Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafał klimek (3892 niezalogowanych)
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
Cichy co ty pierdolisz za przeproszeniem za głupoty , nie wiem co za idiota ci taką ciemnotę wciskał ... ludzie mieli pieniądze za komuny powiedz mi jaka była wartość tych pieniędzy ... czy mieli samochody, pralki, komputery , zmywarki, HI-FI, Plazmy, porządne ciuchy , owoce , czekolady ? Z czego rosja nas okradała , chociażby z bogactw naturalnych ... ci "gestapowcy " w porównaniu z ruskimi to pikuś , chociażby Katyń się kłania ...dziadek który był podczas wojny , chwalił sonie niemiecką rodzinę , ale nie chwalił momentu kiedy twoi towarzysze "wyzwalali" Polskę ! Rosja to nasz największy historyczny wróg, tak było, jest i będzie
Zresztą co dziadek komuch mógł ci tłumaczyć ? o SB, o UB , o teczkach , o donoszeniu jednego na drugiego , o mordach większości polskich bohaterów po wojnie, o tym , że Polska dzięki komunie jest zacofana 30 lat do zachodu ? o tym , że szczytem technologii był polonez ? weź się człowieku zastanów 2 razy zanim napiszesz takie głupoty !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(on34szn)
Wiking
ciekaw jestem czemu ciapatych do kraju nie odeślą, a tylko Polakami się zajęli???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Tomasz Ukryte
(Tomasz1904)
Wiking
Niech wypierdola arabow a nie za sile napedowa sie biora
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(CichyPL)
Wiking
Matiboy jestes o rok starszy a mi mowisz co ja pierdole a co ty mozesz pamietać o tamtych czasach? czytałem na forach wiesz. No Skoro tam chwalił sobie niemiecką rodzinę to widocznie trzymał z niemcami. Nie pierdziel mi ze Rosja to Historyczny wróg bo niemiec to naturalny,pierdzielisz jakby podczas okupacji niemieckiej w pl były plazmy itd.wgl co ty pierdolisz o plazmach hi-fi itd podczas 2 wojny świat !! przecież sami Amerykanie wtedy plazmy nie mieli itd. Chłopie co ty chrzanisz. Z tego co piszesz opierasz sie na Historri tylko gdzie rząd wszystkim kierował a znasz chociaż kilku Rosjan z którymi gadałeś byłeś na imprezie lub pracowałeś ? Jesli nie to pogadaj z nimi czy to rząd sieje taki zamęt i czy spolecznosc nas nie cierpi. Nasluchales sie pewnie kaczynskiego i sie nie dziwie o twoim nastawieniu. Wiesz dla mnie to my Rosja,Ukraina,Litwa itd jesteśmy Słowianiami tak ? Ale skoro ci odpowiada Germańska rasa to ok szanuje to kazdy ma prawo wyboru i niech ma szacunek do innych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
robert kopec
(Thor2000)
Nowicjusz
CichyPL napisał:
Matiboy jestes o rok starszy a mi mowisz co ja pierdole a co ty mozesz pamietać o tamtych czasach? czytałem na forach wiesz. No Skoro tam chwalił sobie niemiecką rodzinę to widocznie trzymał z niemcami. Nie pierdziel mi ze Rosja to Historyczny wróg bo niemiec to naturalny,pierdzielisz jakby podczas okupacji niemieckiej w pl były plazmy itd.wgl co ty pierdolisz o plazmach hi-fi itd podczas 2 wojny świat !! przecież sami Amerykanie wtedy plazmy nie mieli itd. Chłopie co ty chrzanisz. Z tego co piszesz opierasz sie na Historri tylko gdzie rząd wszystkim kierował a znasz chociaż kilku Rosjan z którymi gadałeś byłeś na imprezie lub pracowałeś ? Jesli nie to pogadaj z nimi czy to rząd sieje taki zamęt i czy spolecznosc nas nie cierpi. Nasluchales sie pewnie kaczynskiego i sie nie dziwie o twoim nastawieniu. Wiesz dla mnie to my Rosja,Ukraina,Litwa itd jesteśmy Słowianiami tak ? Ale skoro ci odpowiada Germańska rasa to ok szanuje to kazdy ma prawo wyboru i niech ma szacunek do innych.

nie ma szacuku dla scierwa.... to co zrobili swiatu i naszym rodakom za czasow II wojny swiatowej .... nie ma litosci nie ma sumienia.... nie za to co zrobili naszym ojcom i matkom.... do dzisiaj wielu nazistow chowie sie jak szczury w kanalach, niech teraz wyjda na ulice...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(CichyPL)
Wiking
Thor2000 dokładnie cię popieram a z tym szacunkiem do rasy germańskiej to była ironia,stąd pisałem ze niemiec to naturalny wróg.

Z arabami czarnymi itd,jest im ciężko bo boją sie posądzenia o rasizm,a ponoć w norwegii to karalne jak cholera. Więc liczyć nie ma co ze ich wywalą z tego kraju,tylko dziwi mnie jak byłem zapisać się na kurs to pierwszeństwo mają czarni tak mi babka powiedziała w szkole...nie ogaraniam tego w żadnym stopniu,ponieważ oni po kursie i tak siedzą na socjalu i tylko dzieci robią...gdybyśmy mieli pierwszeństwo w kursach to byłaby jeszcze większa korzyść dla państwa - wiecej polaków na legalu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
sigridcz napisał:
www.mojanorwegia.pl/czytelnia/norwegia_z...kach_i_polakach.html
ja tu czegoś nie rozumiem-najwięcej zarabia norweski budżet na m.in.Polakach i chcą wysyłać ich z powrotem do Polski?
Dwa artykuły o treści wzajemnie się wykluczającej.

Polska to bogaty kraj. Od dziesiatkow lat jest okradana i ciagle jest co ukrasc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Dodam tyle że dla mnie licytowanie się czy ruscy, czy niemcy byli gorsi podczas ll Wojny Światowej jest głupie. Porównanie. Jeden mordercl zabił 100 dzieci, a drugiemu udało sie 200, obydwqj mieli zamiar zgładzić jak najwięcej dzieci, Który był lepszy? Niemiec, czy Rusek?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Ja nieprzerwanie mylę że zarówno ruscy, jak i niemcy byli podczas II Wojny Światowej... i tu bym się w rozmowie prywatnej brzydko wyraził, tak jak tylko potrafię. Czasy komuny też nie były sprzyjające narodowi polskiemu. nasi wszechmocni sąsiedzi wchłaniali wszystkie wyprodukowane przez nas dobra, a dawali nam tani alkohol. Pijanym narodem łatwiej się rządzi, a po co mu dobra. Wystarczy że wpoi mu się miłość do wielkiego brata, niech tym żyje. Nie wspominając o represjach wobec przeciwstawiającej się części narodu polskiego. Oczywiście, że jak w każdym narodzie, są czarne owce, tacy co aby uniknąć jakichkolwiek nieprzyjemności idą z prądem według aktualnej tendencji politycznej. Można jednak też zawsze poznać kilka perełek, ludzi ambitnych, którym chce się chcieć przeciwstawić się niesprawiedliwości niezależnie od konsekwencji itd. Tych ostatnich jest już jednak Niestety znikoma ilość. Dlatego ustalanie bezwzględnych prawd historycznych jest skazanych na niepowodzenie, bo prawie każdy nagina prawdę według swoich potrzeb. Nie można jednak mimo chęci nagięcia prawdy historycznej usprawiedliwiać, minimalizować, targować się kto więcej, a kto mniej zawinił podczas II wojny światowej. Z Obydwu stron Rosji i Niemiec, było to zaplanowane zadanie, obydwaj okupańci są zbrodniarzami i to nie tylko wobec polski, ale i świata i tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dobry Pan Bóg dał polaczkom kilkaset lat spokoju, kiedy mogli rozwinąć swoje bogactwo i potęgę
a działo się to wtedy, kiedy
Niemcy byli nieustannie pod rozbiciem dzielnicowym,
a Rosjanie pod okupacją mongolską, kiedy to ruski car musiał hanowi konia poić
to polactwo się ganiało po dzikich polach z ciapatymi
to nie narzekać dziady teraz, że nie było szansy
teraz brać tobołki i w parobki do panów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok