Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Promocja w Vinmonopolet: tańsze wino w kwietniu! - Norwegia

Czytali temat:
(739 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
polscy smakosze w większości nie skorzystają z tej okazji
widziałem jak po skosztowaniu chilijskiego wina krzywili się mówiąc
ale kwas
wiesz rozumiesz
wódka musi waniać płynem do spryskiwaczy
a piwo wódką
i gitara
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
polscy smakosze w większości nie skorzystają z tej okazji
widziałem jak po skosztowaniu chilijskiego wina krzywili się mówiąc
ale kwas
wiesz rozumiesz
wódka musi waniać płynem do spryskiwaczy
a piwo wódką
i gitara

a moze cieple bylo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Niedawno ktos jako argument kupowania na mecie podal , ze w Norwegii jest "tragiczny wybor i drogo"

Na dzien dzisiejszy Vinmonopolet ma blisko 2 tysiace gatunkow wodki, o winie i piwie nie wspominajac...Faktycznie to prawdziwa tragedia ....Samej tylko whisky maja 483 ...

Co do wyjatkowej drozyzny - w przeliczeniu ile (porownywalnej jakosci !) alkoholu mozna kupic za najnizsza stawke godzinowa, to w Norwegii jest taniej. Nawet paczka papierosow wychodzi w tym zestawieniu taniej.

Takie argumenty, to mozna sobie wiec gdzies tam wsadzic
Uwierze w argument "Chce sie nawalic, obojetne czym, aby najtaniej. Smak nie ma znaczenia"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Jakis rok temu pracowałem z 10cioma chłopakami z agecji. A ze na północy przemytu
nie ma chłopaki byli bardzo dobrzy na tzw. Sepa I narzekania jak
to złe ze drogo itd. Wiec podczas jednej takiej przerwy z ciągłym lamentowaniem
zapytalem czy pracując w PL i zarabiając 2500zl nie kupował by papierosów oraz wódki/piwa?
Wszyscy odpowiedzieli iż by kupowali
Wiec zapytałem inteligentów dlaczego zarabiając 25000 kr nie pójdą do kiosku po paczkę papierosów która kosztuje 90kr jak w Pl kosztuje 12zl ( proporcje do,zarobków mówią ze w Pl paczka kosztuje 30% wiecej ) oraz nie zakupia flaszki za 280kr ( proporcja 28zl)
Żaden nie potrafił odpowiedzieć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
To się ziomale z Polski nachleją w promo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Rafał M.
(moon5)
Wiking
Lindemans napisał:

Co do wyjatkowej drozyzny - w przeliczeniu ile (porownywalnej jakosci !) alkoholu mozna kupic za najnizsza stawke godzinowa, to w Norwegii jest taniej.

Racja!
Weźmy takie Dom Perignon Brut 2003: w Vinmonopolecie kosztuje Kr. 1.039,90, a w Polsce jakieś 600-700 PLN.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Rafał M.
(moon5)
Wiking
Co do kupowania w internetowym Vinmonopolecie, kolega zamówił sobie wino. Przysłali je, oczywiście, ale za jakiś czas dostał ankietę na temat uzależnień w rodzinie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Lindemans napisał:
Niedawno ktos jako argument kupowania na mecie podal , ze w Norwegii jest "tragiczny wybor i drogo"

Na dzien dzisiejszy Vinmonopolet ma blisko 2 tysiace gatunkow wodki, o winie i piwie nie wspominajac...Faktycznie to prawdziwa tragedia ....Samej tylko whisky maja 483 ...

Co do wyjatkowej drozyzny - w przeliczeniu ile (porownywalnej jakosci !) alkoholu mozna kupic za najnizsza stawke godzinowa, to w Norwegii jest taniej. Nawet paczka papierosow wychodzi w tym zestawieniu taniej.

Takie argumenty, to mozna sobie wiec gdzies tam wsadzic
Uwierze w argument "Chce sie nawalic, obojetne czym, aby najtaniej. Smak nie ma znaczenia"
Linde...mans pytanie 1 mam m.in.do Ciebie DLACZEGO W DANII CZY SZWECJI NIE MA PRZEMYTU?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
A DLACZEGO W POLSCE JEST PRZEMYT Z ROSJI, BIAŁORUSI I UKRAINY
i dlaczego wszędzie tylko świniarnia tym się para ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
A DLACZEGO W POLSCE JEST PRZEMYT Z ROSJI, BIAŁORUSI I UKRAINY
i dlaczego wszędzie tylko świniarnia tym się para ?
panie janie nie wiem gdzies pan sie chował ale w moich stronach w pl nie znam ludzi co przemycaja lub chociażby kupują towar z rosji czy białorusi, dla ciebie wszystko to i tak swiniarnia bo ty sie ochlałeś ciepłej wódki polskiej w hameryce i cie boli teraz ze nie mozesz
więc nie wiem czy możemy porównywać danie czy szwecje do norwegii i tak samo polske do rosji czy białorusi bo np.w danii zarobki są niewiele niższe jak w norge a paczka fajek kosztuje 40czy 50nok a tu 100, carlsberg 10nok a tu 25, flaszka wódki 70 a tu 200.

p.s nazwy państw pisałem z małej litery bo mi sie nie chciało shifta wciskać pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok