Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafał klimek (3887 niezalogowanych)
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
AndersB napisał:
ja pierdole ty w polsce to za komuny ostatnio byłeś i widziałeś od dupy strony?
się spytaj kogoś mądrzejszego od siebie jak chleb za komuny smakował
jak piwo
dla przykładu ten żywiec za komuny, a teraz
polska wódka to podła i wtedy i teraz, niestety

biznes.onet.pl/alarm-falszuja-sery-parow...ortaze-detal-galeria
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
czy będą skłaniać Polaków do wyjazdu jak żydów w czasie wojny ??? faszystowskie metody w Norwegii wiecznie żywe!!Płacąc podatki pracując tutaj nabywasz praw jak Norweg możesz głosować to może leniwych Norwegów zachęcą do szukania pracy zagranicą co ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Powszechna Deklaracja Praw Człowieka art Art 13 1. Każdy człowiek ma prawo swobodnego poruszania się i wyboru miejsca zamieszkani.
Art 22 Każdy człowiek ma jako członek społeczeństwa prawo do ubezpieczeń społecznych ma również prawo do urzeczywistnienia poprzez wysiłek narodowy i współpracę międzynarodową oraz zgodnie z organizacją i zasobami każdego państwa swych praw gospodarczych ,społecznych i kulturalnych niezbędnych dla jego godności i swobodnego rozwoju jego osobowości
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
AndersB napisał:
jak piwo
nie mówie że za komuny było "be" ale jest taki wybór wszystkiego że jak chce zjeść i napić sie dobrze(a lubie ) to kupuje to, nigdy nie kupuje kiełbasy czy wedliny za 10 czy 15zł, chleba za 1,50zł a piwko tylko regionalne zazwyczaj niepasrteryzowane
tu wchodząc do sklepu nie masz takiego wyboru i tak samo jeśli kupujesz towary najtańsze typu "first price" to nie mów mi że to jest dobre, np. chleb za 6nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
AndersB napisał:
jasta102 napisał:
AndersB napisał:
jak piwo
nie mówie że za komuny było "be" ale jest taki wybór wszystkiego że jak chce zjeść i napić sie dobrze(a lubie ) to kupuje to, nigdy nie kupuje kiełbasy czy wedliny za 10 czy 15zł, chleba za 1,50zł a piwko tylko regionalne zazwyczaj niepasrteryzowane
tu wchodząc do sklepu nie masz takiego wyboru i tak samo jeśli kupujesz towary najtańsze typu "first price" to nie mów mi że to jest dobre, np. chleb za 6nok

co rozumiesz przez wybór
co z tego, że w przeciętnym polskim sklepie jest 50 gatunków polskiej wódki
a jedna podlejsza od drugiej
tacy Szwedzi, Finowie, Anglicy, czy Ruscy robią po jednym, albo kilka gatunków
ale coś w tym jest
tak samo polskie sery, polskie kiełbasy i cała parszywa polska żywność
Polska tonie w parszywej żywności, produkowanej z odpadów, faszerowanej trującą chemią, z fałszowanymi terminami ważności. Półki w sklepach uginają się od wędlin, mięsa i pasztetów, które tylko wyglądają jak prawdziwe. Bo naprawdę są robione ze śmieci. Jaką ma na to radę minister rolnictwa? Człowiek, który ma bronić nas przed zalewem paskudztwa? – Nie kupujcie tanich wędlin – mówi bezczelnie Marka Sawicki (54 l.), który sam zgarnia co miesiąc ok. 14,5 tysiąca złotych.
www.fakt.pl/Sprzedawcy-wciskaja-Polakom-...tykuly,159158,1.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
a słyszałeś o swojskich wyrobach? podam ci przykład: jak jestem w pl kiełbase kupuje po 28zł, a moja kochana teściowa mówi że przepłacam bo ona kupuje też swojską po 17zł, powiedziałem jej tylko "to niech mamusia sobie ją je"
zastanawiam sie co jesz panie jasta p. w polszy jak jesteś? zwozisz norweskie pysznosci z remki mrożone w kocach w bagażniku?
p.s. ja nie twierdze ze to co polskie jest dobre ale nie uważam ze wszystko jest złe. Tak jak wszedzie sam do końca nie wiesz co kupujesz, musiałbys sam se swinie wychodowac ale czym ją nakarmisz też nie wiesz do konca . troche temat jest inny no ale...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ciapatych nie usuna bo sie ich boja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
Nav wyda kase na zorganizowanie targow z ktorych nic nie wyniknie,ale odfajkuja ze cos zostalo zrobione dostana nastepne dotacje i biznes sie kreci...przeciesz i oni musza cos pozorowac ze robia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
robert kopec
(Thor2000)
Nowicjusz
patim napisał:
ciapatych nie usuna bo sie ich boja

dokladnie.... a to przedstawienie co ma byc to na pokaz jest i tak jak juz ktos powiedzial ... oni musza pokazac ze cos robia ze dzialaja....

......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dokładnie
bo norki z reguły są złe i złośliwe
to tylko oni tak sobie mogli wymyślić
aby szukać bezrobotnym Polackom pracy
i to żeby było jeszcze bardziej dokuczliwe, to w ich własnej ojczyźnie