Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2251 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
tomiro napisał:
Witam wszystkich zainteresowanych tym tematem.Chciałbym wytłumaczyć kilka spraw,ponieważ dotyczą mnie osobiście.Czytając ten artykuł czuje się jak jakiś przestępca jakbym nie wiadomo co przemycał.
Po pierwsze pieniądze były zarobione uczciwie,a praca była legalna ,o czym informowaliśmy celnika,(jeżeli po tym wszystkim można go tak nazwać) i pokazywaliśmy rozliczenia z lat wcześniejszych.Kolega miał schowaną większą gotówkę(złodziei nie brakuje).Ja natomiast miałem 23000kr tyle ile można mieć, a nawet trochę mniej."Celnik"zabrał mi wszystko,zostawiając jedyne 13kr za co nie mogłem kupić nawet kawy na promie.Poza tym był lekko mówiąc niesympatyczny,ale na całym świecie są ludzie i ludziska i ten jeden człowiek nie zmieni mojego dobrego zdanie o Norwegach,których poznałem i pozdrawiam.Na dzień dzisiejszy czuje się okradziony z tego na co ciężko pracowałem i z czego płaciłem podatki dla Norwegii. Mam nadzieję jednak, że ta sprawa się jak najszybciej wyjaśni i zwrócą mi moje pieniądze w całości.

1. Skoro pracowales legalnie to dlaczego nie zrobiles przelewu do PL, raz ze lepszy przelicznik niz w polskim banku czy kantorze a i mniej problemow ze zlodziejami i celnikami...

2. Skoro miales 23tys kr,celnik nie mial prawa ci tego zabrac, prawnik i po krzyku....

3. Twoj kolega mial wiecej niz 25 tys i pracowal legalnie to dlaczego nie zadeklarowal tego zanim przekroczyl granice?

4. Patrz punkt 1.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
dobrze ze to bogaty kraj i nie musza oszczedzac na zarciu dla psow
fakty.interia.pl/news-policja-zatrudni-p...szczurow,nId,1026997
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
ppp ppp
(ja543)
Wiking
do alexkawa -popieram Twoj punkt widzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
marianekk napisał:

janek > ona ma juz 17 lat i uwielbia cie czytac
Mówi mi, ze wszystkie zgredy i pomarszczone dziadki (jak ty) powinni miec takie poczucie humoru

zastanów się marianku czy nie trzeba się z nią wybrać do psychologa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre ved mark napisał:
marianekk napisał:

janek > ona ma juz 17 lat i uwielbia cie czytac
Mówi mi, ze wszystkie zgredy i pomarszczone dziadki (jak ty) powinni miec takie poczucie humoru

zastanów się marianku czy nie trzeba się z nią wybrać do psychologa

a tobie co doradził?
bo nie omijasz żadnego mojego postu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
z twoich 7212 ominąłem grubo ponad 7000 ...więc się odpi..erdol
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
X Y
(BladeRunner)
Wiking
,,1. Skoro pracowales legalnie to dlaczego nie zrobiles przelewu do PL, raz ze lepszy przelicznik niz w polskim banku czy kantorze a i mniej problemow ze zlodziejami i celnikami...,,
- bzdura, wymiana w kantorze jest najkorzystniejsza, przelicznik banku jest zawsze nizszy.

,,2. Skoro miales 23tys kr,celnik nie mial prawa ci tego zabrac, prawnik i po krzyku....,,

- myslisz, ze prawnik to matka Teresa, co robi za frajer?!

,,3. Twoj kolega mial wiecej niz 25 tys i pracowal legalnie to dlaczego nie zadeklarowal tego zanim przekroczyl granice?

- niewazne czy legalnie czy nielegalnie, wazne czy zapracowal na ta kase.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
BladeRunner napisał:
,,3. Twoj kolega mial wiecej niz 25 tys i pracowal legalnie to dlaczego nie zadeklarowal tego zanim przekroczyl granice?

bzdura!!! jest to istotne czy zapracował na to legalnie czy tez nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
BladeRunner napisał:
,,1. Skoro pracowales legalnie to dlaczego nie zrobiles przelewu do PL, raz ze lepszy przelicznik niz w polskim banku czy kantorze a i mniej problemow ze zlodziejami i celnikami...,,
- bzdura, wymiana w kantorze jest najkorzystniejsza, przelicznik banku jest zawsze nizszy.

bzdura, juz od wielu lat sprawdzam przelicznik w dnb i kupuje PLNy w dnb jak potrzebuje, lepszy przelicznik niz w kantorze czy polskim banku

,,2. Skoro miales 23tys kr,celnik nie mial prawa ci tego zabrac, prawnik i po krzyku....,,

- myslisz, ze prawnik to matka Teresa, co robi za frajer?!

za frajer nie zrobi ale pieniadze za prawnika odzyska jak wygra sprawe

bardzo wazne czy legalnie czy nie...bo jezeli nielegalnie to tylko idiota pcha sie z taka kasa do samolotu czy na prom....obecnie trzepia jak diabli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
X Y
(BladeRunner)
Wiking
,,bzdura!!! jest to istotne czy zapracował na to legalnie czy tez nie,,

- nie badz hipokryta, idiote tylko z siebie zrobisz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok