak daleko mi do ciebie fioletowy popaprancu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok