Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(737 niezalogowanych)
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Fajnie Lamiko, ze mamy chociaz ciebie, jestes sumieniem narodu Jestem przekonany, ze w latach 50-tych z pewnoscia przeciwstawiłbyś sie systemowi. W> szkole odmówiłbyś deklamowania wierszy. Oni w tamtych latach mieli tak jak ty dostem do netu, znali referat Chruszczowa O kulcie jednostki i jego następstwach.

Latwo pierdolic w XXI wieku, o postawach ludzi okresu stalinizmu. Tak to juz jest, ze "polaki to same bohatery" Szczegolnie latwo przychodzi im ocena moralna czasow , ktore ich w zaden sposob nie dotyczyly.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
Przykre jest to , ze komunizm w Polsce nigdy nie został rozliczony, a kurwy przy pomocy "okrągłego stołu" zagwarantowały sobie nietykalność !!!

Przykre jest to , że ludzie bronią komunistów , z jaruzelskiego chcą zrobić bohatera ...
każdy z nas ma jakiś wybór , i przy podejmowaniu decyzji kierował się , kieruje i kierować się bedzie wyborem, ba życie to sztuka wyboru ...i z tych wyborów jesteśmy oceniani i rozliczani
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Lamikoboy napisał:
Przykre jest to , ze komunizm w Polsce nigdy nie został rozliczony, a kurwy przy pomocy "okrągłego stołu" zagwarantowały sobie nietykalność !!!

Przykre jest to , że ludzie bronią komunistów , z jaruzelskiego chcą zrobić bohatera ...
każdy z nas ma jakiś wybór , i przy podejmowaniu decyzji kierował się , kieruje i kierować się bedzie wyborem, ba życie to sztuka wyboru ...i z tych wyborów jesteśmy oceniani i rozliczani

Taa, to wezmy na tapete sanacyjnego chlopa, ktory ledwo wiazal koniec z koncem, a na przednowku wpierdalal kore brzozy. Dziedzic go dymal i kazal klaniac sie w pas. Cala roddzina analfabeci bez szans na awans spoleczny.
Az tu nagle po wojne - daja mu ziemie, dzieciom darmowa edukacje( zapatyj dziadka inaczej wciaz byc swinie pasal) Prad, "darmowa " sluzbe zdrowia etc.
Jedyne czego chca, to chwalenia systemy i bezwarunkowej lojalnosci - i co twoj dziadek wybiera?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
czy ja tu jestem tylko inny czy mamy tu wiecej "wynalazków" gloryfikujących komunizm ?

PS: Mój dziadek nigdy nie był członkiem pzpr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Lamikoboy napisał:
czy ja tu jestem tylko inny czy mamy tu wiecej "wynalazków" gloryfikujących komunizm ?

bo byl swiniopasem. A kto tu gloryfikuje? czytaj ze zrozumienie tepaku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
Wacek1 napisał:
Lamikoboy napisał:

tak był świniopasem , w tamtych czasach ludzie na wsi utrzymywali się głównie z rolnictwa

Czytam ze zrozumieniem , jeżeli popierasz komunistów i usprawiedliwiasz ich uczynki, bo przecież byli biedni i pokrzywdzeni to chcą nie chcąc ich gloryfikujesz , tak samo jak tonący okręt tuska , dla ciebie mogę być tępakiem , dla mnie to nie żadna ujma jeżeli osoba twojego pokroju nazywa mnie tępakiem , nawet mi humor wacku poprawiłeś

na szczęście dla świata po wojnie nie wszędzie panował komunizm, a symbole komunistyczne są dziś w Polsce zakazane !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a jak to miał na imię ten pierwszy komunista
ten co to wmawiał, że ludzie są równi
co to biednym chleb i ryby rozmnożył
co to biednym wodę w wino zamienił
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Lamikoboy napisał:
Wacek1 napisał:
Lamikoboy napisał:

tak był świniopasem , w tamtych czasach ludzie na wsi utrzymywali się głównie z rolnictwa

Czytam ze zrozumieniem , jeżeli popierasz komunistów i usprawiedliwiasz ich uczynki, bo przecież byli biedni i pokrzywdzeni to chcą nie chcąc ich gloryfikujesz , tak samo jak tonący okręt tuska , dla ciebie mogę być tępakiem , dla mnie to nie żadna ujma jeżeli osoba twojego pokroju nazywa mnie tępakiem , nawet mi humor wacku poprawiłeś

na szczęście dla świata po wojnie nie wszędzie panował komunizm, a symbole komunistyczne są dziś w Polsce zakazane !!!

Szkoda mi troche ostatnich postow na ciebie, a zostalo mi ich tylo 7, ale coz.
Jak sprawdzisz w slowniku slowo gloryfikacja, a nastepnie wykazesz w ktorym poscie popieram komunizm to wrocimy do rozmowy. Na ta chwile, moge to nazwac bredniami, ale, zakladam, ze jestes za glupi by uzyc tu sofizmatu, wiec najprawdopodobniej zrobiles to nieswiadomie nierozumiejac terminologii ktorej uzywasz. Dlatego abys poczul sie lepiej nazwe to paralogizmem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Janusz Ziolkowski
(janekziolko)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
a jak to miał na imię ten pierwszy komunista
ten co to wmawiał, że ludzie są równi
co to biednym chleb i ryby rozmnożył
co to biednym wodę w wino zamienił

Zdaje się, że to był ten sam co mówił, że ten kto nie pracuje niech nie je.
Raczej mało komunisty w nim było...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Pawel x
(MikeP)
Początkujący
W czasie gdy komuniści dobijali resztę polskich bohaterów , ta suka wchodziła im w dupe , że aż miło ,zapominając dzięki komu Polska istnieje na mapie ...

Do tego dodajmy proces krakowski ... a przepraszam cos tam ponoć kiedyś powiedziała , ale komu kiedy i czy było to szczere ? w swoim testamencie ten fakt pominęła

PS : przykro mi ,że tak napisałaś, jesteś taka stara , a wypowiadasz , się jak 13latka zaślepiona w justine biberze (:[/quote]

Żal.pl kolego, powinienes odrozniac polityke od poezji,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok