Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Światło (ognia) w tunelu - Norwegia

Czytali temat:
(551 niezalogowanych)
1 Post
Daniel Bruzdzinski
(cichy536)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Światło (ognia) w tunelu
To była masakra byłem w tym miejscu i musiałem zawracać z powrotem bo tunel byl zamkniety żeby dotrzeć do domu, dobrze ze nie znalazłem sie tam kilka minut wcześniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
Ten tunel jest pechowy. 5 lipca 2007 na 11 kilometrze zapalił się TIR - w smogu dymu udało się nam ewakuować. Jechałam nim 2 tygodnie temu i drżałam. Widać słusznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Maryjkap napisał:
Ten tunel jest pechowy. 5 lipca 2007 na 11 kilometrze zapalił się TIR - w smogu dymu udało się nam ewakuować. Jechałam nim 2 tygodnie temu i drżałam. Widać słusznie.

Pech nie ominal rowniez Polaka, ktory uslyszal juz zarzuty w tej sprawie. Pomimo tego, ze mial wyrazne problemy z samochodem, to nadal kontynuowal jazde i skonczylo sie bardzo niefortunnie.

www.dagbladet.no/2013/08/07/nyheter/gudv...ks/ulykker/28580014/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
To przykre, że nasi mają w tym swój wkład. Jednak ten tunel nie należy do bezpiecznych o czym rozpisują się norweskie media. To śmiertelna pułapka.
Warto wiedzieć , że w takich przypadkach (gęstego dymu ) należy starać się zamknąć wszystkie przewody wentylacyjne w samochodzie. Oddychać przez wilgotną tkaninę aby dym ne dostawał się do układu oddechowego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ta Polak winny bo norki widzialy jak wlewal wode do chlodnicy

sami mechanicy widza jadac 100km/t jak ktos wlewa wode na parkingu
do chlodnicy i na pewno nie do zbiornika spryskiwaczy

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Pozar-w-...c.html?ticaid=111168

dlaczego nie napisza ze to byla norweska ciezarowka ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jesli nie pisza, ze to byla norweska ciezarowka, to pewnie dla tego, ze nie ma to znaczenia. To kierowca ma mozg, a nie ciezarowka i obowiazkiem kierowcy jest zaprzestac jazdy, kiedy pojawiaja sie problemy z pojazdem, ktore moga byc zagrozeniem dla ruchu oraz zycia i zdrowia innych uzytkownikow drog.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a o Norwegach wyrzucajacych w tunelach zapalone papierozy tez nie pisza

jeszcze nie ustalili zrodla pozaru a juz pisza o Polakach

prawie jak w Holandii

Pierwszy od blisko 150-ciu lat wilk w Holandii to nie żart - ostatecznie orzekli naukowcy. Niektóre holenderskie media przypuszczały wcześniej, że wilka podrzucili na poboczu drogi polscy robotnicy.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/ciekawostki/news-holend...;utm_campaign=chrome
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok