Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1096 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
anders b. napisał:
waldemar napisał:
nav udowodnił mi żę będąc na zasiłku wysyłałem drogą elektroniczną meldunki ządają zwrotu stu tyś kr. ja takiej sumy nie mam odpiszcie co mogą dalej zrobićczegoś tu nie rozumie a jaką drogą powinieneś wysyłać te meldunki, lądową?

Pewnie wysylal droga elektroniczna z polskiego IP.
Teraz nie ma zmiluj sie, trzeba zwrocic. Fajnie bylo, ale sie zrobilo smutno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
w tamtym roku dostałem rozliczenie ze skatte pomylili sie na blisko 10tys, musiałem zwrócic powiedziałem ze nie mam juz tych pieniedzy a oni na to ze bez problemu dostane kredyt w banku

p.s. a w twoim przypadku to bardzo dobrze ci tak, pracowac sie nie chce to było nie kombinowac przynajmniej i siedziec na dupie!!! nigdy nie byłem na zasiłku ale z tego co wiem mozna zgłosic w nav ze sie leci do polski i nie ma chyba jakiegos wielkiego problemu

pozdrawiam wszystkich nierobów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
anders b. napisał:
w tamtym roku dostałem rozliczenie ze skatte pomylili sie na blisko 10tys, musiałem zwrócic powiedziałem ze nie mam juz tych pieniedzy a oni na to ze bez problemu dostane kredyt w banku

A bylo sprawdzic selvangivelse, a nie cieszyc sie, ze duzo dali
Ja jest doplata, to kazdy sprawdza po sto razy, czy sie da cos udrzec, a jak zwrot, to bloga radosc i pierwsza mysl - na co wydac kase Teraz anders.b bedzie piec razy sprawdzal i jeszcze rok trzymal na koncie "na wypadek gdyby"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Lindemans napisał:
anders b. napisał:

Ja jest doplata, to kazdy sprawdza po sto razy, czy sie da cos udrzec, a jak zwrot, to bloga radosc i pierwsza mysl - na co wydac kase Teraz anders.b bedzie piec razy sprawdzal i jeszcze rok trzymal na koncie "na wypadek gdyby"
wiedziałem że sie jebneli i wiedziałem ze bede musiał oddac ale byłem ciekaw co mi powiedzą jak powiem ze nie mam a kolega co wątek założył ma wiekszy problem ciekaw jestem przez ile czasu brał zasiłek bo pewnie niedługo skoro tylko 100tys, musi zwrócić co wziął + kara dobrze mi sie wydaje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Pytasz co masz robić?nic nastaw swój ptasi móżdzek na to ,że musisz to zwrócić i nawet najlepszy advokat ci nie pomoże,bo perfidnie złamałes prawo a i tak nie potrafisz się do tego przyznać 100 tyś to za mało,powinno być z 5 razy więcej,to moze zaczęli by w końcu uzywać mózgów...tyle już o tym pisano i nie nie dochodzi do tych pustych łbów.Mysla,ze sa mąrdzejsi od tych przytaczam tekst innych głupich norków no ale niestety to są bardzo dobrzy taktycy i prędzej czy pózniej dojda do czegos czego chca etc....Zacznijcie powazniej patrzeć na ten kraj i tych ludzi,bo zginiecie tu jak Antek w pepegach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
anders b. napisał:
Lindemans napisał:
anders b. napisał:

wiedziałem że sie jebneli i wiedziałem ze bede musiał oddac ale byłem ciekaw co mi powiedzą jak powiem ze nie mam a kolega co wątek założył ma wiekszy problem ciekaw jestem przez ile czasu brał zasiłek bo pewnie niedługo skoro tylko 100tys, musi zwrócić co wziął + kara dobrze mi sie wydaje?

to 10.000 a nie 100.000 dasz rade spłacic...ale powiem ci ze zdziwiona jestem ta odp od nich ze mozesz kredyt wziąsc a moze ty nie chcesz go wziąsc,bo cos tam i co w tedy? napisz moze o raty jak ci tak wygodniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
oppland napisał:
anders b. napisał:
Lindemans napisał:
anders b. napisał:

to 10.000 a nie 100.000 dasz rade spłacic...ale powiem ci ze zdziwiona jestem ta odp od nich ze mozesz kredyt wziąsc a moze ty nie chcesz go wziąsc,bo cos tam i co w tedy? napisz moze o raty jak ci tak wygodniej
ale ja to zwróciłem im na drugi dzien tylko byłem ciekaw co oni na to powiedzą bo to był ich błąd, odpowiedziała mi to niegramotna babeczka w skatte
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
anders b. napisał:
oppland napisał:
anders b. napisał:
Lindemans napisał:
anders b. napisał:

ale ja to zwróciłem im na drugi dzien tylko byłem ciekaw co oni na to powiedzą bo to był ich błąd, odpowiedziała mi to niegramotna babeczka w skatte

co najlepsze,ze takich pomyłek jest mnóstwo...ciekawe jak to się dzieje nie dosc,ze się sami pomyla,to póżniej na ten tych miast trza im oddac i wychodzi tak czy srak ze to np twoja winna no bo taka pani/pan mogą się pomylic,ale nie daj Bóg ty...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
mam nadzieję tylko że w sprawie waldemara też to była pomyłka ze strony NAV z tym 100tys...

...i dołożą mu jeszcze 100
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
anders b. napisał:
mam nadzieję tylko że w sprawie waldemara też to była pomyłka ze strony NAV z tym 100tys...

...i dołożą mu jeszcze 100

z pewnoscia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok