Pani Solberg, nie wiem jak się pisze jej nazwisko. Ta kobieta doprowadziła do tego, że nie mamy jako obywatele EOS darmowej nauki j.norweskiego. Tak twierdzi min. moja nauczycielka prowadząca taką naukę w formie wolontariatu od 5 lat 2 razy w tygodniu. Norweszka nie mieszana. Jej dziadek kiedyś emigrował za chlebem na jakiś czas do USA, zanim ropę znaleźli i bez języka angielskiego miał pod górkę. Z opowieści dziadka rozumie nasze problemy i dlatego pomaga nam. Podkreśla zawsze że na tą Solberg i jej partie my emigranci musimy uważać. A zniesienia zakazów to chasła przedwyborcze, o których zapomną po wyborach. Podatki to nam podniosą. Do Imperator 1988. W niemczech nie są tak kręte i górzyste drogi jak tu. Ja ciężarówką załadowaną jeździłem i przy 80 km na godz. na leciuteńkim łuku wyprzedził mnie i wjechał przede mnie dupek 100 km na godz. Wystarczyło bo musiał przychamować zaraz, bo mu zwierze przebiegło drogę, ja za nim 17 ton zaparłem się rekami za kierownicę i depłem po hamulcach ile sił inaczej bym go zmiażdżył. Nie widzę potrzeby zwiększania prędkości, bo tu jest mało prostych odcinków. Chcesz na siłę zostać dawcą narządów? Lepiej się wyszalej w niemczech i przyjedź tu spokojnie jeździć.
11 Lat, 8 Miesięcy temu