Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Jestem ostatnim norweskim murarzem w Oslo - Norwegia

Czytali temat:
Kasia K Maja Baran Aleksandria (1168 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
i jeszcze polska świnia się tym chwali
no tym dachem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Dariusz S
(dreamstars)
Początkujący
A ilu tych norweskich murarzy było jak tu wszystko z drewna ? Większość Polaków pracuje za normalne norweskie stawki oscylujące w dolnych granicach bo Norki się dzielą między sobą resztą dzięki firmom bemmaningowym. Jeżeli tylu by było chętnych Norwegów ile jest miejsc pracy w tym kraju na pewno mieli by pierwszeństwo w 95 % firmach. Zwykła Norweska 51 letnia ciota która nie wytrzymuje najwyraźniej konkurencji. Bo Norweg z głową na karku potrafi sam nieźle zarobić i przy tym dać innym !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Remek R
(Remo)
Nowicjusz
Skoro pracują za 40NOK/h to znaczy ze tyle warta jest ich praca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
pindolisz
gość ma rację mówiąc
-Nie usłyszysz nawet słowa po norwesku, kiedy spróbujesz się przejść wzdłuż placów budowy. Tylko Hiszpanie, Polacy, ludzie, którzy wyrwali się z ciężkiej sytuacji życiowej.
byłem ze dwa lata temu na budowie tych wieżowców na przeciwko Viking Stadion w Stavangerze
i rzeczywiście norweski to chyba ostatni język, jaki można tam było usłyszeć
prace monterskie to głównie z Litwy, Łotwy
wykończeniowe Portugalczycy i Hiszpanie
a od zamiatania i lania betonu fachowcy w polskim języku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Dlatego zachecam do zglaszania pracujacych na czarno..widzisz " ekipe" ,dzwon gdzie trzeba,przyjada i skontroluja i po sprawie.

Juz niedlugo bedziemy wszyscy jak jeden maz zapierdalac za niskie stawki bo cholota do tego doprowadzi.. Bo przyjechal jeden skurwiel z drugim i majac ciezka sytuacje zyciowa ,zmuszony jest do pracy za 50kr
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
grzegorz g
(koleś)
Wiking
dreamstars popieram ,madrze gadasz,pozatym nie jest wstydem pracować za niskie pieniądze bo sytuacje ludzie mają różne,wstyd to płacic tak mało,a rasizm do nas jest był i będzie,ciapaty ma wyjebane i nikt się go nie czepia ze kaske garnie za free,a polaka budowlańca będą łajać zawsze,nawet jak się nazapierdala tak ze po jednym piwku zasypia,no i oczywiście do tego łatka alkoholik.a dziadek naprawdę zakompleksiony i nie radzi sobie na rynku,ciekawe ile dałby on Polakowi.pozdro
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
koleś napisał:
nie jest wstydem pracować za niskie pieniądze bo sytuacje ludzie mają różne,wstyd to płacic tak mało,
a jak by się to nazywało, gdyby płacili dużo
kiedy mogą płacić mało
a i tak są chętni?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Sytuacja każdego z nas jest inna, ludzie mając nóż na gardle godzą się na tanią pracę. Nie można ich za to winić. Przypomnijcie sobie swoje początki, prawie wszyscy brali co popadnie, a teraz paniska głoszą idiotyczne teorie. To że w Norwegii od zawsze spełnialiśmy i spełniamy rolę jako (Billig Arbeidskraft) - taniej siły roboczej, jest oczywiste. Kto ma z tym problem, to jego sprawa.
Nawet jeśli chodzi o minimalne legalne stawki jakie wywalczyły związki zawodowe, to norki nie dopuszczą nigdy aby były wysokie.
Sam słyszałem jak norek do norka mówił, chcesz mieć zawsze w nocy o północy w razie awarii gwarancje na wykonaną pracę, weź moją firmę i tu cenę mu wywalił kosmiczną. Nie to weź polską firmę, ale do mnie nigdy w nocy nie dzwoń w razie awarii, bo ja nie chcę w nocy się głowić jak oni założyli ci tą klimatyzację i jak ma to działać? Chodziło o klimatyzację u dużego rolnika w części zabudowań razem z pomieszczeniem jako centrale. To się jemu też nie dziwię. To że gość dysponuje wiedzą, sprzętem, ma zawsze w przypadku awarii czas przyjechać naprawić ma duże znaczenie dla zamożnych norków. Nie mamy się co na to oburzać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tu chodzi o co innego
że byle dureń z Polszy z wąsami
to się za strasznego fachowca uważa
i że to on ratuje i buduje Norge
bez niego to by sobie rady nie dali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(Svane)
Wiking
Jeg er helt enig med deg,jeg måtte selv legge ned firma,kunne ikke konkurere med svart marked
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok