Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4146 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
anna0000 napisał:
alinu napisał:
Norweg jadący na wakacje kojarzy mi sie w brudnych dresach i obdartych conversach z plecakem i obdrapana walizą. Wyglądający jak by przed godzina opuścił farmę kurczaków..... No ale czego od nich innego można by wymagać skoro oni nie przywiazuja wagi do NICZEGO...... Totalne bezguścia..... zmien kraj ,jesli sie nie podoba

powiedz to milionom mieszkancow Krakowa
bo tam wlasnie jezdza na wakacje Norwedzy i Norwezki i szczaja i rzygaja na ulicach
zadnego szacunku do miejsc historycznych i innych Narodow
jak w Krakowie byl Uniwesytet to oni dopiero uczyli sie jak machac maczuga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
Nie wiem czy osoby komentujace a przede wszystkim autor mial kiedykolwiek okazje spedzic wakacje z Norwegami. Ja od 3 lat jezdze na wakacje z norweskimi biurami podrozy(szczegolnie polecam Ving) i totalnie sie z tym nie zgadzam. Norwedzy glownie jezdza calymi rodzinami(z malymi dziecmi). Nie zachowuja sie wcale zle. Sa poprostu wyluzowanie ale niegdy nie chamscy czy w jakis razacy sposob nie wyrozniaja sie sposrod innych nacji. Wrecz przeciwnie. A to ze chodza w trampkach itp. Nie moja sprawa ale na wakacjach chyba chodzi o to zeby czuc sie dobrze i spedzic ciekawie czas a to akurat oni potrafia. Jezdza na wiele wycieczek fakultatywnych, nurkuja z dziecmi i sa na pewno duzo bardziej aktywni. A ten artykul nie do konca pokrywa sie z prawda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
patim napisał:

powiedz to milionom mieszkancow Krakowa

A ile tych "milionow" jest w Krakowie

jak w Krakowie byl Uniwesytet to oni dopiero uczyli sie jak machac maczuga

Ja wiem, ze na szkole jest dla ciebie za pozno, wiec albo zamilcz, albo sobie kazde zdanie, ktore chcesz napisac wygoogluj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
alinu napisał:
takie sa skutki ze cały rok przechodzą w trampkach lub gumakach..... Nie maja stylu ani gustu....... Często wysmiewani sa Polacy ze chodzą w skarpetach i sandalach ale co jak co kiedy przychodzi odpowiednia okazja to Polak wie jak sie ubrać,
Pewnie, ze wiedza jak sie ubrac i najczesciej jest to taka alinu, co to w gory zalozy szpilki, wezmie stylowa podrobke torebeczki, mini spodniczke, dekolt po uda, tapir na glowie i polmetrowe zele na paznokciach, tak, wiem, wiem.... To jest taki "elegancki" styl polski, na ktorym malo kto sie zna

Norweg natomiast nie ma wyczucia pocieszajace jest to ze sa gorsi od nas pod tym względem haha

To jest to, co zadna z was nie pojmie: ze mozna chodzic ubranym wygodnie i nie zwracac uwagi co taka alinu o tym mysli. Natomiast alinu nie potrafi sie ubrac bez myslenia, co inni o tym powiedza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
Makaryna napisał:
alinu napisał:
takie sa skutki ze cały rok przechodzą w trampkach lub gumakach..... Nie maja stylu ani gustu....... Często wysmiewani sa Polacy ze chodzą w skarpetach i sandalach ale co jak co kiedy przychodzi odpowiednia okazja to Polak wie jak sie ubrać,
Pewnie, ze wiedza jak sie ubrac i najczesciej jest to taka alinu, co to w gory zalozy szpilki, wezmie stylowa podrobke torebeczki, mini spodniczke, dekolt po uda, tapir na glowie i polmetrowe zele na paznokciach, tak, wiem, wiem.... To jest taki "elegancki" styl polski, na ktorym malo kto sie zna

Norweg natomiast nie ma wyczucia pocieszajace jest to ze sa gorsi od nas pod tym względem haha

To jest to, co zadna z was nie pojmie: ze mozna chodzic ubranym wygodnie i nie zwracac uwagi co taka alinu o tym mysli. Natomiast alinu nie potrafi sie ubrac bez myslenia, co inni o tym powiedza

W 100 procentach sie z Toba zgadzam. Nie chodza brudni ani zaniedbani. Chodza w tym w czym czuja sie dobrze i na luzie a to jest najwazniejsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(alinu)
Wiking
Niezniszczalny napisał:
Nie wiem czy osoby komentujace a przede wszystkim autor mial kiedykolwiek okazje spedzic wakacje z Norwegami. Ja od 3 lat jezdze na wakacje z norweskimi biurami podrozy(szczegolnie polecam Ving) i totalnie sie z tym nie zgadzam. Norwedzy glownie jezdza calymi rodzinami(z malymi dziecmi). Nie zachowuja sie wcale zle. Sa poprostu wyluzowanie ale niegdy nie chamscy czy w jakis razacy sposob nie wyrozniaja sie sposrod innych nacji. Wrecz przeciwnie. A to ze chodza w trampkach itp. Nie moja sprawa ale na wakacjach chyba chodzi o to zeby czuc sie dobrze i spedzic ciekawie czas a to akurat oni potrafia. Jezdza na wiele wycieczek fakultatywnych, nurkuja z dziecmi i sa na pewno duzo bardziej aktywni. A ten artykul nie do konca pokrywa sie z prawda.

W takim razie może masz podobny styl i tak wyśmienicie wkomponowujesz sie w ich otoczeniu ze ci to nie przeszkadza....... A komentuje dlatego ze sama tez zawsze na wakacje wybieram norweskie biura i wiem ze maja w dupie to jak sa ubrani..... Dres + trampek przez cały rok......
Fakt z tym ze sa bardzo kulturalni i nie zachowują sie zle to napewno, rownież sposob spędzania wakacji maja bardziej kreatywny.......
Zawsze wysmiewa sie Polaków ze takiego Franka rozpoznaje sie z km bo idzie w skarpetach + sandal..... Tak i tutaj sa bezguścia ...... Nie ma reguły ......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(alinu)
Wiking
Makaryna napisał:

To jest to, co zadna z was nie pojmie: ze mozna chodzic ubranym wygodnie i nie zwracac uwagi co taka alinu o tym mysli. Natomiast alinu nie potrafi sie ubrac bez myslenia, co inni o tym powiedza [/quote]

Dowartosciowalas sie troszkę ????? Najbardziej kocham takich jak ty co to anonimowo sie na forum wypowiadają aby tylko poczuć sie lepiej...... Pisz człowieku na temat artykułu a nie na temat mojej osoby czy to aż takie ciężkie do zrozumienia z takim paskudnym zawistnym sposobem bycia???

Oczywista sprawa jest fakt ze najważniejsze jest to by czuć sie dobrze bo to przecież o to chodzi......
Może najpierw przeczytaj artykuł i zastanów sie nad komentarzem bo twoje anonimowe zdanie mam akurat głęboko w d.....!!!!!

"Co ciekawe, sami Norwegowie krytycznie oceniają swoja postawę na wakacjach. Tak pokazują wyniki ankiety przeprowadzonej przez Respons Analyse w sierpniu 2012 na grupie 1007 osób. 54% ankietowanych sądzi, że Norwegowie piją za dużo podczas wakacji. 27% ankietowanych uważa także, że plecak oraz obowiązkowy zestaw skarpety plus sandały to atrybuty Norwega na wakacjach"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(anna0000)
Wiking
alinu napisał:
anna0000 napisał:
alinu napisał:
Norweg jadący na wakacje kojarzy mi sie w brudnych dresach i obdartych conversach z plecakem i obdrapana walizą. Wyglądający jak by przed godzina opuścił farmę kurczaków..... No ale czego od nich innego można by wymagać skoro oni nie przywiazuja wagi do NICZEGO...... Totalne bezguścia..... zmien kraj ,jesli sie nie podoba

Wow hahaha ależ sie rozpisala.... Nie stresuj sie Aniu skoro masz podobny styl twój wybór ......
wiec nie oceniaj kto jak sie ubiera ,oceniaj siebie ,ludzie inteligentni tego nie czynia.A propo z jakiej wsi pochodzisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(alinu)
Wiking
Hahahahhaha bo grunt to to żeby było wygodnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
alinu napisał:
Hahahahhaha bo grunt to to żeby było wygodnie.

Ooo!... to bardzo prosta zagadka.Kazdy portal ma swojego chwasta102
Jozekmoneta robi za niego na salonie24.
Jacy oni sa podobni-zewnetrznie i wewnetrznie.

jozef.moneta.salon24.pl/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok