Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1468 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Dziwne te testy patrzylem na rozne to jak testuja ruska wodke to testuja "Beluga" dosc rzadko spotykana wodke i pisza ze nienajlepsza....

A ja sie dziwie czemu nigdzie nieprzetestowali Russkij Standard Platinum lub Imperia. To jest dopiero wodka, lubie Wyborowa i Belvedera. Ale taka wodka jak Russkij Standard to poprostu najlepsza tak czysta ze mozna pic niczym wode a potem zachwile klepie cudownie i rano nigdy nigdy nie ma po niej kaca. Oczywiscie tylko wersje Platinum i Imperia, zwykla Original ma troche posmakow takich podobnych do Wyborowej i nie czuc absolutna czystoscia taka.

PS. W Norwegii vinmonopol nie moze zarabiac (poza jakims niklym procentem). Wiec najlepsze wodki sprzedawane tylko z avgiftem lecz bez zysku sklepu sprzedajacego to kosztuja tyle co w Polsce. 1 litr Imperia w Polsce ponad 200 PLN a tu za 500 NOK mozna z monopolu. Wiec nawet sie nie bawie w kupowanie dziadowskiej wodki za 330 NOK za litr, a polski smugler niedociera do Vadsø (mimo ze granica miedzy Finlandia a Norwegia to pustkowie ktore celnika nigdy niewidzialo chyba a nie to co Svinesund czy nawet Ørje).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
chamy też się uczą pomału
teraz jak patrzę, to w zasadzie już każdy kupuje jakiś porządny alkohol na wolnocłowym w Noreg
aby dać rodzinie i znajomym w Polszy spróbować jak to powinno smakować
niedługo i chleb zaczną na spróbunek wozić
dziś właśnie wrócił jeden do Szczecina co był zachwycony norweskim chlebem
zabrał ze sobą aby innym dać
wieźcie wszystko w tamtą stronę
od proszku do prania przez wódkę po chleb
niech ta ciemnota pozna trochę świata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
LOL Russkij Standard Imperia i Platinum jest jak mowi nazwa ruski i w Polsce tyle samo kosztuje co tu w Vinmonopolet (Bo avgift bierze sprzedawca w Polsce jako zysk, a tu nie wolno zysku monopoliscie). A norweskie wodki to dziadostwo a po akevitt to za chwile nudnosci w zoladku pol litra i juz a czlowiek nawet pijany nie jest....

Piwa tez kiepskie no moze poza Mack Arctic a tak to Heineken jest za ta sama cene 25 NOK za 0,5. Szkoda ze nie importuja polskiego Lecha bo i tak mi lepiej smakuje niz Heineken nie mowiac o norweskich piwach.

A o chlebie to niepitol bo polski bialy bochen okragly 1000 razy lepszy niz tu jakikolwiek chleb. Dobrze ze to nie Szwecja bo tam to slodkie sa chleby i niewiadomo ktory normalny bez cukru, kiedys jak podrozowalem se kupilem to sie zjesc nie dalo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Imperator1988 napisał:

A o chlebie to niepitol bo polski bialy bochen okragly 1000 razy lepszy niz tu jakikolwiek chleb. Dobrze ze to nie Szwecja bo tam to slodkie sa chleby i niewiadomo ktory normalny bez cukru, kiedys jak podrozowalem se kupilem to sie zjesc nie dalo.

zgadza się chleb z polskiej pszenicy 1000 razy lepszy od chleba na północy Norge
zwyczajowo wypiekanego z łajna renifera
natomiast w dół od Trondheimu chleb wypieka się z najlepszej na świecie pszenicy amerykańskiej
i polski przy nim nawet nie poleży
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał: polski smugler niedociera do Vadsø (mimo ze granica miedzy Finlandia a Norwegia to pustkowie ktore celnika nigdy niewidzialo chyba a nie to co Svinesund czy nawet Ørje).Jednak po drogach w Finlandi są bardzo częste kontrole Policyjne , fakt sprawdzają , trzeźwość ... jednak i wzrokowo zaglądają do wozu .
---
Wątpię czy takiego "szmuglera" nie wyłapali by w tri miga ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
najlepszej na świecie pszenicy amerykańskiej
zarles to gowno genetycznie modyfikowane
GMO juz ci uszkodzilo mitochondria
jestes mutantem pozbawionym chromosomow ludzkich
a mieli sterylizowac Mischlinge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jak jechalem przez Finlandie to jednego pieska niewidzialem. A pozatym smuglerowi moga skoczyc bo do Unii ma prawo zabrac co zechce praktycznie alkoholu. A na granicy nigdy celnika niewidziano, norski jezdza do Finalandii kupowac alkohol (mi sie niechcialo bo polskiego Lecha sie tam nieuswiadczy piwa tez).

A co do chleba to na poludniu norwegii nie wazne jaki czy Grenlandsbrødet czy Telemarksbrød czy jaki kolwiek inny niema doskoku do Polskiego chleba. A normalnego sie nieuswiadczy czasem jest Olivia brød niby bialy ale to nie to co Polski chleb bialy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jak ci napoj z napisem
piwo lech
bez chmielu smakuj
to juz nie mamy co o smakach rozprawiac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Oryginalne piwo Lech jest dobre bardzo czyste i ladnie wchodzi Heineken tez dobry tu jest ale ma taki posmak jakis dziwny co jak sie duzo wypije to zaczyna niesmakowac.

A i wlasnie pewnie przez ta Finlandie smugler nieprzyjezdza bo norski kupuja wszystko w Finlandii niewiele drozej jak w Polsce alkohol (bo nikt jak mowilem niekontroluje a 100 km jest od Vadsø do granicy np. a ci w Kirkenes maja do Rosji 16 km i grenseboer bevis to jak do sklepu jada sobie zakupy zrobic wedlug kwoty dozwolonej). A zeby tedy wjechal a dalej przez Norwegie jechal sobie na poludnie to pewnie benzyna mu sie niekalkuluje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:Jak jechalem przez Finlandie to jednego pieska niewidzialem. A pozatym smuglerowi moga skoczyc bo do Unii ma prawo zabrac co zechce praktycznie alkoholu.
Pewnie jechałeś nocami to i dlatego , albo Ja miałem takie "szczęście" .Przejechałem Prawie całą Finlandię dwa razy , jadąc do Kirkenes i nie tylko , w ciągu zwykłego tygodnia pracy i byłem sprawdzany z siedem razy .
---
Co do alkoholu i używek to też nieprawda co piszesz .
Do Szwecji można legalnie wwieźć 10 litrów wódki i 110 litrów piwa , a papierosów tylko 200 szt .
O Finlandii się nie wypowiem , bo byłem tylko tranzytem z Norge do Norge ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok