Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1309 niezalogowanych)
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
KristianAndersen napisał:
Nie no problemu nie widze w tym zeby zarabiac tyle co norki
Fagbrev mam, jezyk znam, odpiero zaczalem prace i ze Polak jestem to mniej dostalem. Kto z was dostal tyle co norwedzy jak zaczynal!? ta... juz to widze... Chyba za 10 lat temu. Czasy sie ciagle zmieniaja i teraz tak zadko bywa. Mysle ze z juz niedlugo dobije do norweskich plac, ale na poczatku nie jest latwo.

A co do systemu, to moze jest G ? Jest za drogi i wytykac to bede bo taka prawda.., tylko czekac az norwegowie zaczna byc za drodzy dla siebie samych, Kiedy piekarz bedzie sprzedawal chleb po 40 koron bo inaczej nie bedzie mu sie oplacalo ... zastanow sie.

A kolezka co za geja chce robic i pisiora w tylki chlopakow wkladac, to mysmy wszyscy przyjechali zeby teraz ciebie zbiorowo od tylu zadowolic... ale cos chyba nas jeszcze za malo tu jest
Nic sie niemartw, przyjedzie nas wiecej i bedzie pan zadowolony

Burak jestes ,widac,slychac i czuc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(KristianAndersen)
Nowicjusz
2013 napisał:
Fagbrev mam, jezyk znam, odpiero zaczalem prace i ze Polak jestem to mniej dostalem. Kto z was dostal tyle co norwedzy jak zaczynal!? ta... juz to widze... Chyba za 10 lat temu. Czasy sie ciagle zmieniaja i teraz tak zadko bywa. Mysle ze z juz niedlugo dobije do norweskich plac, ale na poczatku nie jest latwo.

A co do systemu, to moze jest G ? Jest za drogi i wytykac to bede bo taka prawda.., tylko czekac az norwegowie zaczna byc za drodzy dla siebie samych, Kiedy piekarz bedzie sprzedawal chleb po 40 koron bo inaczej nie bedzie mu sie oplacalo ... zastanow sie.

A kolezka co za geja chce robic i pisiora w tylki chlopakow wkladac, to mysmy wszyscy przyjechali zeby teraz ciebie zbiorowo od tylu zadowolic... ale cos chyba nas jeszcze za malo tu jest

Powiedz mi to prosto w oczy to z ciebie jopku przecier burakowy zrobie
Z tym swoim gejfrendem co to Polakow wyzywa ciagle pewnie urzedujesz... towarzystwo wzajemnej adoracji sie znalazlo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak

..

lepiej ściągnij łańcuch z szyi i go po łbie wychlastaj
narób mu takich śladów na fryzurze, co to murzyny sobie dwadzieścia lat temu wycinali
teraz to się wstydzą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ale jelop a ile godzin w Polsce pracujesz na 6pak tyskiego a ile w Norge na 6pak henekena bez zolci bydlecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
2013 napisał:

Z tym swoim gejfrendem co to Polakow wyzywa ciagle pewnie urzedujesz... towarzystwo wzajemnej adoracji sie znalazlo...

Jezeli ci ceny i stawki nie pasuja pakuj sie z powrotem ,anie wylewasz lezki na forum.Do budyyyyyy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
D B
(bondi)
Wiking
Ludzie, troszeczkę myślenia - to nie boli...
Pierwsze pytanie: Dlaczego przyjechałem do Norwegii? (narciarstwo biegowe, podróżnicy i fotografowie to wyjątek)
- DLA PIENIĘDZY!
Drugie pytanie: Dlaczego przyjechałem AKURAT do Norwegii?
- BO TU PŁACĄ NAJLEPIEJ!
A teraz pomyśl... Czy to, że Ci płacą 75zł/h w McDonaldzie, około 100zł/h w Skanskiej, podczas gdy w Polsce w Macu 11zł, a Skanskiej około 25zł nie wpływa na Twoje życie codzienne? (dla wszechwiedzących chodzi o porównanie realiów, a nie spieranie się o 5zł)
Wpływa i to bardzo!
W Norwegii płacisz za czas pracy... Chleb jest drogi bo piekarz nie bierze 10zł/h tylko 80zł/h. Transport jest drogi bo kierowca nie zarabia 2.500zł tylko 12.000zł. Kawa jest droga bo kelner nie zarabia 1.000zł tylko 8.000zł. I tak można w kółko...
Każdy chce zarobić, ale najlepiej żeby inny pracował za darmo, wtedy ja będę miał więcej - tak się nie da!

W Norwegii jest drogo, ale zarabiasz kilka razy więcej i to Ty musisz ocenić czy Ci się to opłaca. W Polsce jest 2-3 razy taniej (żywność, buty, alkohol jeszcze więcej), ale czy mimo wszystko nie stać Cię na "trochę" więcej niż w Polsce?
Odzież, elektronika jest w zbliżonych cenach, a pewnie większość z Was i tak od czasu do czasu zaopatruje się w żywność w Svinesund po cenach zdecydowanie niższych niż w NO.

Jeżeli w Polsce jesteś w stanie więcej kupić za normalną wypłatę wracaj jeszcze dziś. W każdej normalnej, norweskiej firmie nie ma możliwości żeby norweg i polak zarabiali inne kwoty wykonując te same obowiązki.
Mało tego, nawet jeżeli zatrudnia Cię pośredniak (Adecco, Manpower itp.) i tak zarabiasz tak samo jak gdyby zatrudniał Cię bezpośrednio pracodawca. Koszty pośredniaka ponosi firma zlecająca - czyli de facto płaci Ci pensje plus prowizje. Takie jest tutaj PRAWO! Jeżeli je łamią, to działaj!

Ten kraj nie jest idealny, ale pomyślcie chociaż przez chwilę, jak traktowalibyście Ukraińców, Rumunów, Bułgarów czy Afrykańczyków gdyby chcieli pracować u Was w Polsce? Wszyscy otwarte ramiona, głosy wsparcia, dobra pensja i brak wymagań co do języka...

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
bondi napisał:
Ludzie, troszeczkę myślenia - to nie boli...
(...)
Ten kraj nie jest idealny, ale pomyślcie chociaż przez chwilę, jak traktowalibyście Ukraińców, Rumunów, Bułgarów czy Afrykańczyków gdyby chcieli pracować u Was w Polsce? Wszyscy otwarte ramiona, głosy wsparcia, dobra pensja i brak wymagań co do języka...

Pozdrawiam

a kiedy ja pisze UZYWAJCIE KU**A MOZGU to miejscowi sie obrazaja a alieny mowia ze polak polakowi wilekiem hahahaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Even)
Wiking
NAJWIĘKSZY PROBLEM, TO LUDZIE, KTÓRZY OD NICH KUPUJĄ, ŻEBY ZAOSZCZĘDZIĆ DURNE GROSIKI.
TAK WŁASNIE WIOCHA WSPIERA WIOCHĘ, A INNI MUSZĄ SIĘ ZA NICH WSTYDZIĆ.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok